Rob Jetten (D66) snapt transparantie niet: stuurt WhatsApp-berichten, maar stelt geen Kamervragen

Tweede Kamerlid Rob Jetten (D66) stuurt blijkbaar WhatsApp-berichten naar het ministerie als hij met vragen zit. DDS-hoofdredacteur Tim Engelbart doorzag de gevolgen hiervan op de transparantie van het parlementaire proces en zegt: ‘stel gewoon Kamervragen’

Aanleiding voor Rob Jetten om appjes te sturen naar het Ministerie van Sociale Zaken is een tweet van het departement waarin normatief gecommuniceerd wordt over de individuele kledingkeuze van vrouwelijke werknemers. In het bericht wordt gesteld dat bij het dragen van rokken ‘panty’s niet verplicht zijn’, maar dat ‘de conditie van de benen meespeelt’. Nadat dit tot ophef leidde bood het ministerie haar excuses aan onder het nom van een ‘zonnesteek’.

Jetten kon zich natuurlijk niet beheersen toen hij de tweet over blote benen las en stuurde direct WhatsApp-berichten naar het ministerie, zo lezen we op de website van Talpa. Daarover zegt Jetten het volgende:

 “Het lijkt me niet dat ministeries zich op dit soort warme dagen moeten bemoeien met de outfit die mensen dragen”

Ik zeg het natuurlijk niet graag, maar Engelbart heeft in de bovenstaande tweet gewoon gelijk in zijn kritiek op Jetten. Als parlementariërs via WhatsApp communiceren over parlementaire zaken dan verliest de kiezer het zicht op het parlementaire proces. En dat laatste is nu net niet de bedoeling.

Het instrument ‘Kamervragen’ heeft de waarde dat het informatie vanuit de departementen van de Rijksoverheid naar bovenhaalt en openbaart en Jetten ondergraaft dit instrument met zijn WhatsApp-berichtjes.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Lao Tse

  “Jetten kon zich natuurlijk niet beheersen toen hij de tweet over blote benen las”

  Beetje ranzig, Teunis.

  1. Deukman

   pisvlek, kwijlzuiger

  2. dario

   Weet je wat ranzig is kiddy’s kijken op vage websites

   1. Lao Tse

    Dat is inderdaad ook ranzig.

  3. logisch denken

   niks ranzigs aan , je commentaar op Trump is ranzig

 2. Jumping

  Zijn voorganger had ook al iets met vrouwen.
  Blote benen roepen bij Jetten, waarschijnlijk ook een bepaalde vorm van lust op.
  Of heeft Jetten een andere voorkeur.?

  1. toetssteen

   @Jumping
   Laatste.

 3. Kretoloog

  Jetten houdt van harige mannenbenen.
  Met dikke strengen spataderen erop.
  Brrr….

  En nou is Robot boos omdat mannelijke ambtenaren niet in korte broek op het werk mogen verschijnen van partijgenoot Koolmees. Dat vindt Robbie dus discriminatie. Want vrouwelijke ambtenaren mogen wel met blote benen lopen. Als ze van goede conditie zijn, tenminste. En dat gaat minister Wouter hoogstpersoonlijk zelf controleren. Of zoiets.

  De benen van minister Schouten heeft hij al gekeurd. Na de reunieavond van afgelopen maandag. Toen Carola haar benen bevallig spreidde, moest Koolmeesje ze wel goedkeuren. En ondanks haar toch wel dikke kont kwam hij spontaan klaar. Carol vond dat niet erg: “Doen we het volgende keer gewoon nog eens rustig over”.

  1. Lao Tse

   Kretologie geeft ons een ongevraagd inkijkje in zijn seksuele fantasiewereld.

   We waren er liever niet over geïnformeerd.

   1. fockingworst

    @lao Tse is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
    Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
    De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
    Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

 4. fusilier

  Weet haast wel zeker ,dat Jetten ongeschikt is als militair om ons vaderland te verdedigen. Hij moet niet zo hoog van de toren blazen dat broekie.

 5. Farao

  Als Jetten Kamervragen had gesteld over zoiets onbenulligs had hij daar weer kritiek op gekregen.

 6. Decca

  Oh, wat een onzekerheid in zijn leefwereld. De aanhef is zeer verontrustend. Als lezer dacht ik dat hij de MP wou meedelen dat zijn Make-Up was uitgelopen door de hitte in de kamer. Tja kan verkeren.

 7. Pescador

  wat weet die snotneus nou wel?

 8. tailgunner

  Ach, dat joch snapt sowieso niet zoveel. Een tussenpaus die het zelf nog niet weet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.