Plop! Bitcoin knalt door grens van $10.000 en tikt $11.000 aan

Geen categoriejun 23 2019, 8:05
Gisteren verbaasden zowel de beren als stieren zich toen de koers van het digitale goud Bitcoin onverwachts door de $10.000 schoot en opstoomde richting de 11 duizend. Op het moment van schrijven schommelt de prijs zo rond de $10.722,65.
Media zijn er ondertussen snel bij om een verband te vinden tussen de lancering van Facebook Libra en de prijs van Bitcoin, maar die verbanden zijn er eigenlijk niet. Wellicht dat beide diensten in één zin worden genoemd in de media, maar het nut en de reden waarom je één van beide diensten zou willen gebruiken verschilt wezenlijk. Dat Bitcoin zo hard stijgt heeft waarschijnlijk niets met Libra te maken, maar alles met de onstuimige situatie waarin monetaire markten zich momenteel bevinden.
Zoals we eerder al voorspeldden is het scenario van 'lagere volume en hogere prijzen' werkelijkheid geworden. Dit betekent concreet dat de 'bear market' in Bitcoin nu voorbij is. Dit lijkt voor nu wat vergezocht, maar er zijn natuurlijk weinig garanties. De prijzen stegen de afgelopen weken wel flink.
Behalve Bitcoin doen ook een aantal alternatieve 'cryptocurrency' ofwel digital assets het goed. In december 2018 bespraken we de kansen van het investeren in Ethereum. Ether is het utility token dat netwerkgebruikers van Ethereum nodig hebben om transacties te kunnen uitvoeren ofwel het netwerk te kunnen gebruiken. Het wordt gebruikt als een 'fee'. Er is dus van nature vraag naar het token als netwerkgebruikers waarde aanbieden via interfaces. De prijs van Ether steeg van december 2018 van zo'n $85 per token naar $310 per token.
Maar dat is nog lang niet zo hoog als dat Ethereum ooit stond tijdens de bubble van 2017: $1377.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten