De PvdA was nooit sociaal, Carin Benders (PvdA) verdedigde kinderarbeid: ‘maar vader kan nu wel op ‘pensioen”

De PvdA is één van de meest bizarre partijen van Nederland. Niet alleen omdat ze haar roeping al decennia heeft begraven, maar ook vanwege de gure lieden die huizen in de krotten van dat wat ooit ’s lands trotse arbeiderspartij was. En de kortten staan op instorten. Zelfs het bizarre piramidespel AOW wordt verdedigd ten koste van kinderarbeid! 

De realiteit is namelijk harder dan de geschiedenisboekjes u weergeven en de PvdA heeft er een handje van om de realiteit te verdraaien om daarmee aan de macht te blijven. Het is een kartelpartij niet voor niets. Niet voor de arbeider, maar voor het netwerkje baantjespolitici en vakbondsbazen (lees: gewelddadige maffia). Sterker nog: als je kritiek hebt op de AOW omdat deze werd ingevoerd terwijl kinderarbeid nog veelvuldig voorkwam negeren ze dit: ‘ja, maar je vader kan nu wel met pensioen’.

En toen kwam één of andere PvdA-druif loeren om haar propaganda te verspreiden: 

De dame in kwestie denkt dus te weten hoe het leven van mijn vader was verlopen zonder de PvdA: ‘nu kon hij gelukkig met 65 met pensioen’. Suggererend dat het anders niet zou kunnen. En blijkbaar maakt het niet uit, want in plaats van ‘tot zijn dood te werken’ heeft hij nu niet de kans gehad om onderwijs te volgen. Dat is hoe ze bij de PvdA ‘schuiven met welvaart en levens’. Mijn vader, Pieter Dokter, heeft een reactie voor deze PvdA-druif: ‘op mijn 15e moest ik werken zodat ons gezin genoeg te eten had. 2/3 van ons inkomen ging naar de sociale dienst’.

Bam, eat that! De realiteit is: de PvdA bood sommigen een pensioen, maar wel ten koste van anderen. Ten koste van mijn vader. Zo verliep het met duizenden jongeren op het platteland. Terwijl de oudjes in de dichtbevolkte steden genoten van de rijkelijke voorzieningen. Men geloofde in een ‘ideale samenleving’ en construeerde deze ten koste van anderen. Walgelijk.

Ik word er écht misselijk van. Maar het wordt nog gekker als we de ‘wapenfeiten’ van deze partij in perspectief zetten.

Niet alleen is de PvdA medeplichtig aan de grote zilver en goudroof, waarmee arbeiders definitief hun geld verloren, maar zijn zij ook politiek verantwoordelijk voor de verkoop van ’s lands goudreserves aan Indonesië voor de allerlaagste prijs ooit. Tevens heeft de partij nooit een vinger uitgestoken voor de tonnen aan reserves die de nazi’s ons ontnamen en nog steeds in Zwitserland liggen. Anno 2019 neemt de geldontwaarding snel toe. Fijn die euromunt: nog zo’n PvdA-gedrocht overigens.

Het grote argument van de PvdA is toch wel de AOW. Zo werd in 1957 het AOW-systeem van Willem Drees (PvdA) ingesteld. Een prima systeem overigens met enige beperkingen vanwege de wijze waarop nakomende generaties hun leven inrichten, maar dat terzijde. De ironie wil echter dat er in die tijd nog volop kinderarbeid te lande was. De PvdA was er namelijk wel voor de arbeider, maar enkel voor de arbeider die op dat moment leefde. Niet voor de arbeiders die nu leven of de kinderen van het platteland.

Dit verklaart waarom de partij anno 2019 volledig in elkaar is geklapt in electoraal opzicht. Wat er met de invoering van het AOW ‘omslagstelsel’ (lees: piramidespel) gebeurde was dat honderden jongeren in arme gebieden. Denk aan Groningen, Drenthe, Limburg, de Achterhoek en natuurlijk in de visserij gewoon moesten werken. Het was destijds in de jaren ’50 normaal dat ‘Jantje’ of ‘Klaasje’ een tijdje niet aanwezig was in het klaslokaal.

En terwijl de eerste oudjes in hun droge Amsterdamse stenenhuizen met AOW-pensioen gingen in 1957 was de jeugd elders aan het spijbelen om zilveren Rijksdaaldertjes te verdienen. Want pa en ma moesten flink geld inleveren om dat AOW-pensioentje te betalen. Héél sociaal dus. Maar dit wordt u niet verteld. Dit wordt zelfs ontkend door PvdA’ers. Typetjes als Carin Bender zeggen eigenlijk ‘jouw vader liegt’.

Als dat je niet het bloed onder de nagels vandaan haalt, dan weet ik het ook niet meer! Zo ging het voor duizenden jongeren destijds. Maar de egoïsten van de PvdA willen dit dus niet horen. Zij zijn ‘trots’ op hun AOW-systeem. Dat vader daardoor niet naar de middelbare school kon omdat zijn vader hogere belastingen moest betalen voor het AOW-systeem van rijke armen in Amsterdam doet natuurlijk niet ter zake.

Want vader ‘kon gelukkig met 65 met pensioen’.

Ze praten kinderarbeid dus goed. Typisch de linkse salonsocialisten: ‘het doel heiligt alle middelen’. En dat doel is dan vooral graaien voor henzelf. Voor de arbeiders van het moment. Dat jongeren van nu pas op hun 80e met pensioen kunnen doet ze helemaal niets.

Of dat de jeugd te maken heeft met massa-immigratie om de AOW’tjes van een ‘generatie zonder kinderen’ te betalen, dat mag je natuurlijk ook niet zeggen. Dat is de wérkelijke reden waarom ze je een ‘racist’ noemen.

Niet omdat je dat bent, maar omdat deze oudjes hun falen niet durven toegeven. En hun weelderige decadentie van de jaren ’70 en ’80 niet durven erkennen en waar dat toe leidde. Gelukkig weten de millennials wel beter.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. edoc431

  Teunis is een jankerd man man studeer je nog ???
  Zeker ook tot je 50 ste zal mij niet verbazen mee vreter dat je bent .

  1. Teunis Dokter

   Hahaha

  2. Dik

   @Code: Het lijkt mij niet handig om redacteuren zo te bejegenen.

   1. edoc431

    pfffff zalwat joop 2.0 is toch al geen knip voor de neus meer waard .
    Een kneusje van amper uit de luiers gaat hier even vertellen hoe het zit .
    Hou toch op .

  3. Zwetsnek

   @E Heb jij wormen?

 2. Joop Klepzeikert

  De AOW is samen met de pensioenen de grootste oplichterij die er ooit bedacht is. We betalen daar gemiddeld 12% van ons bruto loon voor.
  Zouden we dat zelf apart leggen, tegen een gemiddeld rendement van 6%, wat ook in deze tijd nog makkelijk haalbaar is, kunnen we na 30 jaar ruim van dat rendement leven en blijft aan het einde van ons leven het vermogen voor de kinderen over.
  Nu mogen we na 55 jaar betalen blij zijn met 70% van ons laatstverdiende loon.
  Mijn overgrootouders stopte op hun 45ste met werken. Ik moet dankzij de socialistische partijen door tot mijn 70ste, als ik zolang leef.

  1. Meester Kong

   @kleppie met je theorie leef je in een fantasiewereld.
   Ja dat gaat daar wel lukken…..

   1. Joop Klepzeikert

    @kongetje: Ga je vriendjes in het peuterspeelzaaltje even pesten. Misschien dat je vriendjes daar je serieus nemen. Ik niet.

  2. Teunis Dokter

   Zo is het Joop! Ik heb zelf even zitten rekenen, maar ergens zitten er wat ‘middelmannen’ tussen waar het geld naar verdwijnt. Dat het via CAO allemaal ‘verplicht’ is zegt ook al voldoende, maar velen willen het niet erkennen.

 3. Rien Noppen

  “Ze praten kinderarbeid dus goed. ”

  Nee, dwaas, dat doen ze nergens.

  De stukjes van Teunis maken steeds meer de indruk in staat van dronkenschap te zijn geschreven.

 4. DeBruijn

  Ik ben op mijn elfde begonnen met werken in de (glas)tuinbouw. Tegenwoordig zijn er veel jongeren van 18 die nog nooit een vinger uit hebben gestoken. Dat is de omgekeerde wereld en verziekt jongeren.

 5. Hendrik_Groen

  Zelden zo,n dom artikel gelezen. Die Teunis Dokter snapt er niet veel van. Zijn haat wegens de PvdA laat hem letterlijk de grootste onzin neerpennen. Horen journalisten niet gewoon de waarheid te schrijven? De AOW is zeker niet ideaal, maar noem mij maar eens een land waar ze een beter systeem hebben tegen lagere kosten. Ga eend in Engeland kijken of in Duitsland. Daar kunnen ze niet tippen aan ons systeem.

 6. Ries

  Ik had ook zo’n vader. Werkte zich die slagen in de rondte. Hij heeft zijn pensioen niet gehaald. De zakkenwassers die Teunis’ geschiedenis niet op waarde schatten zijn de verwende zakkenwassers van vandaag de dag!

 7. Politiek Profeet

  Teunis….
  Raar toch dat de pvdarmoe weer de grootste is geworden in Drenthe,zelfs in de veenkolonien.
  Hebben ze hier een plaat voor de kop of niet?
  Politiek zijn het neanderthalers,omdat overgrootopa ooit op de pvdallochtonen heeft gestemd en daarna Geertruda 19 ook op de leugenaars van de pvdafbraak stemmen ze nu nog daarop,weten niets van de inhoud of partijstandpunten af, maar stemmen automatisch op de salonsocialisten van de pvdaso,s.
  Decennialang hebben die rovers Drenthe en Groningen leeggeroofd en de arbeiders voorgelogen.

  1. Joop Klepzeikert

   Ze zitten in die veenkoloniën schijnbaar nog met hun kop in het veen.
   70% van Nederland stemt nog steeds wat hun (groot)ouders ook stemde. Vraag je die mensen waar de partij waar ze op stemmen voor staat krijg je altijd antwoorden die kant nog wal raken. Vaak noemen ze dan wat standpunten uit een ver verleden op, die al heel lang niet meer door die partijen gebezigd worden.

  2. Teunis Dokter

   Dat is zeker opmerkelijk inderdaad…

 8. Heras

  Wat een raar stuk: in 1958 was rr nog veel armoede. Iedereen werkte heel jong. Ook onze generatie vanaf 1960. Alleen de generaties na ons werken pas vanaf hun 22ste. Toen had ik er al wat jaren op zitten. Als je gaat tellen dan heeft onze generatie langer gewerkt dan de generatie van mijn kinderen. Ik zou bijna een zakdoek pakken, zo triest is het lot van de huidige generaties.

  1. edoc431

   Precies Heras maar dat wordt voor het gemak maar even vergeten .
   Of een gemeen lachje is je deel .
   De jeugd is verdorven basta .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.