Frans Timmermans krijgt waarschijnlijk steun van EU-president Donald Tusk

Manfred Weber, de Spitzenkandidat van de grootste Europese fractie, zou zich terugtrekken uit de race voor voorzitter van de Europese Commissie. EU-president Donald Tusk zou leiders van het Europees Parlement hebben gezegd dat hij Frans Timmermans aan Jean-Claude Juncker voor zal dragen als opvolger. Dat meldt De Telegraaf.

De kans voor Timmerfransje om voorzitter van de Europese Commissie te worden neemt dus in alle waarschijnlijkheid flink toe. Of Manfred Weber zich inderdaad terugtrekt, moet nog geverifieerd worden. Ook zijn Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije totaal geen fan van diversiteitsprediker Timmermans.

Dat EU-president Tusk daadwerkelijk Frans Timmermans gaat voorstellen is technisch gezien ook nog speculatie. Hij zou hebben gesproken over een compromisvoorstel van Duitsland, Nederland, Frankrijk en Spanje, waarin hij ‘een sociaaldemocraat’ zou voorstellen aan Juncker. Manfred Weber zou dan waarschijnlijk voorzitter worden van het Europees Parlement.

En zo gaat het baantjes verdelen soepeltjes verder. De Spitzenkandidat van de grootste partij krijgt een ander leuk baantje en de door velen gehekelde Timmermans wordt even het zadel in geholpen.

Dat wordt een dolle bende! Frans ‘migratie brengt kracht en rijkdom’ Timmermans die in de positie is om wetsvoorstellen in te dienen. Die zullen naar mijn idee worden geframed als ‘solidair’, ‘eerlijk’ of zelfs ‘noodzakelijk’ en iedereen die het er niet mee eens is wordt weggezet als  ‘racist’, ‘intolerant’, ‘xenofoob’ of ‘extreemrechts’. ‘Maar Wout, dat is nu toch al het geval?’ Ja, maar straks zit er zo’n figuur in een EU-positie die de situatie een héél stuk erger kan gaan maken. Sluit maar vast een abonnement bij uw lokale zwembad af!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. logisch denken

  de meeste smerige hypocriete salonsocialist die er momenteel rond loopt.

  Wie zei ” we staan achter u , wij de EU steunen uw revolutie , om zich vervolgens binnen het uur onzichtbaar te maken en te verdwijnen met het vliegtuig. De rest is voor de geschiedenis

 2. Suidland

  Timmermans mag eerst in de leer bij Donald Trump. Over hoe je regeert, je eigen huishouding en America First. Met ijzeren vuist! Niet dat slappe gedoe zoals in Europa.

  Hadden wij in Europa maar zo’n leider. Wij hebben een zuiplap.

  Ik voel een Nobelprijs aankomen voor “the Don”……Held!

  1. Suidland

   Pfff dan zitten we waarschijlijk opgeschept met een pratend kutje 🙁

 3. fusilier

  Domheid vreet, en dat is duidelijk aan hem te zien.

 4. Sprookjesfiguur

  Timmermans verdient een heel hoog standbeeld, kan er een vliegtuig tegenaan vliegen.

 5. peetjoh. k

  Ja Frans met zijn talibaard. Een smerige coloborateur is het. Eigenlijk het doodtrappen niet waard.

 6. Kapitein Haddock

  Nou Europa, maak je borst maar nat:
  komediant, linkse zakkenvuller, volgevreten zwijn Timmermans wil meer diversiteit!
  U weet wat dit betekent?
  Mijn zeer welgemeende tip:
  Blanke Europeanen: vertrek uit Europa als u de kans hebt!

 7. santiago

  Wat zal deze volgevreten salonsocialist zich storen aan de mening van het plebs waar hij op neer kijkt. Hij weet niet eens dat er gewone mensen bestaan. Hij is van het type marcel van dam? Buitengewoon minderwaardig. Kruipend voor de grote bazen van de wereld en trappend naar het gewone volk.

  1. Kapitein Haddock

   santiago

   ++++++!!!!!!!

  2. Sprookjesfiguur

   @ Santiago

   Hier heb je het mis. Fransje weet heel goed hoe hij de menigte moet bespelen, met name om er zelf heel veel beter van te worden. Maar trappen doet ie zeker, zo stiekem dat niemand van zijn stemmers het doorheeft. Eigenlijk is het meer ellebogen werk.

 8. santiago

  Het dronken zootje in Brussel bepaald gewoon zelf wat er gebeurt en hoe.
  Wat wij vinden is absoluut onbelangrijk.

 9. RvdBe

  Die haatbaard of imbeciel Verhofstadt, en maar smalend doen over USA met zijn idioot als president.

 10. Garland S. tucker

  Elke Nederlander die de eerste plaats kan halen, daar juich ik voor!

  Dat de oost-Europeanen en corrupte Italianen hem niet moeten, zegt ook wel iets.

  Reacties hier zijn overigens zeer extreem, geen discussie mee te beginnen.

  1. Kretoloog

   En als Geert Wilders het wordt, sta je dan ook juichen, S. tucker?

   Natuurlijk niet, Garland. Je bent een sukkel, een linkse Stuckel.

  2. logisch denken

   net zo extreem als de absolute uitspraken van timmermans

  3. Sprookjesfiguur

   “Reacties hier zijn overigens zeer extreem, geen discussie mee te beginnen”

   Reacties zijn inderdaad extreem. Helaas heeft men in Nederland in het openbaar geen vrijheid van meningsuiting, dus kan men het hier anoniem kwijt.

   Maar heeft u al een discussie aangekaart? Er zijn hier een heleboel reaguurders die u graag te woord staan.

  4. Original NL

   Tja..de meesten hier zijn geen voorstander van “volksverdunners”…en geef ze eens ongelijk.
   En met een linksaffer valt al geheel niet te discussiëren.

 11. C.A.Barstow

  U weet het natuurlijk, waar links de lakens uitdeelt loopt het gegarandeerd volkomen in het honderd.
  Dus hoe eerder dat smerige vette linkse varken gekozen wordt, des te sneller die hele vervloekte EU in elkaar stort en kunnen de EU vlaggen in de fik gestoken worden, ik doe dat met alle plezier.

 12. J.Rademaker

  De vraag is natuurlijk wat weet Frans van Manfred.
  Frans weet heel veel na al die woelige jaren in de jungle.

 13. Agios

  Timmermans is de beste keuze. Met zijn kabouter Plop-mentaliteit en maatje Verhofstadt zullen zij het waggelende bootje EU laten kapseizen. Ik kan niet wachten, niet omdat ik tegen Europa ben, maar omdat ik de ‘jongens van de zwarte hand’- mentaliteit niet verdraag!

 14. Agios

  Links is niet het antwoord op het probleem. Links is het probleem.

 15. Bes Tolen

  Veel belangrijke hedendaagse politici missen de nodige werkervaring op niveau buiten de politiek. Veelal laten ze zich kenmerken door een heel hoge ambities geworteld in een eenzame en eenzijdige jeugd. Dat geldt voor de meesten met internationale aspiraties, die op hoog niveau worden aangenomen. Fout dus. Ik noem Timmermans en Merkel in het bijzonder. Timmermans omdat links Nederland haar gebrek aan inzicht zo naakt demonstreerde en Merkel heeft alleen maar in ”niches” geleefd. Dat levert ongezonde politieke toestanden op. In de Nederlandse regering zitten er ook een aantal. Dat gaat al decennia zo. Frankrijk is helemaal een kliek en Duitsland kent er heel wat wereldvreemden. Het lijkt wel een aanbeveling te zijn maar het is een teken des tijds. We hebben als Europeanen leiders nodig, die de grote problemen oplossen en dat ten gunste van ons Europeanen. De rest van de wereld moet daar buiten staan. Daar moet men de eigen problemen oplossen en ons er niet mee lastig vallen. En zo dat wel gebeurt, zoals nu, moeten de leiders klaar staan om de vreemdelingen en hun helpers hier hard aan te pakken. Het gaat al heel lang fout zodat de toekomst van de Europeanen op het spel is gezet.

 16. santiago

  Er wordt wat af gerommeld . Iedere eu crimi wil een graantje mee pikken. Gesjoemel, bedrog en achterbaks worden de zaakjes in ieders voordeel geregeld,want onze franske moet het worden. Zoveel water bij de wijn dat er van een fatsoenlijk akkoord he le maal niets overblijft. Maffia praktijken.

 17. JFU

  Wie er ook gekozen wordt..maakt niets uit.Allemaal het zelfde laken en pak, anders kom je er niet in.

 18. Drollevanger

  Deze man stond te huilen tijdens een VN toespraak, en beschuldigde de bewoners uit de regio Donetsk van lijkenroof, terwijl een bedankbrief aan diezelfde 800 plaatselijke personen was verstuurd. Zover kun je het via laster brengen.

  ZIE OOK: Lees het origineel (pdf, Oekraïens en Engels)

  Aleksei Aleksandrovich Kostrubitsky
  Vertegenwoordiger hulpdiensten
  Overheid regio Donetsk

  Augustus 2014
  Assistentie MH-17

  De Internationale Missie voor het Beschermen van het Onderzoek naar de vliegramp met vlucht MH-17 wil graag zijn dankbaarheid en complimenten overbrengen aan de regionale tak van de hulpdiensten voor het uitstekende werk bij het bergen van stoffelijke overschotten en persoonlijke bezittingen vlak na de ramp met de Boeing 777. De experts in Nederland, die nu bezig zijn om de menselijke resten te identificeren, zijn diep onder de indruk van de professionele manier waarop de hulpdiensten in Donetsk met de lichamen zijn omgegaan.

 19. Lao Tse

  Het zou natuurlijk geweldig zijn als Timmermans voorzitter van de EC wordt.
  Het blijft echter onzeker.

  1. Meriadoc Brandebok

   Volgens de laatse berichten maakt hij een goede kans.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.