Filmpje! Richard Otto: “Nederland is in transitie, sociologisch, psychologisch, technologisch en economisch”

Volgens merkengoeroe Richard Otto is Nederland in transitie. Zijn analyse van hoe de Nederlandse samenleving verder polariseert alvorens men weer bij elkaar komt biedt inzichten. Ook voor De Dagelijkse Standaard ziet Otto kansen in dit veranderende landschap. 

Maar dan moeten mensen wel in staat zijn die kansen te zien en daarom delen we de visie van Otto met u. Als reactie op de vraag waarom hij zijn nieuwe boek ‘Merkendisruptie’ samen met Jeroen Cremer en Frank Haveman geschreven heeft komt Otto tot het volgende:

“Merkdisruptie is het eerste boek dat naast de technoligische en economische disruptie ook andere disrupties bespreekt, waaronder de de seksuele, psychologische en sociologische. Als we ingaan op de sociologische disruptie dan zie je dat er van alles aan de hand is. Waaronder het onstaan van een biploaire maatschappij en het verdwijnen van het gematigde midden. Een mild klimaat is lange tijd de kern van Nederland geweest, maar in zijn oude vorm niet meer houdbaar.”

Ja, het ooit zo ‘gemoedelijke en verzuilde Nederland’ is er natuurlijk niet meer. Wat we volgens Otto momenteel zien is een samenleving dat zich steeds verder beweegt richting extremiteit:

“Onze cultuur, ons ecosysteem en denken is met een transitie bezig richting meer extremiteit. We hebben te maken met een splijtende maatschappij, dat zich hierna zal hergroeperen. Dit heeft een enorm effect op merken. Voor een merk als De Dagelijkse Standaard kan deze ‘shake up’ overigens in haar voordeel werken.”

In een steeds verder afglijdende samenleving proberen we van DDS natuurlijk dé stem van het gezonde verstand te laten zijn. Echter is het volgens Otto uiteindelijk wél de vraag wat de grote techbedrijven gaan doen, immers is hun macht zo groot dat ze invloed hebben op diverse communicatiesystemen via het internet:

“Vraag is wel in hoeverre grote techpartijen, zoals Facebook en Google meegaan in deze veranderingen. We kennen allemaal de bekende influencer Alex Jones die van Youtube, Twitter en Facebook verbannen werd. Ook ’s werelds bekendste youtuber PewDiePie en Jan Roos kreeg op Youtube met een aanscherping te maken. Allemaal partijen, die net als veel uitgevers met een nieuwsmerken zeer afhankelijk zijn van deze social mediareuzen. Aan deze grote afhankelijkheid kleven ook grote risico’s, dus adviseer ik om jullie eigen distributie en relatie richting de lezer niet te verwaarlozen of uit te besteden.”

Laten we vooral hopen dat de techbedrijven niet verder politiseren en gewoon doen wat ze moeten doen: informatie versturen via het internet.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Top

  Lekker kort ook, Teunis.

 2. Bosche draak

  Zijn ze hier op de fora de kantjes ervan af aan het lopen?

  1. Matig rechts

   Oproep aan alle leden die hier niet komen om te trollen, maar echt om te discuseren.

   Reageer alleen tot het weekend niet, dan weet DDS ook eens dat wij die trollen zat zijn!

   1. EU kok

    Kijk eens aan.
    Weer een Ries, Capo of Lugar onder ons.
    Even uw geheugen opfrissen matig rechts:
    Matig rechts 6 dagen ago Beantwoorden
    DDS geef ik nog een half jaar als ze niet eens goed ingrijpen.
    Dan heeft de linkse extreme fascistische, dictator, agressieve, liegende, verdraaiende, kinder misbruikende links weer hun zin.
    Voor mij zeg ik doei.
    Ik hoop dat jullie nog aan matig rechtse personen zullen denken als jullie nakomelingen in armoede en onderdrukt door de immigrant zullen leven.
    Voor mij doei.
    Zolang DDS zijn moderatie niet op orde heeft zal je mij hier niet meer zien.

   2. Brazil

    Hahahaha wat een een huilende pubers op DDS.
    En bij deze dit is de laatste reactie die ik plaats.
    Ik heb nog nooit zoveel huilie huilie mensen bij elkaar
    gezien, dus bij deze het was gezellig zelfs heel gezellig bye bye.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 3. Brazil

  Extreemrechts veranderd inderdaad het landschap.
  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 4. Confucius

  Beste Teunis, weet u wat in het voordeel van DDS kan werken?
  Het simpelweg naleven van het eigen huisreglement.

  Anders vrees ik dat veel forumleden afhaken en u vervolgens laten zitten met o.a. de Brazilianen van deze wereld.

  1. Brazil

   En de zoveelste die op het NSB knopje drukt, dan ben je echt zielig.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 5. Cycle25

  Extremiteit gecreëerd door links Nederland, de eenheidsworst die ze willen slaat volledig door. Eerlijke belastingbetalende burgers krijgen dezelfde behandeling als criminelen en terroristen. En daarmee groeit de koof, of je nu een blauwe envelop binnen krijgt of een moordenaar met bivakmuts, alles krijgt dezelfde behandeling.

  Nederland is de draad volledig kwijt tussen goed en het kwaad, en media…die smult.

 6. Dollaert

  Nederland bestaat allang niet meer, maar de bevolking heeft dat nog steeds niet door.
  Zegt ook iets over die bevolking.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.