YESYESYES! AD depressief: ‘Heel veel NPO-programma’s zullen verdwijnen!’

Ach wat sneu nou toch.

Het Algemeen Dagblad is een tikkeltje depressief op het moment. De linkse krant vindt het namelijk maar niets dat de NPO op de schop wordt genomen. Als de plannen geïmplementeerd worden krijg je uiteindelijk immers dat NPO 3 feitelijk de regionale omroep wordt + jeugdprogramma’s. De andere programma’s die op het moment nog op NPO 3 uitgezonden worden zullen of moeten verhuizen naar NPO 1 of 2, óf … ze zullen helemaal van de buis verdwijnen.

Bij het AD zijn ze daar allerminst blij mee:

Over het wel of niet meenemen van andere titels naar NPO 1 of NPO 2, zal een stevige discussie ontstaan. Het satirische Zondag met Lubach maakt vanwege de hoge kijkcijfers waarschijnlijk meer kans te overleven dan een spelprogramma als Hunted. Een ding is zeker: veel programma’s zullen verdwijnen.

Wat Lubach betreft: dat is inderdaad populair. Hartstikke leuk voor hem, natuurlijk. Maar de politiek moet zich afvragen of hij het niet minstens zo goed zou doen bij een commerciële omroep? Denken ze daar in Den Haag werkelijk dat Zondag met Lubach minder kijkers trekt als het uitgezonden wordt op RTL 4? Gekkigheid!

Afijn, hoewel er dus nog het één en ander verbeterd moet en kan worden is dit natuurlijk wel degelijk een stap in de goede richting. Jawel, het ongelooflijke is gebeurd: het kabinet Rutte-III doet zowaar iets goed.

Nog even en varkens kunnen vliegen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. F.C. Labrouste

  “een tikkeltje depressief op het moment. De linkse krant vindt het namelijk maar niets dat de NPO op de schop wordt genomen.”

  Het is mogelijk dat ze een tikkeltje depressief zijn bij heet AD en mogelijk vinden ze de veranderingen bij de NPO ook niks, maar uit het artikel blijkt dit helemaal niet. Integendeel, ze zijn verheugd over de aanpassingen.

  1. edoc431

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

 2. Behold My Negativity

  Ik keek al lang niet meer naar TV sinds ik mijn eigen PC op kamer heb. Ik keek sowieso niet naar NPO, SBS6, Veronica, Nickelodeon, een kanaal die geobsedeerd was met biljart, sportzenders en nog meer. Af en toe keek ik nog naar Discovery Channel of National Geographic, maar sinds zij goede programma’s gingen vervangen met schuurtjes veilingen of non-wetenschappelijke zooi ben ik ook daarmee gestopt. Heb vervolgens onze tv paket helemaal stopgezet.
  Gelukkig heeft de tv wel Youtube en Netflix (die ik nooit gebruik).

  Dus het feit dat NPO een zendertje minder wordt maakt mij direct niet veel uit. Indirect door de belasting wel, dus dat is (hopelijk) fijn, tenzij de linkse orgie gekken het geld overzetten op de resterende 2 zenders.

 3. peetjoh. k

  Heel dat NPO mag weg. Brengt alleen maar nep-nieuws of verlaat nieuws. Of kijk deze buitenlander t is goed doen programma’s. En on gefundeerde verhaaltjes over het doomscenario milieu(in de inca tijd waren er ook van die doom de wereld vergaat malloten) . Elk tegen geluid is inmiddels verboden. Dit is dus geen nationale tv meer maar een links forum om hun gal en stront te spuien. Tis meer een indoctrinatie stichting onder leiding van de (democratische) stazi.

  1. Top

   De NPO vertoont alle trekken van een staatsomroep. Het nieuws van alle kanten, daarvan is geen sprake. De selectie van het de onderwerpen en de wijze van berichtgeving is politiek über correct. Dat staat haaks op ons aller belastingplichtigheid aan deze organisatie.
   Voorts is het schandalig dat er juist bij de Vara enorme salarissen worden betaald. Qua opzet en invulling is de kwaliteit zeer bedenkelijk. De indruk wordt steeds weer bevestigd dat het om een club lieden gaat die zichzelf en hun opvattingen bijzonde relevant vinden, terwijl ze allen behoren tot de policor arrivés, zonder zelfevaluatie dus zonder inzicht in de ontstane situatie.

   1. DidiMadloba

    Gelul. Bij een staatsomroep bepaalt de staat rechtstreeks de inhoud. Nooit kritiek op de regering. Dat kun je de NPO toch niet verwijten.

  2. Menno B

   peetjoh. k

   “in de inca tijd waren er ook van die doom de wereld vergaat malloten”

   Dat waren dan ware visionairs.
   Of zie jij nog wel eens een Inca?

 4. Vrijedenkert

  NPO 3 en NPO 3 FM kunnen per direct opgedoekt en weggesaneerd worden!

 5. santiago

  Wordt hoog tijd dat er een echte publieke omroep komt. We betalen er zelf voor.
  Maar ja, de overheid, U weet wel de criminele Minerva maffia elite steekt daar wel een stokje voor. Noord-Korea is er niks bij.
  Mooi he zo’n democratie. Democratie lik m’n reet.
  Afschaffen die monarchie. Werkt nepotisme en corruptie in de hand.
  Monarchie is leuk voor de show, maar we kunnen al die miljarden die het kost niet zo maar over de balk blijven gooien.

 6. Marius Feenstra

  Een beter plan, NPO geheel verbannen en dan een echte Publieke Omroep.

 7. J.Rademaker

  De NPO maakt zich zorgen over het verdwijnen van kwaliteit programma´s.
  Zal ook moeilijk zijn, spuiten en slikken of broodje gezond etc begrijp het dilemma wel.

  1. logisch denken

   🙂 🙂 🙂 geweldig , kort en bondig

 8. Heras

  Er zijn inderdaad veel punten in het nieuws dat niet genoemd wordt. Bv: organisaties als pa en hamas/bds boycot door vooral links/de inhoud over besluitvorming links en rechts/slechtheid kickout enz./het opstrijken van vergoedingen in brussel, terwijl er niet voor gewerkt wordt. Zo zag ik live dat europarlementatiers even inklokken en na tien minuten uitklokken, om 300 euro te vangen en dat 5 keer per week. Ik was verbijsterd.

 9. Joop Klepzeikert

  Het ultra extreem linkse Allochtonen Deughblad had wat mij betreft nog veel depressiever mogen worden hoor. Hoe erger hoe beter.
  Ik lees in dat stukje toch ook: “Afijn, hoewel er dus nog het één en ander verbeterd moet en kan worden is dit natuurlijk wel degelijk een stap in de goede richting. Jawel, het ongelooflijke is gebeurd: het kabinet Rutte-III doet zowaar iets goed.” en dat klinkt niet bepaald depressief.
  Ook moet ik ze met die zin volledig gelijk geven. Dit is echt het eerste wat er onder Marxist Rutte goed gaat. Eindelijk wordt er eens echt in een linkse hobby gesneden.
  Nu alleen hopen dat ze vooral in de meest extreem linkse kant gaan snijden, maar dat zal helaas vast wel ijdele hoop blijken.
  Daar is de extreem linkse orde veel te zwaar voor verankerd in de staatsomroepen.

  1. F.C. Labrouste

   Het lijkt me slechts een kwestie van tijd voordat de Telegraaf op DDS ook een extreem-links deugblad wordt genoemd.

   🙂

   1. Joop Klepzeikert

    @trol Rien: Ga je spuitje aan je GGZ begeleider vragen en donder op hier joh. Totaalmongool.

    1. F.C. Labrouste

     Sterke inhoudelijke reactie, Klepzeikert. Je bent volgens mij best wel goed in het debat.

 10. loodklopper

  Kijk al jaren geen tv meer. Nix aan en je kijkt naar iets wat een ander voor je beslist heeft wat je mag zien. Heerlijk geen Nationale Propaganda Omroep en geen Nepnieuws Onder Staatstoezicht. Verder zoek het maar uit.

  1. DidiMadloba

   Als je niet kijkt mag je ook niet klagen.

 11. C.A.Barstow

  Dat is geweldig nieuws, nog beter is dat de gehele linkse ratten nest NPO verdwijnt.

  1. F.C. Labrouste

   Als Barstow hoopt dat het linkse geluid helemaal van de nationale televisie verdwijnt zal hij ook de RTL uit de lucht moeten halen. Ik begrijp dat die zender door het rechtspopulistische gepeupel ook als extreem-links wordt gezien.

 12. Niet L niet R

  Er is maar een goede oplossing, slechts een zender voor links en rechts NPO1.
  Maar dat gaat niet gebeuren, dan zijn die linkse elite hun suiker oompje kwijt!

 13. DidiMadloba

  Het hele fenomeen “omroep” is technologisch verouderd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.