Hypocriet Nederland: lofzang voor veteranen op 5 mei en D-Day, bij PTSS is het 'eigen schuld'

Hypocriet Nederland: lofzang voor veteranen op 5 mei en D-Day, bij PTSS is het 'eigen schuld'

Meer dan 110.000 Nederlanders worden structureel geconfronteerd met een ziekte in onze samenleving. Het is een fenomeen dat niet gauw opvalt maar enorm schadelijk is, zeker de laatste jaren.

Onze veteranen worden behandeld net als elke andere Nederlander, en dat is fout. We hebben het over mensen die hun grondwettelijke vrijheden hebben opgegeven om die van ons te beschermen, tegen mensen die dat proberen te ondermijnen. Deze mensen offeren zoveel op: zij hebben last van posttraumatische stress stoornis (PTSS), zijn beschoten, hebben slachtoffers binnen hun eigen eenheid meegemaakt en hebben menselijk leed aanschouwd.

In landen zoals de Verenigde Staten krijgen veteranen korting op allerlei zaken. Bijvoorbeeld bij musea, de boodschappen en restaurants. Dit is echter geen speciale behandeling. Dit is de uitbetaling van de schuld die de ‘gewone’ Amerikaan heeft aan zijn oud-militairen. Want waar zouden we zijn zonder onze militairen? Miljoenen burgers zouden zijn vermoord, of leven in (nog ergere) armoede. Zou het vrije Nederland dan wel hebben bestaan?

Het is schokkend hoe veel Nederlanders hier over denken. Vrienden en kennissen die het argument gebruiken dat zij er zelf voor hebben gekozen om in het leger te dienen. Ik vind dat onzinnig en een teken van gebrek aan moraliteit. Lange tijd kunnen zij geen tijd doorbrengen met hun geliefde, kinderen en vrienden. Zij leven in de tussentijd in een oude, vieze barak in the middle of nowhere, waar zij constant gevaar lopen. Zeker in gebieden zoals Afghanistan waar de Taliban en andere extremistische groepen aanwezig zijn.

Laten wij net zoals in de Verenigde Staten onze veteranen respecteren, hen onze dankbaarheid tonen en goed voor hen zorgen middels een uitkering na een bepaalde tijd militaire dienst. Nu D-Day net 75 jaar geleden plaats heeft gevonden, zou dit een mooi moment zijn om hiermee te beginnen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties