VVD = GroenLinks: VVD stelt ‘warmtefonds’ van 80 (!) miljoen euro voor

Als het aan de VVD ligt kunnen woningeigenaren geld lenen bij een overheidsfonds om hun woning te verduurzamen. Zo kunnen we toch nog massaal de warmtepompen betalen die ons worden opgelegd! 

Dit staat in het definitieve Klimaatakkoord dat komende vrijdag aan de Tweede Kamer zal worden gepresenteerd. De Telegraaf heeft afgesproken teksten uit dit akkoord ingezien. Hieruit wordt duidelijk dat de overheid een fonds – van ons belastinggeld – wil maken die woningeigenaren tegen een lagere rente dan banken voorziet van een lening om aan de duurzaamheidsdictaten te voldoen.

Wel moet gezegd worden dat de VVD van mening is dat bedrijven ook een bijdrage moeten leveren. In hoeverre dit zal lukken of wordt nageleefd is nog maar sterk de vraag. Onze premier Rutte is namelijk nogal in de ban van het corporatisme, dus heel veel zullen de bedrijven mogelijk ook niet inleggen.

De VVD probeert aan dit voorstel nog wel haar ‘liberale’ motivatie te geven. Een ‘normaal’ mens kan namelijk niet of nauwelijks zelf een warmtepomp bekostigen. Vandaar dat de VVD het dedain gedrag van diverse groepen aan de klimaattafels maar niks vindt. Een lening bij de bank om bijvoorbeeld een warmtepomp aan te schaffen vindt de VVD onrealistisch en te belastend voor mensen. Vandaar dat de VVD meent om met een overheidsfonds te komen. Dit fonds moet het voor de gewone man behapbaar maken om een warmtepomp aan te schaffen.

Wat er niet bij wordt gezegd is dat overheidsfondsen uiteraard draaien op belastinggeld. Dit betekent dat de gewone man alsnog de rekening zal betalen. Zijn we weer op weg naar de inmiddels normaal geworden belastingverhogingen onder VVD beleid? Eén ding is zeker: als het gaat om de klimaatwaanzin is de VVD bijna inwisselbaar met GroenLinks, het enige verschil is de verpakking van beleidsvoorstellen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Agios

  Roken ontmoedigen, maar het volk voortdurend sigaren uit eigen doos presenteren. Je kunt hier heel fraaie voorbeelden bij bedenken. Ik doe het maar niet…

 2. plakband

  Ik zie het gebeuren met het gedoogbeleid in mijn achterhoofd.
  Er worden veel meer leningen verstrekt dan verwacht, de leningen worden niet aangewend voor het beoogde doel, de leningen worden niet afgelost, er komt een onwetende groep politiekelingen aan het hoofd van de lenende instantie, de lenende instantie heeft te weinig ambtenaren en de administrate deugt niet, de apparatuur waarvoor wordt geleend blijkt ondeugdelijk, de klimaatbubbel barst en de leners zijn opeens gedupeerden die schadevergoeding eisen. Kortom, naar goed Ruttiaans gebruik gaan de belastingen omhoog en zijn er weer een groot aantal politieke baantjes gecreëerd.

 3. Watcher

  Er zijn mensen die krijgen huursubsidie, zorgtoeslag, hypotheek aftrek enz. allemaal van ons belastinggeld…

  Ga toch een eindje fietsen Bart, staat een fris briesje, goed voor de geest.

  WAT EEN GEZEIK

  1. fockingworst

   Subsidie is per defenitie voor kansloze projecten.

  2. EU kok

   Op 22 juni schreef Teunis op deze site:
   Ten tweede zijn ze het erover eens dat het heel goed mogelijk is dat opdrachtgevers op zoek gaan naar alternatieven, zoals studenten en stagiaires. Als 16 euro kwaliteit lijkt te garanderen en aanbieders (geen officiële zzp’ers) onder die 16 euro gaan zitten maar slechts een klein risico vormen qua kwaliteit, dan is de keus snel gemaakt.

  3. peetjoh. k

   Al deze zogenaamde teruggaves hebben de mensen eerst zelf betaald. Je krijgt niks van de belastingdienst.

 4. Jumping

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 5. Claro

  Onder voorbehoud van het zgn klimaat akkoord wat nog gepresenteerd moet worden..en dus de info tot nu toe.

  Hoezo JAARLIJKS 50 tot 80 miljoen investeren door overheid?
  Hoeveel jaar dan?
  Hoezo goedkopere lening door mindere rente in dit warmte fonds?
  Gaat het er om dat je niet via je eigen hypotheek verstrekker kunt lenen, rente laag terwijl dit wel kan, of een doodlopend krediet oid moet afsluiten?
  De lening via warmtefonds moet worden afgelost, mag kennelijk looptijd 20 jaar??

  Het doet mij denken aan de destijds geprezen maar uiteindelijk slecht afgelopen product aandelen lease..

  1. Watcher

   Lening zonder rente 🙂

   1. Watcher

    Oja, speciaal gedaan om moslims niet uit te sluiten .

   2. Claro

    @ Watcher,men kan ook overwegen om te gaan fietsen met een briesje om huis verwarmd te krijgen, dit zeg ik met een knipoog.
    Maar ik vraag mij dingen af, daarom was mijn reactie

 6. dario

  Ben ik zwaar op tegen eigen huis eigen kosten die hoeven huurders niet op te hoesten punt.

  1. EmC2

   En jouw huurbaas doet alle aanpassingen gratis, zonder huuropslag?

 7. goedisfout

  Als je nu begin met een ‘quick win’ bij de grootste CO2 uitstoters dan kunnen we daarna wel eens kijken naar die 25% uitstoot van de burgers. De techniek moet het gaan oplossen, niet de politiek.

 8. goedisfout

  Er moeten geen fondsen komen van belastinggeld. Een foute prikkel die contra werkt voor betaalbare innovatie.

 9. Lao Tse

  Gelukkig zijn zonnepanelen, warmtepompen en elektrische auto’s rendabele investeringen die zichzelf snel terugverdienen. Er zijn echter wel investeringen voor nodig die niet iedereen makkelijk kan doen. Het is verstandig dat daarvoor subsidieregelingen in het leven worden geroepen.

 10. Toverkol

  Waneer wordt deze fantast eens opgehaald door mannen in witte jassen ?

 11. tailgunner

  Geld lenen bij een overheidsfonds om hun woning te verduurzamen????
  Flikker toch een eind op. Ik wil niet aan die onzin mee doen, mafklapper.

  1. Lao Tse

   Dat gaat de calculerende burger wel degelijk doen als hem dat voordeel oplevert.

   1. fockingworst

    @lao Tse is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
    Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
    De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
    Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

 12. peetjoh. k

  Al dat domme gelul over warmte pompen. Er is echt geen Hollander die dat gaat aanschaffen. Iedereen gaat een houtkachel kopen, dus meer fijnstof en co2 uitstoot dan met gas. We hakken de bomen wel om hoor milieu gekkies. Jullie snappen niks van jullie medelanders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.