Arnold Karskens: "Frans Timmermans is medeverantwoordelijk voor 15.000 verdrinkingen in de Middellandse Zee"

Geen categoriejul 01 2019, 8:00
Daarom vindt hij het buitengewoon onwenselijk dat de PvdA'er mogelijk hoofd van de Europese Commissie wordt.
Gisteren berichtten wij dat Donald Tusk PvdA'er Frans Timmermans vrijwel zeker steunt. Zoals iedereen weet wil Fransje graag voorzitter worden van de Europese Commissie, dat is veruit het machtigste orgaan van de Europese Unie.
Een tijdlang leek het er echter op dat de Duitser Manfred Weber die functie toebedeeld zou krijgen door the powers that be. Zo werd hij onlangs publiekelijk gesteund door Jean-Claude Juncker. Weber lijkt op een zijspoor gezet te zijn. Hij wordt waarschijnlijk voorzitter van het Europees Parlement. En dus staat de deur wagenwijd open voor Timmermans.
Hoewel ons als Nederlanders continu verteld wordt dat we heel, heel, heel trots moeten zijn als Timmermans die functie inderdaad binnensleept denkt journalist Arnold Karskens daar heel anders over. Lees deze tweet maar:
https://twitter.com/arnoldkarskens/status/1145434951707451392
"Frans Timmermans is politiek medeverantwoordelijk voor [meer dan] 15.000 verdrinkingen in [de Middellandse] Zee sinds 2014," aldus Karskens. "Hij kijkt niet op een dode meer of minder. Zo’n man als hoofd Europese Commissie is gewoonweg eng."
Timmermans' vrienden van de PvdA, in Den Haag, en in Brussel zullen deze kritiek ongetwijfeld niet waarderen, maar daar heeft Karskens duidelijk lak aan. Ondertussen heeft zijn tweet al meer dan 500 likes gekregen van andere Twitteraars en meer dan 200 retweets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten