VVD = GroenLinks: VVD stelt 'warmtefonds' van 80 (!) miljoen euro voor

Geen categoriejun 26 2019, 12:15
Als het aan de VVD ligt kunnen woningeigenaren geld lenen bij een overheidsfonds om hun woning te verduurzamen. Zo kunnen we toch nog massaal de warmtepompen betalen die ons worden opgelegd!
Dit staat in het definitieve Klimaatakkoord dat komende vrijdag aan de Tweede Kamer zal worden gepresenteerd. De Telegraaf heeft afgesproken teksten uit dit akkoord ingezien. Hieruit wordt duidelijk dat de overheid een fonds - van ons belastinggeld - wil maken die woningeigenaren tegen een lagere rente dan banken voorziet van een lening om aan de duurzaamheidsdictaten te voldoen.
Wel moet gezegd worden dat de VVD van mening is dat bedrijven ook een bijdrage moeten leveren. In hoeverre dit zal lukken of wordt nageleefd is nog maar sterk de vraag. Onze premier Rutte is namelijk nogal in de ban van het corporatisme, dus heel veel zullen de bedrijven mogelijk ook niet inleggen.
De VVD probeert aan dit voorstel nog wel haar 'liberale' motivatie te geven. Een 'normaal' mens kan namelijk niet of nauwelijks zelf een warmtepomp bekostigen. Vandaar dat de VVD het dedain gedrag van diverse groepen aan de klimaattafels maar niks vindt. Een lening bij de bank om bijvoorbeeld een warmtepomp aan te schaffen vindt de VVD onrealistisch en te belastend voor mensen. Vandaar dat de VVD meent om met een overheidsfonds te komen. Dit fonds moet het voor de gewone man behapbaar maken om een warmtepomp aan te schaffen.
Wat er niet bij wordt gezegd is dat overheidsfondsen uiteraard draaien op belastinggeld. Dit betekent dat de gewone man alsnog de rekening zal betalen. Zijn we weer op weg naar de inmiddels normaal geworden belastingverhogingen onder VVD beleid? Eén ding is zeker: als het gaat om de klimaatwaanzin is de VVD bijna inwisselbaar met GroenLinks, het enige verschil is de verpakking van beleidsvoorstellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten