Nacht van de Vluchteling – 5.700 Deelnemers doen aan zelfkastijding, lopen 40 kilometer voor luttele 1,5 miljoen euro

5.700 Deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling hebben 40 kilometer moeten lopen om sponsoren zover te krijgen om 1,5 miljoen euro te doneren. Dit stukje zelfkastijding leverde flink wat awareness, begrip en deugpunten op, dus was het natuurlijk meer dan waard! Via de NOS.

GroenLinks, Partij voor de Dieren, vluchtelingen en BN’ers als Johnny de Mol, Femke Halsema en Art Rooijakkers waren gisteravond allemaal aanwezig. Deelnemers begonnen om middernacht en kwamen bij de finish aan rond 09:00 uur vanochtend. Redenen die deelnemers gaven om hieraan mee te doen varieerden van ‘het levert geld op’ en ‘het is hard nodig’ tot ‘het is zielig hoe mensen worden buitengesloten’. En ja, die laatste is niet echt een reden, maar moest kennelijk toch echt even worden benoemd.

Dit jaar waren er zes routes die mensen konden lopen om hun sponsoren gunstig te stemmen, die omgerekend zo’n 265 euro per deelnemer doneerden aan Stichting Vluchteling. Met die 1,5 miljoen euro dragen ze écht een steentje (2,1 eurocent) bij aan de hulp die de 68,5 miljoen vluchtelingen wereldwijd op dit moment nodig hebben. Dat de deelnemers er zelf ook een goed gevoel aan overhouden en het idee hebben een daadwerkelijk zinnige tijdsbesteding te hebben gehad, is mooi meegenomen.

Je zou haast denken dat die 5.700 deelnemers beter de koppen bij elkaar konden steken, zich konden richten op één concreet probleem en daar daadwerkelijke oplossingen voor proberen te bieden. Hadden die sponsoren in de tussentijd die 1,5 miljoen euro alvast kunnen doneren of als startkapitaal mee kunnen geven aan die deelnemers zodra ze met een goed idee waren gekomen. Maar goed, door hoepeltjes springen zodat mensen geld geven werkt kennelijk beter want dat voelt goed!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Bolkestein

  Verdachte fatale mishandeling Amsterdam is statushouder

  BINNENLAND

  AMSTERDAM – De verdachte van de grove mishandeling op de 68-jarige Rinia Chitanie in Buitenveldert is een statushouder. Hij verbleef legaal in ons land. Dat melden meerdere bronnen aan De Telegraaf en wordt tevens bevestigd door het Openbaar Ministerie. Rinia werd op eerste paasdag zo ernstig mishandeld, dat zij bijna twee maanden later aan de complicaties overleed.

  De 20-jarige verdachte werd vrijwel direct opgepakt op de plaats delict en bekende tegenover de politie dat hij de vrouw niet alleen zwaar toetakelde, maar ook seksueel misbruikte. Ze was zo zwaar mishandeld dat familieleden haar in het ziekenhuis niet herkenden. „De botten in het gezicht waren gebroken. De ribben waren gebroken. En ze had een heel groot hersenletsel”, vertelde een naaste eerder aan Opsporing Verzocht.

  Een buurman, die ter plaatse was, werd ook door de 20-jarige verdachte aangevallen. Hij vertelde al dat de jongeman geen Nederlands sprak, maar gebrekkig Engels.

  Bron: Telegraaf 12.06.19

  Een zoveelste brandoffer op het altaar van de multikul. Zo wordt steeds duidelijker waar men in Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije geen zin in heeft en waarom dat electoraal beloond wordt. Waarom zouden we eigen burgers meer en meer in gevaar laten brengen door vooral linkse idealisten die Nederlandse belangen verkwanselen om in Brussel carriere te kunnen maken en/of elders de cumulerende rekeningen die met hun idealen meekomen parkeren?

  1. Brazil

   Heeft totaal niets met multikul te maken , laatst was ook iemand mishandeld door een boze blanke man en later overleden dus ja
   deze dingen gebeuren nu eenmaal.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Job Jansen

    Aldus het Braziliaanse inteeltje

   2. Bosche draak

    Gezien dat je een demente zwakzinnige bent met nul toelichting op al je stukjes maar des te meer idioterie.
    Ben je ongeloofwaardig dus val dood met je leugena erbij!

   3. Mars020

    Dat dit soort dingen gebeuren klopt, maar dan hoeven we geen criminelen te importeren uit Afrika, want volgens jou hebben we al genoeg criminelen in Nederland. Nu maar hopen, dat jij met je arrogant domme harses eens een keertje de verkeerde tegenkomt, kijken of je dan nog steeds zo positief bent over dat tuig uit Afrika?.

  2. Confucius

   DDS is nog op zoek naar schrijvers.

   Bolkestein, met dit soort verhalen komt u zeker in aanmerking om lid van het team te worden.

   Wat een tuig hebben we hier in het ooit zo mooie Nederland rondlopen.

 2. Brazil

  Wat een helden.
  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. Kretoloog

   Ja, lachen met al die blaren onder je poten.

  2. Job Jansen

   Mijn papa is mijn opa… cool hè.

 3. Korporaal Monty

  5.700 deelnemers dus er bestaat wel de bereidheid om de straat op te gaan in Nederland.

  Waarom krijgt pegida dit niet voorelkaar?

  1. logisch denken

   Omdat de linkse gutmensch erg sterk is in het aanpraten van schuldgevoelens en er ook nog mensen zijn die moeten werken.

   1. Korporaal Monty

    En de rechtse gutmensch?

    Waarom komt die niet van de bank als er een beroep op hem wordt gedaan?

    Of geloven ze de verhalen van de gene die hen oproepen niet.

  2. Jumping

   Nederland telt ca 17 Miljoen inwoners.
   Dus vlgs jou zijn die andere 16.999.450 inwoners het niet eens met deze lopers.?

  3. Ikbenhetbeu

   Omdat Nederland via de NOS NPO1.2.3 gehersenspoeld wordt.

 4. santiago

  Zo trekt er elk jaar een stoet van mensen een aantal malen lopend of met de fiets over de Alpé d’Huez. Duizenden mensen trekken er elk jaar, de meeste met een camper met dieselmotor, met de hele familie en buren op uit naar de Franse Alpen om deze berg te beklimmen. Zoveel dieseluitstoot, daar kan je kanker van krijgen. Allemaal om sponsorgeld op te halen voor kankeronderzoek. Dit jaar weer ruim 11 miljoen, een druppel op een gloeiende plaat, wat kan je er voor doen. Dat verdienen een paar CEO’s in de farmaceutische industrie al per jaar.
  Of het dus veel zoden aan de dijk zet weet ik niet. Ik denk als ze gewoon thuis een rondje om de kerk fietsen en het geld wat ze normaal uitgeven aan de reis naar Frankrijk met de Camper, denk ik dat ze ruim het driedubbele overhouden. Maar nee, terugkomen van de reis met allerlei shirtjes en souvenirs en mooie verhalen in de buurt vertellen dat je als een held 4 keer de berg bent op gefietst. Spierpijn, twee keer gevallen dus nog meer dokterskosten ook en naar de fysiotherapeut. Maar je hebt het wel gedaan. Allemaal voor de moeder , de tante, de buurman die aan kanker zijn gestorven, maar voornamelijk allemaal ter meerdere eer en glorie van de helden die als een kip zonder kop, zonder te weten waar ze echt mee bezig waren, anders dan zichzelf een goed gevoel te geven , als een dwaas tegen een berg op reden. Mooi hoor en kom nu maar op met die zielige verhalen waar je me mee om de oren wil slaan. Dit vind ik gutmenschen. Mensen die niet nadenken, anders hadden ze drie keer zoveel op kunnen halen en hadden ze hun tijd kunnen besteden aan demonstreren bij het ministerie van Volksgezondheid tegen het slappe beleid waarom er nog steeds onnodig mensen moeten pijn lijden en moeten sterven, omdat er zogenaamd geen geld is. Mensen met een doodziek kindje die een crowdfundings aktie moeten opstarten en moeten gaan bedelen in de buurt en bij kennissen om 60.000 euro’s bij elkaar te krijgen om in het buitenland een behandeling te krijgen , omdat Nederland dit niet vergoedt.

 5. Behold My Negativity

  Moest een keertje op de basisschool in cirkeltjes rennen om stickers te verzamelen, wist niet eens waarvoor. Wilde het nooit meer.

 6. Rud56

  Nacht van de vluchteling.

  Deze nacht (en dag) stond ik louter en alleen stil bij alle slachtoffers, gemaakt door die zogenaamde vluchtelingen!

  Hoorde ook vandaag op die NPO (moet ik ook niet doen) hoe die nu ex-directeur van het kamp Westerbork de slachtofferrol aantrok omdat die linkse deugmars niet uit dat kamp kon vertrekken wegens teveel commotie! Walgelijk interview!

 7. Ikbenhetbeu

  Krankzinnig gewoon.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.