Minister Grapperhaus stuurt handgeschreven excuusbrief na blunder OM

Geen categoriejun 07 2019, 21:00
Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft een handgeschreven excuusbrief gestuurd naar de familie van de vermoorde Humeyra. Dit naar aanleiding van de blunder die het Openbaar Ministerie maakte. Dat meldt het AD.
Het Openbaar Ministerie stuurde deze week een brief met informatie over de rechtszaak van de stalker van Humeyra, naar haar toe, terwijl zij al in december op brute wijze werd doodgeschoten door diezelfde stalker. Het OM heeft natuurlijk het schaamrood op de kaken staan. De hoofdofficier van justitie nodigde de familie al uit voor een persoonlijk gesprek waarin hij zijn excuus wil aanbieden en nu pakt ook minister Grapperhaus zelf dit fiasco op.
Voor de familie is het niet alleen ontzettend wrang om een brief te krijgen over haar moordenaar, in een vorm geschreven alsof ze nog leeft. De brief symboliseert voor de familie namelijk ook het falen van politie en justitie. Zij hebben namelijk meerdere malen aangegeven dat haar stalker (en later moordenaar) haar op korte termijn wat zou kunnen aandoen. Er werd niet geluisterd en nu is de brief een symbool geworden voor de totaal zielloze houding van beide overheidsorganen jegens de familie.
Het persoonlijke excuus van minister Grapperhaus lijkt positief te zijn ontvangen. Ik vind het ook heel netjes en een mooi gebaar naar hen toe. Wel valt hier op aan te merken dat Grapperhaus zelf natuurlijk niet echt betrokken is geweest bij de zaak en de blunder, dus is het wat dat betreft ook vanuit een redelijk veilige positie om je te verontschuldigen. Maar goed, er niets over zeggen was óók niet goed geweest. Wat dat betreft is het wel netjes dat hij de tijd heeft genomen voor dit gebaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten