FvD hoogstwaarschijnlijk in provinciebestuur Limburg

FvD hoogstwaarschijnlijk in provinciebestuur Limburg

Forum voor Democratie werd in drie provincies de winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen. In zes provincies werden ze tweede en drie keer werden ze derde. Nadat de onderhandelingen in Zuid-Holland ook stuk liepen, doet FvD alleen nog in Limburg mee voor een plek in het bestuur. Dat meldt Het Parool.

De lijsttrekker voor FvD in Limburg, Ruud Burlet, is kandidaat om gedeputeerde te worden. Ook de PVV maakt kans om in de Gedeputeerde Staten te komen. Bestuursdeelname is echter nog niet definitief. Er komt namelijk een zogeheten 'extraparlementair college', waarbij de Provinciale Staten zich op 28 juni uitspreken over alle voordrachten.

Zelfs met zo'n monsterzege is er dus alsnog te vroeg gejuicht. De redenen die vanuit de diverse provinciale partijen hiervoor worden gegeven, zijn samen te vatten in een drietal opvattingen:

1. Onverenigbare standpunten van FvD met die van andere partijen.
2. Geen of te summier partijprogramma.
3. Angst voor negatieve publiciteit of onenigheid met de landelijke partij.

Welke reden er ook voor wordt gegeven, qua beeldvorming heeft FvD de wind in de zeilen gekregen. Zij hebben nu namelijk een prima stok om mee te slaan, namelijk dat zij als winnaar worden buitengesloten en 'het partijkartel' er alles aan doet om dat zo te houden. Waar de PvdA met de Europese verkiezingen een 'Timmermans-effect' had, zul je bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen een 'anti-partijkartel-effect' zien voor FvD.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties