Prachtig! Dankzij Jill Roord winnen de Oranjeleeuwinnen van Nieuw-Zeeland (1 – 0)

Het Nederlands vrouwenelftal heeft haar eerste overwinning geboekt! Tijdens de WK-wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland waren de Oranjedames nét sterk genoeg om de wedstrijd te winnen. De wedstrijd werd niet zomaar gewonnen, maar na een kopstoot van Jill Roord lukte het.

Over het algemeen lijken de Nederlanders tevreden over de prestaties van de #oranjeleeuwinnen. Matchwinner Jill Roord was erg tevreden:

“Ik stond al heel lang droog in Oranje en dat ik dan de winnende mag maken, dat is bizar. Ik ben echt een beetje in de war. Dit is waar ik op hoopte. Dat dit dan in de eerste wedstrijd op een WK gebeurt… Dat is heel mooi.”

Gelukkig is de droogte nu omgezet naar een doelpunt en won Nederland dankzij dat ene moment wél de wedstrijd. Tegenstander Nieuw-Zeeland zette de Nederlandse dames vast en verdedigde eigenlijk alleen maar, in de hoop in een counter te kunnen scoren. Maar na lang ploeteren kwam er dan toch de verlossende kopbal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. santiago

  Ik heb geprobeerd te kijken, maar het was tenenkrommend. Ze hebben gewonnen, maar daar is ook alles mee gezegd. Het klinkt negatief, maar iedere voetballiefhebber zal het met me eens zijn. Ze doen het leuk voor meisjes en daar wilde ik het maar bij laten.

 2. logisch denken

  Ik heb 0,0 met voetbal maar ik geloof dat de overbetaalde puberale jongetjes al uit hun toernooi liggen ? Ik wens de dames veel succes en mag hopen dat ze een pracht van een beker mee terug nemen 🙂 🙂

  1. santiago

   L D. Dat vindt en hoopt iedereen, maar als je ergens 0,0 verstand van hebt kun je er beter maar geen mening over hebben. Trouwens, de overbetaalde puberale jongetjes hebben het wel geschopt tot de finale van de Nations League, ook niet niets toch?

   1. logisch denken

    santiago

    Gelukkig mag ik overal een mening over hebben. Ik heb geen idee wat de nations league is maar ik begrijp wel dat een wereld titel voor die overbetaalde puberale jongetjes verleden tijd is. Al halen ze dit jaar nog 100 titels het blijven overbetaalde puberale jongetjes en een organisatie waar miljarden in omgaat louter om een balletje te trappen. Belachelijk

    1. santiago

     Natuurlijk mag je overal een mening over hebben, maar over dingen die je niet begrijpt kun je dan beter niets zeggen. Komt een beetje dom over. Arrogant en eigenwijs.

     1. logisch denken

      Ergens iets van vinden is niet dom en eigenwijs meneer eigenwijs. Das een mening en zolang je dat niet als feit deponeert is daar niets mee. Arrogantie moet je in de spiegel zoeken. Ik blijf die overbetaalde jochies puberale verwende arrogante jochies vinden. Das mijn mening en ook jij zal het daar gewoon mee moeten doen. Goodbye

   2. van Urk

    En zoals gewoonlijk komen onze puberale voetbalhelden weer terug zonder de hoofdprijs. Er rust gewoon een vloek op onze elftal als ze tijdens de finale moeten gaan optreden. De hele kwalificatie en poule rondes laten ze zien wat ze kunnen, maar als de beker in handbereik is zijn ze gewoon labberdekak en hebben ze hun smoesjes al weer klaar liggen.

    1. Robert75

     Dit is natuurlijk onzin wat je hier nu roept. Het Nederlands Elftal begint uit een dal te kruipen waar ze zo ongeveer een jaar of 4 hebben ingezeten. Dat overkomt elk top land wel een keer, dat een generatie mindere spelers hebben daar doe je niet zoveel tegen. Maar sinds Koeman aangesteld is als coach en er een nieuwe generatie opstaat met jonge talentvolle spelers zien we ook dat deze ploeg enorm veel potentie heeft.

     Inmiddels hebben ze van alle grote Europese landen al gewonnen. Niet altijd met goed voetbal maar het resultaat is er. Als je met 2-0 wint van de wereldkampioen, met 3-0 van Duitsland, met 3-0 van de Europees kampioen en je speelt 1-1 in België, de huidige nummer 1 van de Fifa wereldranglijst zegt dat genoeg. Nederland heeft in een klein jaar tijd reuzenstappen gemaakt en dat is gezien de omstandigheden van het Nederlands voetbal alleen maar winst.

     1. van Urk

      Ik weet het niet hoor..maar het is alweer 31 jaar geleden dat wij ooit eens Europees kampioen waren. En de Nations League bewijst alweer dat wij nog geen echte finale spelers zijn omdat we niet gewend zijn om alles overboord te gooien door bijvoorbeeld meer slimmer te gaan spelen. Dat doen Zuid-Europese voetbalspelers wel. Dat zit in hun cultuur.

 3. Bosche draak

  Nou joepie de poepie!
  Kan het constante gedram erom heen nou eindelijk wat minder?
  Wordt moe van het constante opgehemel van media en hielenlikkers als John Hijnen die elke scheet als gospel verklaren.

  En nee, voetbal boeit me compleet niet, of het nou mannen/vrouwen/kinderen of dieren zijn die achter de bal aanhollen.

  1. logisch denken

   QUOTE
   of het nou mannen/vrouwen/kinderen of dieren zijn die achter de bal aanhollen.
   END

   ojeee , wat doe je nu. Je krijgt nu heel activistisch links achter je aan.
   Hoe haal je het in je hoofd om dieren uit te buiten met voetbal. Dierenleed promoten 🙂

  2. EU kok

   Quote : Kan het constante gedram erom heen nou eindelijk wat minder?
   .
   U dramt er aardig op los .

   1. Bosche draak

    Een stukje op een site vind ik nog wel meevallen in vergelijking met.
    Kranten
    Magazines
    Teevee
    Radio
    Internet

    Tel je mee kokkie?
    en ja, je mag je schoenen uitdoen als dat het makkelijker maakt om te tellen 😉

 4. Robert75

  Ik zou er geen seconde van zien van dat hele vrouwen WK niet. Want vrouwenvoetbal is wel zo ontzettend slecht. En de vergelijking met mannenvoetbal gaat gewoon niet op. Want mannen spelen veel tactischer dan vrouwen omdat het veel professioneler is dan vrouwenvoetbal. te veel tactisch spelen dat kunnen vrouwen gewoon niet.

  Ik kijk nooit naar vrouwensport als alleen het wielrennen.

  1. Mars020

   Ik vind voetbal niet echt boeiend, maar als het lekkere wijven zijn, vind ik het niet erg om te kijken. Voetballende kerels vind ik niet interessant, dus kijk ik er ook niet naar.

 5. Bes Tolen

  Het niveau van het vrouwen voetbal is nog laag. Ik had er gauw genoeg van. Als Nederland ver komt, ga ik weer kijken.
  Leuk dat Jill Roord scoorde, telg uit een Twentse voetbalfamilie van Friese oorsprong zoals de achternaam al zegt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.