Werkgeversorganisatie VNO-NCW wil in gesprek met Rutte: “COA stijgt 3%, maar netto weinig winst”

Mark Rutte nam het gisteren plotseling op voor arbeiders door tijdens het VVD festival, zoals de ALV tegenwoordig heet, te stellen dat de lonen moeten stijgen. De boodschap was helder: Rutte wil  het trucje ‘nieuwe pensioenakkoord’ herhalen: het smaakt naar meer. Bedrijvenlobby VNO-NCW heeft laten weten in gesprek te willen met Rutte.

De organisatie van Hans de Boer is dus bereid om met Mark Rutte in gesprek te gaan over verdere loonsverhoging. maar er zit hen wel iets dwars. En wat hen dwars zit, zit ons eigenlijk allemaal dwars. De CAO-lonen stijgen dit jaar met ruim 3% (!), maar netto levert het de werknemers weinig op. Want: hoge belastingen en vooral hoge inflatie.

Rutte kan dus wel spreken over ‘loonverhoging voor arbeiders’, maar die loonverhoging leidt tot dusver enkel tot meer centen voor Den Haag en niet zozeer tot meer centen voor de werkende. Logisch dus dat De Boer in gesprek wil met Rutte!

Nu is het door overheidsbureauraten geconstrueerde inflatiecijfer sowieso weinig waard, maar voor wat het waard is: de spaarrente ligt al zo’n 5 jaar op een lager niveau dan de inflatie. Werknemers meer loon betalen is dus slechts stap één van het spelletje, want waarin moet de werknemer zijn arbeidsuren sparen om de inflatie te voorkomen? Bitcoin? Goud? De Euromunt verliest in ieder geval steeds meer waarde en is dus niet interessant om in te sparen.

Eigenlijk is het zorgwekkender dan het lijkt. De CAO-lonen stijgen dus 3%, maar levert netto nauwelijks iets op. En wat men extra spaart verliest waarde door inflatie?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Kretoloog

  De Boer heeft wel gelijk. De loonsverhoging gaat helemaal op aan extra lasten die het kabinet oplegt. Zodat er niks geen koopkrachtverbetering over blijft. Rutte en Hoekstra, die asociale CDA-er, bedonderen de samenleving.

  1. Bolkestein

   Er is een koopkrachtsverbetering die zowel burgers als MKB er op vooruit doen gaan. Dat is nog eens werkelijk “We gaan er allemaal op vooruit.” En dat is die BTW-verhogingen uit 2018 en uit 2012 teniet doen. Of die staatsroof energieheffing omlaag.

   En oh ja, we hebben ook nog € 1.000 van Rutte tegoed.

 2. santiago

  Dat wordt gewoon weer een achterkamertjesgesprek om er samen uit te komen hoe ze het klootjesvolk verder gaan belazeren.

  1. Lao Tse

   Ze zullen in die achterkamertjes links- of rechtsom een loongolf moeten inzetten en Rutte acht die het liefst voor de volgende verkiezingen gerealiseerd.

   🙂

   1. santiago

    Lao. Maakt niet uit wat ze links of rechtsom beslissen. De grootste taak die rutte en zijn vriendjes opgelegd hebben gekregen van de verrotte Minerva-elite die ons land bestuurt, is het voorkomen van onrust bij het plebs. Af en toe wordt er een koekje in het hok gegooid en is de boel weer rustig en graait die smerige kliek gewoon weer door. Wat er verder met nederland gebeurt zal ze worst wezen. Straks is het allemaal Europa en vertrekken zij naar hun veilige havens in Zwitserland, Canada of Bariloche.

    1. Lao Tse

     Dat politici de neiging hebben het plebs tevreden te stellen teneinde te worden herkozen zal ik niet ontkennen.
     Rutte snapt dat ook heel goed.

     1. Sealgaire

      Blablabla blaaskaak en pisvlek

   2. Sans Rancune

    Hij heeft nog bijna 2 jaar de tijd om daarmee waardig afscheid te nemen. Ik ben werkelijk benieuwd hoeveel Baudet, de volgende MP(naar zeggen van de eminente mr. Hiddema) voor de arbeider in petto heeft.

   3. logisch denken

    loongolf ? hahahaha , slechts een ontzettende grote domoor met een naief linkse inslag begrijpt niet dat als de loonkosten stijgen de producten duurder worden. Die duurdere producten koopt de consument die daardoor weer zijn koopkracht ziet verdwijnen en rupsje nooit genoeg is de lachende derde. Ons geliefde kabinet vangt over al die hogere verkoopprijzen altijd 21% btw.

    De arbeider heeft 0,0 aan die loongolf. Alle belastingen in procenten varen wel bij een loongolf. Linkse demagogie dus om een loongolf voor te stellen

   4. logisch denken

    een loongolf om de volgende lastenverzwaringen te betalen , geweldig , wat een stomzinnige actie

 3. NoDoubt

  Rutte is een pertinente leugenaar. Hij beloofd van alles, riep mensen op meer uit te geven zodat het economisch beter gaat en nu zeurt hij dat bedrijven geen loonsverhogingen geven en neemt het op voor arbeiders. Wie is hier degene die de btw met gemak 3% omhoog gooit. Wie is hier degene die de overheid heeft kapot bezuinigd. Wie is hier degene die massa immigratie toelaat zodat het ons nu al meer dan 500 miljard kost, terwijl ons land al overvol is. Wie laat toe dat er meer moskeeën zijn in heel nederland dan kerken in Turkije. En in moskeeën er haat naar dimmhies dagelijks wordt toegelaten. Wie heeft ervoor gezorgd dat de Marakeshdeal toch ondertekend wordt zodat er nog 2 tot 5 miljoen vrij naar nl kunnen. Wie heeft ervoor gezorgd dat we de pensioenen kwijt zijn???? en wij een derde wereldland worden. EU-Rutte.

  1. Lao Tse

   “ Wie heeft ervoor gezorgd dat we de pensioenen kwijt zijn???? en wij een derde wereldland worden. ”

   Weet je wel zeker dat je in Nederland woont?

   🙂

   1. logisch denken

    nee , als ik uit het raam kijk denk ik dat ik syrie woon echter als ik kijk op de post staat er nog steeds een Nederlandse postcode

    1. Henk-Jansen

     Woont u in Drenthe?

  2. santiago

   NoDoubt.
   Rutte is niks en rutte kan niks. Rutte is de spreekbuis/trekpop van de verrotte Minerva elite kliek. Dat liegen en kletsen doet deze onzijdige, robotachtige persoon heel goed. Mocht Rutte wegvallen of ergens anders nodig zijn, staan er wel weer een paar anderen klaar

 4. J.C.

  IK kan bij dit artikel, waar ik een bevestiging in zie, onverkort herhalen wat ik gisteren al in een comment, hier op DDS schreef:

  Een nieuw een tweetje met de werkgevers. Jij moet de lonen omhoog doen, nee jij moet de lasten voor de werknemers verlichten. Het een twee spelletje gaat weer veel goodwill en tijdwinst opleveren voor de VVD.

 5. Sans Rancune

  Ik dacht dat COA iets anders is dan een CAO, maar ik kan mij vergissen. Hopelijk wordt dat in de topic nog even rechtgezet voor alle duidelimkheid. 😀

  1. Sans Rancune

   *duidelijkheid*

 6. Shadow1100

  Grappig… Als meneer Rutte zijn lippen beweegt liegt hij en wordt zijn neusje langer…. Pineukio, het liegt en naait je……

 7. Kapitein Haddock

  Belastingen, belastingen,belastingen, belastingen, belastingen, belastingen,belastingen, belastingen, belastingen, belastingen,belastingen, belastingen, en als laatse na de inmiddels, honderden belastingen:
  Brussel tevreden!!!
  Linkse asiel industrie tevreden!!!
  Klimaat waanzinnige tevreden!!!
  Linkse Ministeries tevreden!!!
  Enzovoort,.
  PS en de linkse trollen zullen weer met een Wikipedia of lulkoek reageren!

 8. Heras

  Natuurlijk moeten werkgevers meer betalen; dan dragen werknemers meer belastingen af.
  Rutte heeft tegenwoordig een groot probleem; MEN GELOOFT HEM NIET MEER…

 9. Bes Tolen

  De CDA VVD regering Van Agt Wiegel is de inleiding geweest voor het uit de pas lopen van de uitgaven van de overheid. Door de massa immigratie. In 1979 zette het CDA te samen met internationaal werkende christelijke kringen, met ook veel leden in andere partijen, met name PvdA, D66 en VVD in die volgorde, de gezinshereniging door. en vervolgens de immigratie van zielig bevonden groepen uit Europa en Azië. Al kostte dat dadelijk miljarden guldens extra per jaar. De verantwoording van de uitgaven was heel slecht. Er werd veel geld besteed wat is op te vatten als flinke uitbetalingen zonder opgaaf van geldige reden. De CDA minister van financiën Fons van der Stee liet heel onbekwaam alles toe hoewel de aanvankelijke minister en vroegere voorzitter Tweede Kamerfractie van dezelfde club tegen dat beleid was ingegaan. Hij had gelijk maar moest uiteindelijk in 1980 het veld ruimen. De onlangs overleden Frans Andriessen, de meest bekwame CDA politicus van toen. Hij werd nota bene politiek ook niet door Wiegel gesteund.
  Waar je De Boer niet over hoort, zijn de immense kosten van de massa immigratie. Blijkbaar zijn die voor de werkgeversorganisatie heilig maar ze helpt dan al wel jaar in jaar uit mee het land voor de autochtone bevolking kapot te maken. Want de enorme maatschappelijke kosten (voor meest ongeletterden of weiniggeletterden) komen wel voor rekening van de belastingbetalers.

 10. Heras

  Meneer rutte; wil je meer belastingen; nou, zet dan statushouders aan het werk. Dat gaat nu te langzaam. En willen ze niet werken??status inhouden, en uitkeringen stoppen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.