Britse premier Therasa May officieel afgetreden, Johnson nu grote favoriet

Geen categoriejun 07 2019, 20:00
De Britse premier Therasa May is vandaag officieel afgetreden. Brexit kostte haar het premierschap, zoals twee weken geleden bekend werd gemaakt. 22 Juli zal de nieuwe leider van de Conservatives bekend worden gemaakt. Via NU.nl.
Kandidaten voor May's positie hebben tot maandag de tijd om zich aan te melden. Grote favoriet is Boris Johnson, die wél pro-Brexit is, wat nu op 31 oktober in gang zal worden gezet.
Johnson werd beschuldigd van leugens door uitspraken over Brexit, waarin hij zei dat het Verenigd Koninkrijk zo'n 400 miljoen euro per week naar de EU over zou maken. De aanklager gaf als reden: “Democratie veronderstelt dat wie een openbare functie bekleedt zich verantwoord en eerlijk gedraagt. Het gedrag van Boris Johnson was zowel onverantwoord als oneerlijk. Het was, laten we maar zeggen, crimineel.” Johnsons' advocaten spraken over een politieke stunt. Een hogere rechtbank ging daar in mee en heeft beslist dat Johnson in ieder geval niet hoeft te verschijnen en er geen rechtszaak komt.
Johnson ging juist weg uit onvrede om Theresa May's Brexitkoers. Met hem aan het roer lijkt de kans dan ook veel sterker aanwezig dat aansturen op een Brexit er ook daadwerkelijk van komt. En natuurlijk met alle vormen van geklaag en onvrede, voor een aanzienlijk deel van de Britse bevolking.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten