Wéér proefballon van Klaas Dijkhoff: éérst Tesla-rijders spekken, daarna ‘fair share’ laten betalen

De fractievoorzitter van de VVD Klaas Dijkhoff, hanteert een erg eenvoudig model om politiek te bedrijven. Eerst creëert Dijkhoff de problemen om daarna op zoek te gaan naar een oplossing om de door hem gecreëerde problemen op te lossen. Kijk maar eens naar zijn uitspraken. Vanzelfsprekend leidt zijn oplossing tot nieuwe problemen. En als hij niet weet hoe, dan laat hij gewoon een proefballon op. 

Dijkhoff heeft namelijk aan de Telegraaf laten weten dat zijn partij ‘aan het nadenken is over rekeningrijden’. Dat doet de partij al langer en de vraag is niet zozeer of de VVD rekeningrijden wil invoeren, maar hoe zij dat voor elkaar gaat krijgen én met welke argumenten op welk moment in de tijd?

Nu de ophef rondom de Tesla-subsidies ietwat is gaan liggen ziet Dijkhoff een kansje om groep A tegen groep B op te zetten om daarmee zijn plan te verwezenlijken. In deze dus de gespekte Tesla-rijder versus de rest van de automobilisten. Zo zegt hij tegen RTL Nieuws:

“Je moet een manier vinden om ook elektrische rijders netjes hun fair share te laten betalen.”

Eigenlijk is het sneu als je erover nadenkt waar Dijkhoff verantwoordelijk voor is. Als Kamerlid stemde hij in met de Rijksbegroting waarin de programma’s voor gesubsidieerde elektrische auto’s waren opgenomen. En nu ineens klaagt hij erover dat juist die personen die werden gesubsidieerd niet hun ‘fair share’ betalen. Lekker makkelijk, Klaas! Natuurlijk heeft hij een punt dat er inkomens wegvallen voor het Rijk, maar wellicht had de Rijksoverheid miljoenen miljarden kunnen besparen door die subsidieprogramma’s niet op te zetten?

Maar laat het vooral aan Dijkhoff om de juiste opmerkingen te maken om rekeningrijden er door te drukken:

“Mensen die een dure elektrische auto hebben moeten niet lachend over de weg gaan , omdat ze minder betalen.”

Daar voegt Dijkhoff handig aan toe:

“We gaan niet iets invoeren, terwijl in het programma stond dat we het niet wilden.”
Wéér een proefballon van Klaas Dijkhoff dus! Wat is het ook een frikandel!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. plakband

  VVD-beleid wordt vastgesteld mbv een dobbelsteen. De dobbelsteen wordt niet gerold maar gewoon op het gewenste aantal ogen gelegd. Ik ben benieuwd welke lobbyisten hem dit stukje diep nadenken hebben voorgekauwd.

 2. Jumping

  De VVD voert gewoon uit, wat een paar weken geleden achter gesloten deuren, door oa Rutte / Kaag en WA is afgesproken.
  Niets meer en niets minder.

 3. Brennivin

  Is ook wel te verwachten dat elektrische rijders gaan meebetalen. Wat denk je als de huidige, op fossiele brandstof rijdende automobilist er strak niet meer is? Geen accijns inkomens, geen BTW, geen BPM, geen wegenbelasting. Enig idee wat die melkkoe oplevert? Dat scheelt het rijk klauwen met geld…daar worden ze niet blij van. Dus ook de Tesla zal uiteindelijk een melkkoe worden.

  1. Lao Tse

   Heeft Brennivin een idee hoe je elektrische rijders kunt laten meebetalen zonder een systeem van kilometerbeprijzing?

 4. Bolkestein

  Nog iemand die gelooft dat de VVD een pro-auto en een pro-werkend Nederland partij is? De VVD is anti-werkend Nederland. De VVD is anti-Nederland.

 5. Kretoloog

  Klaas de IIIe, Prins Carnaval van Breda. Meer lam dan nuchter. En dat moet de VVD gaan leiden? Need i say more?

 6. Lao Tse

  De VVD maakte deze week twee doorbraken mogelijk: het rekeningrijden ontmoet niet langer verzet en men wil bedrijven dwingen de lonen te verhogen.

  Conclusie is dat het Kabinet zal besluiten tot een systeem van rekeningrijden en de lonen omhoog zullen gaan.

  De VVD is niet gek en weet waar het volk aan toe is. Briljante politiek.

  1. ZiggyStardust

   Dat rekeningrijden ooit ingevoerd zou worden was wel duidelijk. De VVD heeft zich er eerst tegen verzet, en komt nu zelf weer met het plan op de proppen. Ze laten weer mooi zien dat ze niet betrouwbaar zijn. Doe dat dan net voor de verkiezingen. He verdorie, weer een populistische partij erbij.

   1. Lao Tse

    De VVD ziet in dat je met de snelle omschakeling naar elektrisch rijden een ander belastingsysteem moet invoeren. Dat kan eigenlijk niet op een andere manier dan met variabele beprijzing. Dat het ook evident bijdraagt tot beheersing van het fileprobleem is mooi meegenomen.

 7. Cycle25

  Dat is nu VVD, eerst de grote jongens en daarna een pleistertje voor de rest. VVD, heer en meester in belastingontwijking, het paradijs heet Nederland en de middenstand/minima krijgen de rekening. Voor deze groep is de belastingdruk veel te hoog, zo hoog dat zelfs het IMF begint te klagen. En dan ineens…o, wacht denkt Rutte, even wat zoete woordjes om het IMF te sussen, en het afromen gaat gewoon door.

 8. logisch denken

  Het schorem vertelt er niet bij dat de “nieuwe” vorm gewoon boven op de oude belastingen komen. Dubbel gestikt zit beter en levert veel meer op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.