Voormalige terrorist Jason Walters heeft gemengde gevoelens bij terughalen ISIS-kinderen: ‘Onwenselijk signaal!’

Sinds enkele dagen is Nederland in de ban van een discussie over de zogenaamde caliphate cubs. Moet Nederland ISIS-kinderen terughalen, zelfs al waren de ouders afschuwelijke terroristen. Voormalig jihadist Jason Walters, van de Hofstadgroep, vindt het heel lastig. Maar concludeert uiteindelijk: onwenselijk signaal. De veiligheid en rechtvaardigheid van de samenleving moeten voorop staan.

Nu er twee ISIS-wezen terugkomen naar Nederland, lijkt ons land langzaam te zullen veranderen in een crèche voor minderjarigen wiens ouders compleet gestoorde ISIS-freaks waren. Tot op het laatste bittere moment in het terroristische kalifaat gebleven. En nu mogen de kinderen terug. Misschien zelfs met hun ouders. Aan de ene kant is het natuurlijk niet de schuld van die kids. Aan de andere kant heb je die inviduele belangen wel af te wegen tegenover de veiligheid van een hele maatschappij.

Iemand die snapt hoe ingewikkeld dat dilemma is, is Jason Walters. Walters was ook een vooraanstaand lid van de Hofstadgroep-terreurbende. Nu is hij uit de islam getreden, en geeft hij zinnige commentaren op actuale ontwikkelingen. Zoals dat deradicaliseringstrajecten slechts schijnveiligheid scheppen of dat Nederland ten prooi dreigt te vallen aan extremisten.

En nu buigt Walters zich over de ISIS-weesjes die naar Nederland. “Het zou een onwenselijk signaal afgeven dat eenieder zich aan kan sluiten bij een vijandige mogendheid, een genocidaire nog wel, en dat hij aan het einde van de rit kan verwachten terug naar NL te kunnen worden gehaald indien het niet volgens plan verloopt,” schrijft hij in een lange bijdrage aan Twitter:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Henk Albarda

  Lees hieruit het levende bewijs dat de FvD haters werkelijk niet het geringste idee hebben waar ze over blaten. Groen links en D66 evenmin, die heel stilletjes en indirect onverminderd IS terroristen blijven steunen en dus zichzelf schuldig verklaren aan medeplichtigheid aan terrorisme.
  Er zit een storende fout in het artikel. Er is bewijs incl fotos dat IS kinderen vanaf 4 jaar jong een terroristen training krijgen, en het op 6 jarige leeftijd normaal vinden niet-islamieten de keel door te snijden.
  De FvD haters hier zullen begrijpen dat er een kliklijn gaat komen die oa de FvD haters gaat aanwijzen als niet-islamieten, het resultaat kunt u zich voorstellen.

  1. Ragmilla

   U schrijft onzin. FvD is een haatorganisatie vergelijkbaar met salafisme.

   1. Peter Oudshoorn

    Jij schrijft onzin, Ragmilla. Je doet niet anders dan onzin schrijven. Je bent een geradicaliseerde, haatzaaiende onzin-trut. Je hele denken is onzindelijk, je hele hersenpan is tot de nok gevuld met onzin. Je kunt geen reactie geven zonder baarlijke onzin te spuien. Als je het FvD vergelijkt met salafisme ben je de weg kwijt, gestoord en is je verbinding met de realiteit volledig verbroken.

    1. Kim Verlouw

     En iedereen ziet dat, Peter. Ragmilla is een extreem hatende persoon die altijd zit te trollen. Komt nooit wat zinnigs uit. Totaal de weg kwijt.

     Komt een tijd binnenkort dat we dat soort gaan wegstoppen in gestichten. Levenslang.

   2. ZiggyStardust

    Ragmilla, net schreef je nog dat het rechts beleid is om zaken te doen met landen als saudi Arabië, geen links beleid, maar het is wel zo dat dat rechts minder islam wil in Nederland, en links meer. Dus je spreekt jezelf weer lekker tegen.

    1. Mars020

     @Ziggy, dat wijf is totaal gestoord en spreekt zichzelf continu tegen. Ze is zo doorgedraaid, dat ze het zelf niet eens meer doorheeft, wat ze allemaal opschrijft. Ik heb een paar voorbeelden uit andere reacties van haar opgezocht en hier laten zien, maar ze blijft ontkennen. Daaraan kan iedereen zien, dat het onderwerp haar geen ene reet uitmaakt, maar het puur om het gallen en dwarsliggen gaat.

   3. Brennivin

    Ik begin een beetje moe te worden van die hangende plaat van je met iedere keer dat zelfde liedje. Verzin eens wat nieuws. Je lijkt Chris Aalberts wel.

   4. AS210854

    Ragmila, ga uit de zon, aan jou bijdrage te zien heb je een zonnesteek opgelopen.

   5. logisch denken

    QUOTE
    Ragmilla 10 uur ago Beantwoorden
    U schrijft onzin. FvD is een haatorganisatie vergelijkbaar met salafisme.
    END

    Waar kan ik de zaken vinden zoals steniging , lijfstraffen , ongelijkheid man -vrouw , etens voorschriften , kleding voorschriften enz. Ik heb nu 3 keer het partijprogramma doorgelezen maar heb niet 1 van die eigenschappen kunnen vinden.

    Kan ik concluderen dat u gewoon poep praat omdat u een andere mening heeft over politieke zaken ? Doe mij minder minder minder islam dan hebben we automatisch ook minder last van die extreme vormen zoals het salafisme en de bijbehorende sharia. Is dat probleem vast opgelost kunnen we daarna het democratisch gekozen FvD tegen het licht houden

  2. F.C. Labrouste

   “Er is bewijs incl fotos dat IS kinderen vanaf 4 jaar jong een terroristen training krijgen, en het op 6 jarige leeftijd normaal vinden niet-islamieten de keel door te snijden.”

   Ook hier zal Albarda geen bron voor leveren.

   1. ZiggyStardust

    Waarschijnlijk Wikipedia.

   2. Hans Brusselmans

    Er zijn talloze filmpjes te vinden op het www waar moslimlarven mensen doodschieten, onthoofden etc. maar Laproest begint om bronnen te krijsen, laat je nakijken ouwe dwaas!

    1. F.C. Labrouste

     Ik verwachtte ook geen bronnen, Hans. Waar niet is verliest de keizer zijn recht.

     1. logisch denken

      QUOTE
      F.C. Labrouste 3 minuten ago Beantwoorden
      Ik verwachtte ook geen bronnen, Hans. Waar niet is verliest de keizer zijn recht.
      END

      Probeer eens google of youtube . De filmpjes zullen wel beoordeeld worden als gemanipuleerd door uw beperkte begrijpertje

     2. Bolkestein

      Wat wordt verzwegen, waarvoor weggekeken wordt, wat gecensureerd wordt, dat is er niet. In de logica van deze simpele ziel die ons iets wil doen geloven (en zelf gelooft dat wij dat dan maar ook geloven) dan.

      Wel, wil je een bron? Ik heb speciaal voor jou een filmpje. Wel gaan kijken hè? Dus niet binnen 30 seconden een reactie sturen zonder inhoud en alleen maar getrol, maar KIJKEN!!!!!

      Kijk, luister en huiver!

      >

      ISIS’ children: soldiers trained to kill and die

      Isis in Syria and Iraq is systematically recruiting children as young as eight to become soldiers and suicide bombers, and exacts brutal punishment on those who defy them.

      Children of the Caliphate is an Evan Williams Productions Limited film for Channel 4 News
      Researcher: Hannah Poulter
      Field producer: Yilmaz Akinci
      Camera: Oliver Englehart
      VT Editor: Steve Gibbs
      Reported, filmed and Directed by Evan Williams @evanwilliams_tv </blockquote?

      youtube.com/watch?v=EVxZfP1fC_I

      Dus nu even bovenstaande kopiëren en plakken in een nieuw tabblad en even twaalf minuten je muil houden en het filmpje bekijken!

     3. Hans Brusselmans

      Hier gaat F.C. Labrouste die zich nu Lao Tse noemt nooit meer op reageren Bolkestein, die lul kijkt wel uit om zichzelf voor schut te zetten.

   3. ManusR

    Die bron is door IS zelf gemaakte beelden doch FB, Youtube en dergelijke hebben deze van hun site sfgehaald omdat het haatdragend en gewelddadig is.U bent 3 jaar te laat want ik heb die beelden al in 2016 gezien net als onthoofdingen, massagraven waar nog voor de zekerheid wat extra kogels werden afgevuurd, homo’s die van een hoog gebouw, hoofd eerst en vastgebonden handen op de rug, naar beneden werden gegooid, leefden ze nog, werden ze gestenigd, ja, moslims zijn zulke lievertjes, neem er 1 in huis, FC en geniet van hun barbaarsheid en mocht je een vrouw hebben, wat ik betwijfel, stuur haar maar naar een veilig onderkomen.

 2. tonna

  Als voormalig jihadist Jason Walters,van de Hofstadgroep deze mening is gedaan,wie kan er een betere visie hebben op deze kwestie?
  De persoon in kwestie weet als geen ander wat kinderen daar gezien en meegemaakt hebben!
  Elke andere mening heeft geen bestaansgrond is onwetend humanistisch geleuter!

 3. Ragmilla

  Wel met terreur gestopt maar nog steeds extreem rechts. Haat moet en zal gezaaid worden. Salafisten en FvD exact hetzelfde volk. Gedwongen integratie, gedwongen bekering, als een vrouw nee zegt niet accepteren, vreemdelingen haat, antisemitisme, superieuriteits gevoel, enz. Bah extreem rechts.

  1. Joshuak

   En toch ben je smoor verlieft op de terroristen van ISIS maar doodsbang voor rechts..

   Als ISIS zo extreem rechts is, waarom wil je die mensen dan zo graag hier heen halen? Want je geeft nu zelf toe dat ze niet bepaald progressief zijn..

   Maarja dat is natuurlijk anders, want jou haat voor Nederland is groter dan je haat voor IS..

   Jij denkt liever hier op vrije voeten dan daar in een celletje

   1. Ragmilla

    Waar schrijf ik dat ik ze wil terug halen? Van mij mogen de ouders de doodstraf krijgen. Ik schrijf dat FvD een haatorganisatie is die zich niet onderscheid van het salafistisch gedachtengoed.

    Ik denk dat u geen idee heeft wat salafisme is en alleen het politiek en jihadistisch salafisme kent.

    Wat veel erger is is dat IS een nieuw kalifaat aan het stichten is. De New York times heeft hier een erg goed artikel over. Waarom daar niet veel meer aandacht voor is begrijp ik niet.

    Ik vind dat je voor kleine kinderen compassie moet tonen om je te onderscheiden en te laten zien dat je beter bent als al die haatorganisatie.

    1. Mars020

     @Ragmilla, nog niet zo lang geleden, was je tegen de doodstraf. Nu wil je die ouders de doodstraf geven?. Toen er een paar terroristen opgehangen werden in Irak, was jij helemaal in de stress, want het waren volgens jou mensen en vond het zielig voor die moordenaars. Het onderwerp boeit jou niet, want het gaat alleen maar om het trollen en dwarsliggen.

     1. Ragmilla

      U zwamt.

     2. Mars020

      @Ragmilla, wanneer krijg ik antwoord op jouw tegenstrijdige reacties?. Dat ik volgens jou loopt te zwammen vind ik prima, maar kom met feiten.

    2. Joshuak

     okay, dus jij zegt dat deporteren gelijk is aan executeren?

     En ik ben het ermee eens dat die kinderen meoten worden terug gehaald, maar via kinderrechter en ouderlijk gezag kwijt.

     Maar dat is wat vele organisaties niet zeggen, die roepen haal Vrouwen en kinderen terug.

     En dat gaat niet gebeuren.

     Want jij weet net zo goed als ik dat die tuig hun kinderen gebruikt als anker om aan de straf te ontspringen.

     De keuze is tussen doodstraf/levenslang bij regionale veroordeling. En een paar jaar straf in Nederland want gebrek aan bewijs.

    3. Brennivin

     @ Ragmilla
     “…en te laten zien dat je beter bent als al die haatorganisatie.”

     Oh, je bedoelt je van een ‘goede kant’ te laten zien? ‘De andere wang’ toe te keren? Ach naïeve lieverd, dat werkt misschien in jouw Bijbeltje zo, maar in het echt snijden ze gewoon lachend je strot door en pissen ze in hun broek van het lachen van zo’n domme pacifist. Dit zijn geloofswaanzinnigen, daar kun je niet mee discussiëren: Allah of de dood.

    4. Mars020

     @Ragmilla, je lult nu echt uit je nek…
     Ik vind het heel goed dat Frankrijk in actie komt. De doodstraf is barbaars en als je hier voorstander bent ben je geen haar beter dan ISIS…
     Dat heb jij zelf geschreven, dus lul niet zo dom en achterbaks.

    5. Mars020

     @Ragmilla, hier nog een reactie van jou…
     Regina 2 weken ago Beantwoorden
     De doodstraf getuigt niet van naastenliefde en fatsoen…
     Dat heb jij zeker ook niet geschreven?..

    6. Mars020

     @Ragmilla, hier nog een reactie van jou…
     Jihadisten hebben gewoon niet genoeg kansen gehad in hun jeugd. Wij moeten ze deze kansen geven want dan gaan ze zich verbeteren.
     Heb je zeker ook niet geschreven??…

    7. toetssteen

     @Satya
     Salafisme is net zoals katholicisme gelijk aan communisme, alleen hebben ze er een relisaus overheen gegoten.

  2. ZiggyStardust

   Ragmilla, gedwongen bekering en dat de vrouw gewillig moet zijn voor haar man staat letterlijk in de Koran en is dus niet alleen een salafistisch dingetje, het is gewoon islam. Iets waar Geert Wilders al heel lang tegen strijdt. Frans Timmermans noemt zichzelf een feminist, wat niet blijkt uit zijn beleid. Ik zou toch willen stellen dat Geert Wilders meer feminist is dan Frans Timmermans.

   1. Ragmilla

    Dit staat ook in de bijbel laat de heer Wilders daar dan ook tegen tekeer gaan. Extremisten vind je overal, nu is FvD veruit het gevaarlijkst.

    1. Bosche draak

     Moet het eerste christelijke kalifaat nog tegenkomen,
     Domme muts!

    2. Mars020

     Weet je wat gevaarlijke gekken zijn?.. Dat zijn figuren, die iets zeggen en het even later weer ontkennen. Jij valt ook onder deze categorie, want je loopt de hele dag te liegen en draaien. Je kan zo bij Rutte intrekken, die is er namelijk ook in gespecialiseerd.

    3. Mars020

     Volgens mij ben jij zelf een extremist?..

 4. F.C. Labrouste

  “Nu er twee ISIS-wezen terugkomen naar Nederland, lijkt ons land langzaam te zullen veranderen in een crèche voor minderjarigen wiens ouders compleet gestoorde ISIS-freaks waren.”

  Overdrijven is ook een kunst.

  1. Mars020

   Je kunt niet terugkomen, naar een land, waar je niet bent geboren. Aangezien die mini baardaapjes, daar zijn geworpen, hebben wij er niks mee te maken. Echt weer een achterlijk links idee.

 5. F.C. Labrouste

  “In het geval van kinderen is het apert onrechtvaardig om hen te straffen voor de keuzen van hun ouders. De morele keuze hier is om hen te repatriëren, omdat zij nooit inspraak hebben gehad in de situatie waarin zij zitten. ”

  Eens.

  1. Abdul is Lam

   @ F.C. Heb je de hele tweet gelezen, of alleen wat jij belangrijk vind, het is discutabel of de kinderen wel de Nederlandse nationaliteit hebben, indien zij in het kalifaat geboren zijn, aangezien hun ouders bij het kalfaat aangesloten zijn, het argument dat zij niet stateloos mogen worden dus hun Nederlands Happy moeten behouden is in 80% niet van toepassing.
   Aangezien die ouders een dubbel paspoort hebben, het argument dat het kalifaat geen land is, is ook niet van toepassing, aangezien deelnamen aan een terroristische organisatie automatisch tot verlies van de Nederlandse Nationaliteit leid volgens onze grondwet.

   1. I.W.A.B

    @Abul is Lam
    Dus Jason is ook geen Nederlander meer? Maar statenloos
    Of is hij nu een Amerikaan met een permante verblijfvergunning?
    De eerste terrorist die spijt heb moet nog geboren worden
    Lekker die Jason terug schoppen naar Amerika en dan het liefst
    Naar Guantanamo Bay ..

 6. Jumping

  Nederland is een keiverrot land geworden.
  De Nederlandse overheid ondersteunt het ISIS gebeuren.
  Geen Moslim maar anders denkenden weg ermee.
  En Rutte haalt de zaadjes van deze moordenaars naar Nederland.

 7. Agios

  Dit item doet me denken aan lang geleden. De bovenmeester legde ons uit wat ‘erfzonde’ ,in zijn denken, betekent. Wel drie generaties lang worden kinderen op het gedrag van hun ouders en grootouders beoordeeld. Dat lijkt me een forse straf die ter plekke minder gevoeld zal worden. So…

  1. Abdul is Lam

   @Agios, ook dit klopt niet, dit heeft niets met erfzonde te maken maar met ISIS en hersenspoelen, kinderen vanaf 6 jaar waren getuige van onthoofding met een zwaard van”Kafirs”, Of dat nu blanken, Siieten, Koerden of homofielen waren, vanaf 12 jaar lopen ze al met AK47 rond als kind soldaat, en leren vechten en schieten terwijl zij Allah Akuhbar schreeuwen, wat trouwens in dit bericht ook al staat, je haalt gewoon aspirant IS strijders binnen, volgens onze wetten landverraad is.

 8. Farao

  Iedereen die begint over nareizende familie moet de betekenis van het woord weeskind even opzoeken in het woordenboek.
  En kinderen die vanaf 4 jaar al een terroristische opleiding krijgen? Kan, maar ten eerste is IS er niet meer en ten tweede zijn deze kinderen nog jonger. Die kun je dus nog een normale opvoeding geven.

  1. Kapitein Haddock

   Farao

   ” …..Die kun je dus nog een normale opvoeding geven…..”
   Dat is HET/WORDT probleem. De voogden zullen Moslim-aanhangers zijn zeer Links!

  2. Bolkestein

   En dus plaatst de kinderbescherming deze kinderen bij hun geradicaliseerde grootouders. Want ze moeten natuurlijk dicht bij hun wortels blijven. Daar krijgen ze echt normale opvoeding hoor…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.