Smeerlapperij! Oud-minister Opstelten bemoeide zich wél met proces-Wilders: "omdat hij ons te veel voor de voeten loopt"

Smeerlapperij! Oud-minister Opstelten bemoeide zich wél met proces-Wilders: "omdat hij ons te veel voor de voeten loopt"

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft toegegeven dat oud-minister van Justitie Ivo Opstelten (VVD) zich wel degelijk heeft bemoeid met het proces tegen Geert Wilders. Dit werd jarenlang ontkend maar is nu officieel toegegeven. Dat meldt RTL Nieuws.

Geert Wilders heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld over zijn strafproces wegens zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak. Uit antwoorden van Grapperhaus op vragen die Wilders in had gestuurd, blijkt dat oud-minister Ivo Opstelten zich wel degelijk schuldig heeft gemaakt aan inmenging bij het proces tegen de volksvertegenwoordiger en dat hij voorstander was van vervolging van Wilders. De betrokkenheid van Opstelten werd altijd door het Openbaar Ministerie en Ministerie van Justitie en Veiligheid ontkend, óók tegenover rechters en in het meest recente hoger beroep.

Doordat het OM nu aantoonbaar heeft gelogen tegenover de rechters, bestaat nu de kans dat de hele rechtszaak daardoor sneuvelt. De bewoording die toenmalig secretaris-generaal van het ministerie Veiligheid en Justitie Joris Demmink gebruikte, over wat Opstelten hem had verteld, is niet mals! Opstelten zei volgens Demmink letterlijk dat het OM Wilders moest vervolgen: "omdat hij ons te veel voor de voeten loopt."

Heel dikke kans dat er nu dus mensen uitvliegen vanwege leugens en bedrog. Wel weer jammer dat dit pas ná de verkiezingen bekend werd gemaakt. Op Twitter krijgt Wilders in ieder geval veel steun en wordt hem aangeraden zelf aangifte te doen tegen Opstelten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer