Rutte doet populistisch: wil in debat met CEO’s van grote bedrijven over ‘lage lonen’ van werknemers

Hij dreigt: als ze de lonen niet verhogen gaan de lastenverlagingen mogelijk niet door.

Premier Mark Rutte is opeens zijn innerlijke populist aan het ontdekken. Ja, echt:

Premier Mark Rutte wil in debat met de ceo’s van grote bedrijven over de lonen van hun werknemers. Tv-programma Pauw heeft dat voorgesteld en de premier heeft er wel oren naar… „Het is een initiatief vanuit Pauw om dat te organiseren, ik heb gezegd dat ik daar graag toe bereid ben”, aldus Rutte.

Tegenover welke topmannen en -vrouwen de premier wil plaatsnemen, liet hij in het midden. „We hebben er 25 op de AEX genoteerd staan, wat mij betreft komen ze allemaal”, zei Rutte over de 25 grootste beursfondsen.

Het is eigenlijk gewoon schandelijk dat Rutte de moed heeft om dit te zeggen. De reden dat de gewone, hardwerkende Nederlander er niet op vooruit gaat is namelijk niet ‘de baas,’ maar de overheid. Als premier heeft Rutte de lasten voor Jan met de Pet stelselmatig verhoogd. Het resultaat is dat we harder werken dan ooit, maar tegelijkertijd ook minder overhouden.

Ik zou zeggen: laat dit debat er maar komen, en laat de CEO’s dan keihard de confrontatie aangaan met Rutte. Laat ze maar een opsomming maken van al zijn belastingverhogingen. Hij kan dan wel roepen dat ze ‘de lonen moeten verhogen,’ maar zijn argument zal tegengesproken worden door de feiten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. fusilier

  Wat een walgelijke slogan,de winsten klotsten tegen de plinten. Hijzelf heeft er voor gezorgd dat meer dan driekwart van Nederland uitgebuit is door alles te verhogen en ze in armoe en geld nood terecht gekomen zijn. Terwijl de voedsel banken op alle fronten groeien.

 2. Jumping

  Rutte ga je diep schamen, onder jouw bewind zijn de lasten voor de belastingbetaler, tot aan het plafond gestegen.
  Jij bent het slechtste , wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Jij plaatste 1,4 Miljoen kiezers op de PVV, bij het grof vuil.
  Ga je schamen, jij MP voor alle NIET Nederlanders.

  1. Ad Fundum

   De verantwoordelijke voor de PVV kiezers is de leidsman van de PVV ! Deze behoort de belangen te behartigen en niet door zich buiten spel te manouvreren.

 3. Stanly2000

  De belasting is de laatste tien jaar met € 300 gestegen.
  bron: de Boer VNO-NCW
  Wie zou hier verantwoordelijk voor zijn?

 4. RvdBe

  Rutte is nu officieel verward persoon.
  Wat voor tegenstrijdige maatregelen/uitspraken die er allemaal uitgooid…..

 5. logisch denken

  Je verhoogd de belastingen met ongekende stappen en in alle groepen tegelijk en dan ga je zeuren tegen werkgevers dat ze te weinig betalen. Die vadoek van een prutte vergeet erbij te zeggen dat de werknemer 130 % kost van 100% bruto loon. De werkgever betaalt achter het behang bovenop je brutoloon nog eens 30 % belastingen.

  De jokkebrok moet nu toch eens van zijn troon vallen want deze leugen is te doorzichtig

 6. Sans Rancune

  Rutte doet het excellent. Zeer gevat als spreker en aldus goed voorbereid op de volgende functie.
  Wat betreft de voedselbanken klopt het wat een aandachtig reageerder meldt. Het aantal voedselbaken groeit. Daarmee is een verdere stap gezet naar een land zonder honger. Verder blijkt het dat na verloop van tijd de klanten weer zelfredzaam zijn. Maar meest verheugend vind ik, naar mijn bescheiden mening, dat meer voedsel gespaard wordt van vernietiging. Een gunstig effect.

  1. logisch denken

   Rutte doet het bedroevend. Zeer stuntelig als spreker en aldus slecht voorbereid op de volgende functie.
   Wat betreft de voedselbanken klopt het wat een aandachtig reageerder meldt. Het aantal voedselbaken groeit. Daarmee is een verdere stap gezet naar een land met nog meer honger. Verder blijkt het dat na verloop van tijd de klanten snel achteruit gaan en aansluiten in de rij bij de schuldsanering. Maar meest kwetsend vind ik, naar mijn bescheiden mening, dat meer verouderd voedsel gegeven word. Een negatief effect op de voedsel veiligheid en de nationale gezondheid.

 7. santiago

  Rutte is helemaal niets. Bedenkt niets zelf, bepaalt niets zelf en zegt wat hij moet zeggen. Voor hem 10 anderen dus Rutte afzeiken heeft geen enkele zin. Als je zaken wil doen moet je praten met de orgelman zelf en niet met het aapje.

 8. fusilier

  Als een visser honger lijd ,moet die je visser geen vis geven, maar een hengel. En zo is het ook met voedselbanken. Een arbeider is zijn loon waardig, zodat de weg naar de voedselbank niet nodig is.

 9. Decca

  PINOKKIO IS WEER OP VERKIEZINGS TOURNEE. Jarenlang heeft hij de middenklasse leeggezogen en nu moet er weer met stroop gesmeerd worden om ze terug te halen.

 10. Godefroy France

  DEZE SCHATERENDE LAMLUL moet zelfs bij zijn achterban onderhand alle crediet hebben verloren????!!!!!!!!!!!!!!!!!

  PVV EN FVD AANPAKKEN !!!!!

 11. Kees

  Durft hij ook het debat aan met Macron en Salvini over de pensioenleeftijd van 62 jaar in beide landen, waardoor wij daar de pensioenen mee moeten betalen?

 12. Cesare

  Rutte heeft er zelf hard aan mee geholpen om die winsten omhoog te laten klotsen. En dit ten koste va de gewone NL’ers die belasting- en tariefverhogingen moeten slikken. Wat een walgelijke vent is het eigenlijk. Hij liegt en belazert vanaf het moment dat hij opstaat tot hij in slaap valt. Maar klaarblijkelijk vinden de meeste NL’ers het wel best want hij zit er nog steeds.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.