Minister Grapperhaus stuurt handgeschreven excuusbrief na blunder OM

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft een handgeschreven excuusbrief gestuurd naar de familie van de vermoorde Humeyra. Dit naar aanleiding van de blunder die het Openbaar Ministerie maakte. Dat meldt het AD.

Het Openbaar Ministerie stuurde deze week een brief met informatie over de rechtszaak van de stalker van Humeyra, naar haar toe, terwijl zij al in december op brute wijze werd doodgeschoten door diezelfde stalker. Het OM heeft natuurlijk het schaamrood op de kaken staan. De hoofdofficier van justitie nodigde de familie al uit voor een persoonlijk gesprek waarin hij zijn excuus wil aanbieden en nu pakt ook minister Grapperhaus zelf dit fiasco op.

Voor de familie is het niet alleen ontzettend wrang om een brief te krijgen over haar moordenaar, in een vorm geschreven alsof ze nog leeft. De brief symboliseert voor de familie namelijk ook het falen van politie en justitie. Zij hebben namelijk meerdere malen aangegeven dat haar stalker (en later moordenaar) haar op korte termijn wat zou kunnen aandoen. Er werd niet geluisterd en nu is de brief een symbool geworden voor de totaal zielloze houding van beide overheidsorganen jegens de familie.

Het persoonlijke excuus van minister Grapperhaus lijkt positief te zijn ontvangen. Ik vind het ook heel netjes en een mooi gebaar naar hen toe. Wel valt hier op aan te merken dat Grapperhaus zelf natuurlijk niet echt betrokken is geweest bij de zaak en de blunder, dus is het wat dat betreft ook vanuit een redelijk veilige positie om je te verontschuldigen. Maar goed, er niets over zeggen was óók niet goed geweest. Wat dat betreft is het wel netjes dat hij de tijd heeft genomen voor dit gebaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. F.C. Labrouste

  Netjes.

  1. ZiggyStardust

   Idd netjes. Mijn zusje woont in de essenburgstraat in Rotterdam. Het is op een 50 tal meter van haar voordeur gebeurd. Inmiddels zijn er dit jaar helaas al 4 schietpartijen bij haar in de straat geweest. Fijn om te lezen dat er toch een minister is die zich daadwerkelijk aangesproken voelt en een handgeschreven excuusbrief stuurt.

 2. Jumping

  Inderdaad Grapperhaus, dit Nederland is een keiverrot land geworden, zeker in deze nieuwe eeuw.
  Balkenende en Rutte een ramp zonder weerga.

 3. santiago

  BREAKING NEWS. Ambtenaar klapt uit de school, Demmink en Opstelten maken opzetje om Wilders onderuit te halen.
  Dit kon wel eens leuk worden. Alle stront komt weer boven.

  1. ZiggyStardust

   Yep, heb het ook net gelezen. Met een sorry gaat Pinokkio deze keer niet wegkomen, als minister van algemene zaken zijnde. Hier moet hij vanaf geweten hebben.

   1. F.C. Labrouste

    Waar las je dat, Ziggy?

    1. ZiggyStardust

     Internet staat er inmiddels vol mee.

     1. F.C. Labrouste

      Waar dan?

     2. santiago

      Laproeste. Kijk eens op geenstijl

     3. ZiggyStardust

      Of Ad. Nl

     4. ZiggyStardust

      Telegraaf, RTL nieuws. Usw.

     5. ZiggyStardust

      Nos.nl

     6. F.C. Labrouste

      Ik heb het gevonden. De verklaring van de ambtenaar lijkt me niet bijzonder geloofwaardig maar als Opstelten zich in dier voege met de zaak bemoeide lijkt me dat heel fout.

     7. ZiggyStardust

      F.c. L. De tijd zal het leren. In het geval van Opstelten is er wel haast geboden denk ik, hij begint steeds meer te vergeten.

     8. ZiggyStardust

      F.c L., minister Grapperhaus heeft officieel bevestigd dat Opstelten zich met de zaak bemoeid heeft lees ik op RTL nieuws.

   2. santiago

    Pinokkio komt overal mee weg. Wie zal hem pakken, de overheid?

 4. santiago

  We worden al decennia geregeerd door het min van j&v. Dat hele ministerie is een grote maffia bende.

 5. Kapitein Haddock

  F.C. Labrouste

  Je moet je gaan schamen met je…..reacties/commentaar.
  Reacties van jou zijn, voor jou 100%, lul-klets-gewauwelkoek!
  Maar het woord schamen hoort, waarschijnlijk, niet bij types zoals jou.
  Zoek waar je bevrediging in vindt, i.p.v. je emmertje! B.v, een man/geit/vrouw/ezel. Of zoals bij je geliefde Moslims (als het allemaal waar is wat je lult) een kameel, sorry dromedaris; heeft gelijk een vrouw ook twee bulten!
  Je pretendeert kennis van alles te hebben, maar voortdurend val je door de mand met de kennis van Internet te halen!
  Ik weet dat je NU dit leest.
  Geef mij binnen drie seconden antwoord, wat het verschil is tussen intelligent en intellectueel!
  Geen antwoord? Door de mand gevallen. Wat ik allang weet!

  1. F.C. Labrouste

   Kapitein, het lijkt er op dat seks met dieren je bijzondere belangstelling heeft. Dat lijkt me best wel een probleem.
   Sterkte.

 6. koeiepoep

  Grapmans is werkelijk de wereldkampioen streng kijken en achteraf kwaken. De man is achtergrondvulling. Hij heeft werkelijk nog NOOIT ook maar één initiatief getoond. Heeft geen enkel resultaat of enige verbetering gerealiseerd. Loopt alleen met zijn vergeefs geposeerde kale mietenkop stoer te doen, als er wéér eens is geblunderd. Dán, en alleen pas dán, gaat hij allerlei stoere praat verkopen. De man is een schim. De man loopt er alleen, om voor de bühne de indruk te wekken, dat het fop ministerie ook maar iets voorstelt. Altijd achteraf. En zelfs dan, blijkt zijn totale nutteloosheid. Gelijk manteldekkertje. Zie Den Dolder. Zie dood geschoten scholiere. Zie tbs faal op tbs faal. Zie proces Wilders. Media en carrière geil beluste baantjes jagers. Afgewisseld met crimi knuffelaars. Ministerie van Just-niets-zie en Vuiligheid.

  1. santiago

   Grapperhaus weet als geen ander wat er op jusitie gebeurt. Is onder minerva ballen gewoon een opdracht om dit soort vuile klusjes op te knappen. Als het lukt krijgen ze aanzien en worden rijkelijk beloond.
   M van justitie is een roversnest en wie kan ze aanpakken. De overheid??? Hahahaha.

   1. santiago

    Landsbelang. Ook zo’n mooi woord. Landsbelang is het afdekken van hooggeplaatste personen die kleine jongetjes misbruiken.

 7. Godefroy France

  GRAPPERHAUSE NU GRAAG EEN HANDGESCHREVEN BRIEF NAAR OPSTELTEN EN SEMMINK INZAKE GEERT WILDERS!!!!!!!!!!!!!!!!!

  INDIEN AANKLACHTEN BEWEZEN, PEK EN VEREN + CELSTRAF VOOR DEZE SMEERLAPPEN,,,, DENK DAT RUTTE OOK NOG AAN DE BEURT KOMT IN DEZE CASUS

  PVV EN FVD ZUIVER NEDERLAND VAN ALLE GETEISEM OOK DE WITTE BOORDEN!!!

 8. Jantje

  Dit soort brieven/excuses worden alleen maar geschreven omdat ze balen dat het is uitgekomen, niet omdat ze het menen.
  Ze zijn natuurlijk weer “geschokt”, maar de dag dat Opstelten wordt gearresteerd, voorgeleid en daarna nog wordt gevangen gezet met een behoorlijke straf is nog heel ver weg.
  Tot die dag “glas plas was”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.