Oh ja, nú wel… PvdA doet ineens stoer over onderwijsbegroting en wil extra geld voor leraren

De PvdA, dé partij die jarenlang aan het roer heeft gestaan en dus in een positie was om eindelijk eens wat aan de lage lonen voor leraren te doen, houdt nú ineens voet bij stuk in de Eerste Kamer. Zij dreigen de onderwijsbegroting te blokkeren als er geen extra geld voor leraren komt. Dat meldt De Telegraaf.

Nu de PvdA weer wat in de lift zit in de peilingen en geen bestuursverantwoordelijkheid heeft, kan het ineens allemaal wel. Zo willen ze 580 miljoen extra geld richting het onderwijs om achterstanden in te lopen. Achterstanden die al bestonden of zijn ontstaan toen zij nog meeregeerden met de VVD, welteverstaan. Volstrekt inspiratieloos denken zij weer dat hoger loon het vak aantrekkelijker maakt, als we Asscher mogen geloven.

Nu ben ik het met ze eens dat er meer geld naar het onderwijs moet, hogere lonen inderdaad meer dan gerechtvaardigd zijn en het vak aantrekkelijker moet worden gemaakt. Zij zijn echter wel de laatste die daar nu zo stoer over zouden mogen doen.

Er moet een rigoureuze verandering komen in het onderwijs die ervoor zorgt dat de werkdruk afneemt. Dat probleem zit hem meer in de administratieve lasten dan het vak zelf zoals die ooit bedoeld is. Het heeft op dat punt dan ook niet zozeer met meer geld naar het onderwijs te maken, want snoeien in administratieve taken zou niet zoveel moeten kosten. Maak eerst het werk weer eens wat leuker, want leraren doen het sowieso niet voor het geld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. C.A.Barstow

  Zoals wij van links gewend zijn, de schijnheiligheid ten top.

  1. Watcher

   Misschien eens terug kijken naar de regeringsperiode VVD-PVDA en dan is ”schijnheiligheid”niet op zijn plaats.

   1. Sealgaire

    Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

    1. Watcher

     Lulletje rozewater ben niet Dopper, maar Confucius.

     1. Confucius

      Watcher, waarom komt u nu weer met deze leugen?

      U bent zeker mij niet en het zou u sieren dat niet meer te beweren.

     2. Watcher

      🙂 iedereen weet dat Meester Kong = Confucius.
      Vandaar die verwarring, zal er maar niet meer op reaguren.

     3. Confucius

      Watcher, ik kan op uw bericht hieronder niet reageren.
      Vraag me niet waarom maar het is nu eenmaal zo.

      En om op dat bericht te reageren; nee, ik ben ook niet Meester Kong en dat heb ik u ook al een keer eerder verteld.

     4. Watcher

      Mijn vorige nick was Meester Kong.
      Kreeg een ban wegens kritiek op DDS 🙂

   2. Bolkestein

    Des te meer wel van toepassing. Onder zijn vice-premierschap in de PvdA/VVD-regering Rutte II heeft hij ingestemd met al die afbraak in o.a. het onderwijs. Een regering die jij hebt geapolegeerd als gesbusdieeerde overheidstrol.

 2. tomygun

  Volgens de Telebelg met het ALS syndroom zijn examens nu
  voor iedere gelijk, goed dat u weet dat dit dus gelijk staat
  aan een examen in welk aso land dan ook .
  Daarbij moeten leraren bepalen of iemand een diploma krijgt
  dan is de nadruk natuurlijk bij de linkse pvda mafklappers
  op krijgt , slagen op je kunnen is hierbij taboe .

  1. Dreverhaven

   @tomy, ik meende dat schoolexamens in heel Nederland niet overal gelijk zijn, in tegenstelling tot een centraal examen. Is dit een foute conclusie ?

   1. tomygun

    Dreverhaven , nee dat is geen foute conclusie tot nu toe!
    Een probleem gaat het worden als schoolexamens niet meer
    aansluiten op veel internationalen examens .

  2. Sans Rancune

   Wie is de Telebelg, @tomygun ? Ik heb over ALS wat opgezocht: “ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een neuromusculaire aandoening, een aandoening die leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren. … In vijf tot tien procent van de gevallen is sprake van een erfelijke vorm van ALS. De ziekte veroorzaakt meestal geen pijn en tast het verstand niet aan.”

   1. tomygun

    Telebelg S,R is ook wel genoemd de Televraag.
    Als is hierbij een vraag stelling die zij constand doen .

    1. tomygun

     Telebelg is ook omdat zij in de handen van de Belgen zijn.
     Niets mis met Belgen die met oude kranten in hun auto rijden
     om lekker tescheuren.

    2. Heinz

     Ja, zoiets als op de bus wachten en er door de chauffeur ervan afgestuurd worden.

 3. Bolkestein

  Wat deed Asscher tussen 2012 en 2017 in de PvdA/VVD-regering Rutte II zat voor het onderwijs? Juist ja, afbreken. Asscher deed liever aan voortrekken en verwennen van asieleisers. Want daar gaf hij een blanco cheque aan uit.

 4. Kapitein Haddock

  Asscher?
  Wereldkampioen wauwelen.
  Wereldkampioen niets voor elkaar krijgen.
  Wereldkampioen op tijd wegwezen.
  En nu? Nog meer geld naar onderwijs? Docenten verdienen al bovengemiddeld! En nooit s’avonds, weekends werken en maar drie maanden per jaar vakantie!
  Ook weer een, niets voorstellend, plan van Asscher?
  Of,………, wat ik denk, de linkse pro-Moslim, anti-Nederlandse cultuur in het onderwijs verstevigen!
  PS
  Denkt deze wereldkampioen dom denken dat Nederland alleen bestaat uit linkse gesubsidieerde instellingen?
  Meeste arbeiders werken niet overheidsinstellingen.
  Maar dat komt Asscher niet te pas; deze arbeiders zijn niet allemaal links. Dus de pot op! Wel belasting betalen!!!

  1. Sans Rancune

   @Haddock, heeft u het kapiteinsdiploma gratis ontvangen, bij een pak Dreft bijvoorbeeld. Er zal behoorlijk voor gestudeerd zijn. De onderwijzers zijn buiten de lesuren nog goed druk met het vervullen van andere taken. Lessen voorbereiden, correcties doen, daarin heeft Wout gelijk.

   1. Sealgaire

    Blablabla nummer zoveel

    1. Sans Rancune

     Gaat het allemaal een beetje boven de pet, @Sealgaire ?

 5. henk43

  Tijdens het kabinet Rutte 2 liep het begrotingstekort met miljoenen per dag op en was er nergens geld voor en nu klots het tegen de klippen op en moeten wij investeren volgens het IMF Dus dit stukje is zeer tendentieus.

  1. henk43

   Toen Wilders het kabinet Rutte 1 opblies stond de economie bijna op de onderste plaats van de ranglijst van de EU en was het begrotingstekort gigantisch en liep nog steeds op.Het is aan Rutte 2 (en Asscher) te danken dat wij nu in de top meedraaien en er weer geinvesteerd kan worden.

   1. tomygun

    Zeker weten dat die 42 andere Henken het niet met jou eens zijn!
    Het was het cda en die klap hebben zij gevoeld .

 6. Rosasolis

  Asscher of iemand anders. Ik ben blij dat eindelijk iemand opkomt voor de slechte werk omstandigheden en lage salarissen voor onderwijzers. Er komen steeds meer uitspraken van leraars die overwerkt zijn, en vreselijk vermoeid raken wegens overvolle klassen met vaak meer dan 30 kinderen in een kleine zaal. Vandaag was er een artikel in Trouw over grote problemen in het onderwijs. Steeds meer onderwijzers hebben besloten hun werk op te geven, en naar een aantal maanden van rust, kiezen ze een heel andere vak.
  Het is al lang bekend dat de salarissen van onderwijzers is zeer laag.
  Ik was voor een aantal jaren docent aan muziekscholen in Friesland en Noord-Holland.
  Ik werkte in heel oude gebouwen onder slechte omstandigheden. Geen enkele geluids-isolatie, dus moest ik zanglessen geven naast leraren met harde instrumenten. Vaak waren de piano’s vals…geen geld voor een piano stemmer. Maar het aller ergste was
  die antiek radiatoren, die vaak kapot waren, of onvoldoende warmte produceerden.
  Vaak werd ik verkouden, wegens een aantal uren werken in die ijskoude oude kamers.
  Ik was zeer teleurgesteld toen mijn zeer geringe pensioen geld werd bekent gemaakt.
  Kortom: er moet een veel groter begroting voor onderwijs komen, met betere werk omstandigheden en salarissen voor docenten. Anders gaat het snel achteruit. Binnenkort zal er alleen maar een 4 daagse school week overblijven voor lager en
  middelbare onderwijs. En steeds minder studenten zullen kiezen voor onderwijs
  als hun vak.

  1. Kapitein Haddock

   Sans Rancune
   Dit is de grootste linkse indoctrinatieve smoes! Leugen 1e klas!

 7. Lao Tse

  De PvdA maakt zich al heel lang sterk voor hogere salarissen voor het onderwijspersoneel. Asscher behaalde daarin vorig jaar ook al een belangrijk succes.

 8. Kaashoofd

  Lol zeiden ze jaren geleden ook, ook het tegenovergestelde gebeurt. PvdA of de VVD ik zie qua leugens geen verschil.

 9. Bes Tolen

  Het onderwijs is de laatste vijfentwintig jaar het beste met enkele andere bekende groepen, bediend van alle salaristrekkers, die op basis van rijkssalarisschalen worden betaald. Dus betekent dat als basisschoollleraren na de laatste aanzienlijke verhoging nog meer bij geplust zouden krijgen, er grote groepen zijn, die al veel langer en in ernstiger mate het nakijken hebben. En dan heb ik het nog niet eens over pensioenen want dat betreft een helemaal fout gedoe. Het financiële systeem in de westerse wereld is aan volledige herziening toe waarbij de macht niet meer bij de opvolgers en dienstverleners van de Oude Romeinen kan liggen maar aan alle landen gezamenlijk en dan onder geheel gedemocratiseerd controle en toezicht.
  Dat de Belastingdienst niet goed functioneert heeft te maken met het feit, dat het onderwerp Toeslagen een nieuwe activiteit is waarvan de problematiek door de politiek en dienstleiding fors is onderschat. Wat de oude welbekende activiteiten betreft, moet in de eerste plaats worden gesteld dat de politiek een zwaar onvoldoende deskundige inbreng heeft en had. Met ook nog eens allerlei verdachtmaking, die onterecht is en schadelijk voor het land. De ontslaggolven nij de fiscus tonen een groot gebrek aan inzicht van de problemen waarvoor de Belastingdienst wordt geplaatst. Dan moet worden gesteld dat het beleidsmatig inzicht en kunde van de leiding in brede zin daar onderontwikkeld is. Als dat algemeen geldt voor de ambtenarij dan schort er wel heel veel aan het mensbeeld van degenen, die leidinggevenden selecteren. Veel al te gemakkelijke overschatting {denkelijk wordt er maar ”ambtelijk” benoemd en is de vastgelegde info onjuist}. Waarbij deskundigheid op belangrijke gebieden wordt verwaarloosd en ook niet gehonoreerd. Wat trouwens nog wel valt aan te tonen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.