robjetten

Rob Jetten (D66) snapt transparantie niet: stuurt WhatsApp-berichten, maar stelt geen Kamervragen

Geen categoriejun 26 2019, 16:00
Tweede Kamerlid Rob Jetten (D66) stuurt blijkbaar WhatsApp-berichten naar het ministerie als hij met vragen zit. DDS-hoofdredacteur Tim Engelbart doorzag de gevolgen hiervan op de transparantie van het parlementaire proces en zegt: 'stel gewoon Kamervragen'
Aanleiding voor Rob Jetten om appjes te sturen naar het Ministerie van Sociale Zaken is een tweet van het departement waarin normatief gecommuniceerd wordt over de individuele kledingkeuze van vrouwelijke werknemers. In het bericht wordt gesteld dat bij het dragen van rokken 'panty's niet verplicht zijn', maar dat 'de conditie van de benen meespeelt'. Nadat dit tot ophef leidde bood het ministerie haar excuses aan onder het nom van een 'zonnesteek'.
Jetten kon zich natuurlijk niet beheersen toen hij de tweet over blote benen las en stuurde direct WhatsApp-berichten naar het ministerie, zo lezen we op de website van Talpa. Daarover zegt Jetten het volgende:

“Het lijkt me niet dat ministeries zich op dit soort warme dagen moeten bemoeien met de outfit die mensen dragen”

Ik zeg het natuurlijk niet graag, maar Engelbart heeft in de bovenstaande tweet gewoon gelijk in zijn kritiek op Jetten. Als parlementariërs via WhatsApp communiceren over parlementaire zaken dan verliest de kiezer het zicht op het parlementaire proces. En dat laatste is nu net niet de bedoeling.
Het instrument 'Kamervragen' heeft de waarde dat het informatie vanuit de departementen van de Rijksoverheid naar bovenhaalt en openbaart en Jetten ondergraaft dit instrument met zijn WhatsApp-berichtjes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten