Geluid! Robert Jensen sloopt vage misbruikbeschuldiging tegen Donald Trump

Geluid! Robert Jensen sloopt vage misbruikbeschuldiging tegen Donald Trump

In de Jensen Podcast van deze week is het zweten geblazen terwijl Jensen ingaat op de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de Amerikaanse president Donald Trump. Volgens Jensen zijn veel journalisten acteurs die 'met een bepaald toontje willen doen lijken alsof alles wat ze zeggen juist is' en 'slachtoffers altijd gelijk geven'.

Maar of de beschuldiging door de schrijfster E. Jean Carroll aan het adres van Trump ook daadwerkelijk waar is dat weet niemand. Trump zou haar in New York in de jaren '90 hebben aangerand zo stelt Carroll.

De schrijfster laat echter niet weten of zij na het incident ook aangifte heeft gedaan tegen Trump. Hierdoor is de beschuldiging eigenlijk niets waard. Immers zou het logisch zijn dat er aangifte zou zijn gedaan en dat hiervan melding wordt gemaakt. Hierdoor is het uiten van de beschuldiging een 'communicatieve veroordeling'. Er wordt weliswaar geen juridische straf toegekend, maar de identiteit van Trump wordt er wel door besmeurd.

De gelastigde Amerikaanse president reageerde op geniale wijze op de beschuldigingen:

"Ik zal het zeggen met veel respect: ten eerste, ze is niet mijn type. Ten tweede, het is nooit gebeurd. Het is nooit gebeurd, oké?"

Vervolgens vielen mensen over Trump heen vanwege zijn categorische ontkenning waarbij hij het uiterlijk van de aanklager evalueert. Het is dus nooit goed of het deugt niet, in de linkse bubbel. Volgens Jensen worden dergelijke reacties veroorzaakt door een cultuur waarin 'slachtoffers direct worden geloofd' en 'moeten rechtse mensen online op eieren lopen'.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Robert Jensen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties