Prachtig! Sid Lukkassen lanceert ‘In dialoog’: doet poging om polarisering te overstijgen

En ja mensen, het is nodig, dat initiatief van Sid Lukkassen. Het initiatief houdt in dat Lukkassen het politieke debat wil de-polariseren. Volgens Lukkassen “gaat het maatschappelijk debat steeds minder over ideeën en steeds meer over het demoniseren van mensen”. Hij stelt dat “voor vrijdenken steeds minder plaats is” en dat dit uiteindelijk leidt tot “het einde van de democratie”.

Lukkassen is daarom het nieuwe initiatief gestart genaamd In dialoog. Het doel is om te komen tot een bundel met briefwisselingen tussen rechtse en linkse Nederlanders over diverse maatschappelijke onderwerpen en thema’s. Het doel? De ‘polarisering’ van het maatschappelijk debat overstijgen. Als de casus Özdil iets heeft aangetoond volgens Lukkassen dan wel het tekort aan ‘tolerantie voor vrijdenkers’ en afwijkende ideeën. Zo heeft Jesse Klaver (GroenLinks) kort overwogen om Özdil een Twitterverbod op te leggen.

Helemaal niet zo vreemd dus, dat initiatief van Lukkassen. Wie gaan er dan in dialoog om te komen tot democratische gewetenvorming?

“Onder meer Maarten Boudry, Arno Wellens, Ancilla van de Leest en Jan Cornillie gaven aan te willen meedoen. Nog andere kleurrijke ‘mystery guests’ zullen worden onthuld in de loop van het project!”

Arno Wellens kennen we onder meer van Café Weltschmerz en zijn verhandelingen over de Europese Monetaire Unie, de politieke unie die daaruit noodzakelijk volgt en de Euromunt als marktsysteem en het illegitiem redden van banken. Ancilla van de Leest is wellicht wat minder bekend, maar zegt zo nu en dan iets zinnigs voor de Piratenpartij en is verder bekend van haar ‘modellencarrière’.

Kortom een divers gezelschap waarmee Lukkassen ‘in dialoog’ wil. Volgens Lukkassen is dit project onderdeel van een groter geheel, namelijk: ‘Democratische gewetenvorming’ zoals hij het presenteert in een video op de website van VoorDeKunst.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Annemijn

  Wat een goed initiatief! We moeten bruggen bouwen, op de inhoud discussies voeren. Niet mensen wegzetten en in bubbels opsluiten. Ik hoop dat iedereen gaat doneren, ik ga het zelf doen… Zou het mooiste zijn voor Nederland. Eindelijk weer een ECHT debat!

  Dat verschrikkelijke labeltjes plakken, deugen, niet luisteren naar wat de ander zegt. Wat een goede video heeft hij ook. Zeker de moeite van het kijken waard.

  1. toetssteen

   @Annemijn
   Helemaal eens!

 2. Agios

  Polarisering…Dat zien we ook op deze site terug onder de reacties op de artikelen. En dan gaat het met name over het feit dat de linkse trollen voortdurend de meer rechts denkenden uit de tent willen lokken en de rechtsdenkenden de linksaffers betichten van geestesarmoede…en daar hebben de rechtsdenkenen dan natuurlijk wel gelijk in…

  1. edoc431

   Hahahahahahahaha tja Agios jij weet het ,ik weet het maar de joopjes hier willen er niet aan he hahahaahahaah

  2. Brazil

   Gezien de reacties maak er maar extreemrechtsdenkenden van .
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Agios

    Extreem rechts denkend is iets totaal anders dan rechtsgebied. De door mij aangehaalde geestelijke armoede is op jou wel heel toepasselijk.

 3. Cycle25

  Bij links stopt de democratie, en heeft het plaats gemaakt voor dramcratie, en wie links geen gelijk geeft is een nazi, fascist, racist, xenofoob.

  Democratie is afgeschaft sinds de invoering van de euro,

  Engeland respecteert tenminste zijn burgers nog, hier geld het tegenovergestelde.

 4. edoc431

  Met links in een dialoog ????????? grrrrmmmmmffffffffff
  Hahahahahaahahahaahahahaahahahahaahhaha
  gewoon hilarisch
  wat zal ik zeggen mmmmm TE LAAAAATHAAAT .

 5. Lao Tse

  Mogelijk heeft Sid een verlichtingservaring gehad.

  1. logisch denken

   weer zo een uitstekende bijdrage aan de discussie. waanzinnig scherp

  2. Peter Oudshoorn

   Zwak ouwe, verzuurde filosoof, heel zwak.

 6. Augustus

  Dit zal ook moeten gebeuren vanuit het onderwijs. Bij universiteiten bestaat nauwelijks meer debat en uitwisselingen van tegenoverstaande ideeën, het is een grote kliek geworden. Veel professoren zijn er extreem zeker over dat hun visie van de wereld de juiste is omdat ze het allemaal met elkaar eens zijn, dat krijgen studenten dus ook mee. Het resultaat is een extreem bekrompen klasse mensen (vooral uit de alfa en gamma kanten) die niet of nauwelijks om kunnen gaan met andere standpunten of kritiek. Je bent het met unilateraal met een standpunt eens of je bent een vijand van de hele faculteit, en dat speelt zich direct door vooral naar de media en de publieke sector. Een vrij debat zonder directe consequenties voor diegene die deelnemen zou heel gezond voor iedereen zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.