Smeerlapperij! Oud-minister Opstelten bemoeide zich wél met proces-Wilders: "omdat hij ons te veel voor de voeten loopt"

Geen categoriejun 08 2019, 8:00
Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft toegegeven dat oud-minister van Justitie Ivo Opstelten (VVD) zich wel degelijk heeft bemoeid met het proces tegen Geert Wilders. Dit werd jarenlang ontkend maar is nu officieel toegegeven. Dat meldt RTL Nieuws.
Geert Wilders heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld over zijn strafproces wegens zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak. Uit antwoorden van Grapperhaus op vragen die Wilders in had gestuurd, blijkt dat oud-minister Ivo Opstelten zich wel degelijk schuldig heeft gemaakt aan inmenging bij het proces tegen de volksvertegenwoordiger en dat hij voorstander was van vervolging van Wilders. De betrokkenheid van Opstelten werd altijd door het Openbaar Ministerie en Ministerie van Justitie en Veiligheid ontkend, óók tegenover rechters en in het meest recente hoger beroep.
Doordat het OM nu aantoonbaar heeft gelogen tegenover de rechters, bestaat nu de kans dat de hele rechtszaak daardoor sneuvelt. De bewoording die toenmalig secretaris-generaal van het ministerie Veiligheid en Justitie Joris Demmink gebruikte, over wat Opstelten hem had verteld, is niet mals! Opstelten zei volgens Demmink letterlijk dat het OM Wilders moest vervolgen: "omdat hij ons te veel voor de voeten loopt."
Heel dikke kans dat er nu dus mensen uitvliegen vanwege leugens en bedrog. Wel weer jammer dat dit pas ná de verkiezingen bekend werd gemaakt. Op Twitter krijgt Wilders in ieder geval veel steun en wordt hem aangeraden zelf aangifte te doen tegen Opstelten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten