“Belgische” jongeren terroriseren zwembad in Nederland

De media doet weer haar uiterste best om cruciale feitjes buiten beschouwing te laten. Gisteren dook een bericht op dat “Belgische” jongeren (lees: Marokkanen) bezoekers van een zwembad in een Nederlands grensdorp terroriseerden. Vandaag bedreigden 400 jongeren een gezin in Düsseldorf.

Patroon
Frank Blom van zwem- en recreatieparadijs Tropicana liet in 1998 al weten dat het in 98 procent van de overlastgevallen om Marokkaanse jongeren gaat. Ook wij toonden dit in 2018 weer aan. Het AD deed voor het artikel over de “Belgische” jongeren nog haar uiterste best om te verbloemen dat het om Marokkanen gaat, maar de badjuffrouw gaf dit wel aan in het interview:

“Ik moet zeggen zoals het is: het zijn altijd Marokkaanse Belgen. Die vechtpartij ontstond uit het niets, het was opeens veertig tegen één. Je hoeft maar even verkeerd naar ze te kijken en je hebt het zitten.”

Nederlandse aanpak
En hoe pakt men dit in Nederland aan? Verplicht abonnement, meer bewaking, patrouilles en ja hoor:

“Bijna alle vrouwelijke toezichthouders zijn vervangen door mannelijke collega’s.”

Berichtgeving Duitsland
Bij de berichtgeving over de ruim 400 jongeren in Düsseldorf wordt al helemaal niets meer genoemd over de achtergrond van de daders. De berichtgeving in het AD laat echter toch het één en ander doorschemeren wat betreft de situatie in Duitsland:

“Volgens berichten waren een aantal jongeren al enige tijd luidruchtig en overlastgevend bezig. Toen een van de jongens een gezin dreigde fysiek lastig te vallen, werd hij door de vader van het gezin weggeduwd. Daarop keerden de jongeren zich specifiek tegen dit ene gezin.

Tijdens de steeds feller wordende discussie over en weer groeide de groep jongeren ‘uit solidariteit’ uit tot enkele honderden. Een van de badmeesters besloot daarop de politie te alarmeren. Omdat de groep zich steeds agressiever ging gedragen, werden er tientallen eenheden extra opgeroepen.

Het gezin werd onder politiebegeleiding afgevoerd. De jongeren werden naar huis gestuurd. Er zijn geen arrestaties verricht.”

Zal het?
Ja. Het is stereotype gedrag: groep doet vervelend, eentje zoekt de grens op, doet een beetje stoer, krijgt een duw en hoppa! Daar staat de hele groep ineens paraat. De politie rukt massaal uit en arresteert uiteindelijk niemand. Laten we niet doen alsof dit Spanjaarden, Japanners of Duitsers zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Mars020

  Gewoon varkens loslaten in het zwembad en buiten het zwembad afgerichte honden rond laten lopen. Met z’n allen lekker kijken met een biertje in de hand, hoe die rifapen reageren. Dat zullen geweldige taferelen zijn en is ook leuk voor later om die filmpjes terug te kijken.

  1. Marija

   Goed idee maar dat durft men niet.

 2. EU kok

  De laatste tijd zijn er diverse publicaties verschenen over de sterke toename van geweld in Duitsland door extreemrechts.
  Niets, maar dan ook helemaal niets heeft DDS hierover bericht.
  Wat zegt DDS vandaag over verzwijgen?
  Balk, splinter?

  1. Kretoloog

   Bij het topic blijven, eurofiele kok. Of anders verhuis je maar naar Joop of Krapuul.

   Wat nu in Zeeland gebeurd, zag je 25 jaar geleden in de Randstad al. Het subtropisch zwemparadijs Tropicana in Rotterdam moest zelfs gesloten worden door overlast gevende Marokkaanse jongeren.

   1. EU kok

    A: gaat het artikel over verzwijgen van onwelgevallige info.
    B: uw mening over verhuizen is van nul en generlei waarde.

    1. Kretoloog

     Wat ben je humeurig, kok! Lukt het niet zo met koken vandaag: het vlees aangebrand, de aardappels tot snot gekookt, de bavarois ingezakt, de saus geschift? Of is het vrouwtje weg gelopen? Dat zou ik anders wel kunnen begrijpen. Met zo’n chagrijn als jij valt moeilijk te leven.

    2. Duke

     A: Jij benoemt iets anders om het het maar niet over dit onderwerp te hebben. Te pijnlijk?
     B: ik denk dat velen hier meer waarde hechten aan zijn mening, dan aan de mening van de linkse trollen Peppi (Lao Tse) en Kokki (EU Cock).

     1. Frets

      cock met ‘ck’ maar dan ook wel een slappe cock die het opneemt voor islamitisch vuilnis

   2. Top

    En ik heb er een paar in elkaar getrapt, in de jaren dat het speelde, maar ik werd wel verwacht, dat ik wel wel even langs het Haagse Veer zou komen, voor uitleg. Ik had gelukkig goede en betrouwbare getuigen, anders verlies je het altijd van dat trieffel. Wat ook helpt; als je weet waar ze wonen, want ze moeten toch een keer naar huis. En dan ben je van mij.

    1. Frets

     logisch!

  2. Mars020

   Daar hebben wij het vandaag niet over. We hebben het nu over mocro’s, die zich zoals gewoonlijk weer eens als beesten gedragen. Verder gaat het niet over Duitsland in dit artikel, maar over Belgische mocro’s in een Nederlands zwembad. Ik weet, dat het voor jou ingewikkeld is om het verschil te zien, maar probeer bij het onderwerp te blijven.

  3. logisch denken

   en de binding met dit topic is ?

  4. Tguard

   @eu kok
   Ik hoop werkelijk dat jij eens meemaakt wat zo een gezin meemaakt. Daarna praten we verder voor de rest zijn je bijdrages enkel opruiend en probeer je iedere keer weer mensen tegen elkaar op te zetten. Rechts-extremistisch geweld heeft hier helemaal niets mee te maken en de DDS is kritisch genoeg, dat kan je van Joop niet zeggen!

   1. Frets

    met ‘ck’

  5. peetjoh. k

   Er is helemaal geen rechts geweld hooguit wat wraak acties.

  6. Top

   Nee Jabba de slak, je trekt weer een slijmspoor, wat weet verschrikkelijk stinkt. Waarom moet de DDS mee doen met valse informatie. Ben je nu werkelijk zo dom, dat je niet eens meer weet wat waarheid is en wat niet?? En als je het hier niet bevalt, tieft dan op van dit forum. Je bent en blijft een Cock!

   1. Frets

    inderdaad Top, een slap cockje met ‘ck’

  7. Sprookjesfiguur

   @ Kok

   Hoeveel moorden vinden er in Nederland of Duitsland plaats door Moslims? Waarom wordt hier nooit over bericht? Gezien de oververtegenwoordiging in de criminaliteit ben ik heel benieuwd. Balk, splinter?

  8. Original NL

   Als het rechtse geweld zich richt tegen dit soort toestanden.kan ik daar alleen maar begrip voor opbrengen…als de overheid staat toe te kijken krijg je zelfjustitie.!
   Maar eu snackbarpoetser is een “moslim über alles lover” en plaatst een jij-bak.

 3. Ritter

  Dit soort overlast is al jaren aan de gang in de Nederlandse zwembaden.

  En de daders zijn in de meeste gevallen de “usual suspects”

  Het zijn dus geen vooroordelen maar feiten.

 4. Jumping

  D66 rechters lezen dit soort berichten niet.
  Jammer een gemiste kans.
  Wilders snapte het wel.
  Inderdaad in het Rijnmond gebied, zijn de meeste zwembaden gevorderd door Marokkaanse aso’s.

  1. van Urk

   D66 rechters zie je ook niet in dit soort zwembaden zwemmen. Zolang het maar bij een ander is, is het mijn probleem niet…

   1. Jumping

    D66 rechters zijn gek op het type Jetten en ik begreep op de soos, dat deze Jetten eind September opgaat voor het A zwem diploma.
    Hij moet nog wat meer watervrij worden, hij durft namelijk nog niet, met de kikkersprong in het water te springen.

 5. logisch denken

  Dat zijn geen Belgische jongeren. Dat zijn de Belgische kans pareltjes. Minder minder minder aub.

 6. victus

  Die Marokkanen zijn helemaal in hun element. Bijna naakt, tegen elkaar aan en een opwindend roze lichtje erop. Ze zijn niet vies van de mannenliefde zo te zien!

 7. Duckday

  Zet er gewoon duidelijk dat het Marokkanen zijn en pak ze nu eens goed aan steeds maar wegkijken en ontkennen Het zijn geen Belgen maar Marokkanen die de boel verzieken

 8. Suidland

  Bedankt links Nederland….en Rutte!

 9. fusilier

  Wij hebben toch handhaving hier in Nederland? Of durven die hun broedertjes niet aan te pakken.

  1. victus

   Handhaving loopt meestal met oogkleppen op rond. Totaal gefixeerd op foutparkeerders. Af en toe wat jonge kinderen verbaliseren als die op de stoep fietsen. Handhavers zelf zijn ook meestal lui die je liever niet met een politie pistool wil zien rondlopen!

 10. plakband

  Minder, minder Marrokanen mag je niet zeggen.
  Dat doe ik dus maar niet.
  Leve de Partij voor de Vrijheid.

  1. Frets

   Minder, minder, minder marokkanen is logisch maar om dat nu te gaan zeggen, nee dat nu ook weer niet. Oprotten naar de rifmountains zeg je ook niet.

   1. Bolkestein

    Ik zeg het gewoon wel. En trouwens, wie wil er nou meer Marokkanen? Niemand toch?

 11. Sprookjesfiguur

  Dit wil men toch in Nederland (België). Zolang de ellende jouw gezin niet treft, is het niet jouw probleem. Alle ouders en leden hadden ook kunnen protesteren bij het zwembad. Maar waar waren ze? Juist, lekker thuis (achter de pc klagen). Het probleem wordt echt niet minder, minder, minder, als niemand wat doet. En met een klein groepje klagen op DDS, helpt al helemaal niet.

  1. RvdBe

   Protesteren helpt uiteraard niet, Nederlanders zijn geen eenheid en geen vechters.
   De enige bevolkingsgroep die zich niet laat ringeloren door tuig zijn Molukkers.

 12. dario

  wel makkelijk om ze neer te maaien als ze mooi dicht bij elkaar staan dat weer wel natuurlijk …… lol lol

  1. Mars020

   Even met de Mag eroverheen en iedereen kan weer lekker rustig zwemmen, zonder ongedierte.

 13. Kapitein Haddock

  Dat doen Marokkaantjes toch niet?
  Volgens links zijn deze een verrijking: met de vraag…………………welke verrijking?
  En als het blanke jongetjes zijn: ja,…….. dan kunnen we aanpakken!

 14. RvdBe

  Ipv dat oeverloze gezanik en gezeik over CO2 zou ik de overheid hier wel eens een standpunt én actie willen zien maken.
  Standaardreactie: onacceptabel, dit moeten we niet willen, bla bla bla
  Slappe zakken die lopen te kwijlen over een warmtepomp en eu baantjes, gadverdegadver@

 15. Garland S. tucker

  Blijft bizar dat zoiets zo lang mag en kan duren.

  Waar zijn de hells angels als je ze een keertje nodig hebt. ik zie zo’n dikke biker al van de glijbaan afscheren met een Marokkaan onder zich…

 16. Veteraan

  Geef mij maar een wapen en een vrijgeleide en ik schiet ze af als dolle honden.
  Dat zijn het en ze worden niet beter maar wel erger als ze ouder worden.
  S.v.p. niet praten maar met scherp de discussie openen graag.
  En er zijn er honderduizenden die net zo erg zijn, allemaal criminelen.
  Lullig voor de enkeling die het wel goed bedoeld want dat is een minderheid tussen het Allochtonen tuig.

 17. Esther

  Zo is er ook een dode vrouw gevonden in Westdorpe die door een misdrijf om het leven is gekomen, naast het gelegen Koewacht….
  Grote kans dat die terreur-Marokkaantjes die vrouw hebben vermoord…
  Het kan geen kwaad om ook hun terreur-ouders eens nader te screenen voor mogelijke misdaden!
  Deze ouders horen ook al in de marge van de terreur-Marokkanen….
  Teslotte hebben wij al 30 jaar terreur van hen, dus hun ouders passen er prima in….

  1. Sprookjesfiguur

   De Islam is hier het probleem. Pak de bron aan.

   1. Bolkestein

    Of de Islam verlaten of met je buitenlandse paspoort ophoepelen uit ons land. Andere opties zijn er niet meer.

 18. Bolkestein

  Dit is niet langer meer taharrush. Dit is Marocchinate.

 19. Bolkestein

  ‘Taboe op onderzoek relatie zedenmisdrijf en herkomst’

  Na de aanrandingen in Duitsland en Zweden rijst de vraag of de culturele achtergrond van de daders een oorzaak is van hun gedrag.

  Thomas RuebFrederiek Weeda
  16 januari 2016
  Leestijd 1 minuut

  Er rust in Nederland „een soort wetenschappelijk taboe” op onderzoek naar de relatie tussen zedenmisdrijven en de herkomst van de daders. Dat zegt forensisch psycholoog Wineke Smid, voorzitter van NL-ATSA, de Nederlandstalige vereniging voor preventie van zedendelicten. Ze werkt bij De Forensische Zorgspecialisten.

  Het debat over de eventuele relatie tussen herkomst en zedendelinquentie is opgelaaid na de massale aanrandingen in Keulen, Hamburg en Stockholm, waarbij onder anderen vluchtelingen vrouwen betastten en, in enkele gevallen, verkrachtten. Harde cijfers over hoe vaak dat voorkomt zijn zeer lastig te vinden.

  Voor haar eigen proefschrift (uit 2014) deed Wineke Smid onderzoek naar de daders bij zedenmisdrijven. Zij constateert uit een steekproef van daders tussen 1996 en 2008, dat verkrachtingen in Nederland relatief vaak worden gepleegd door niet-westerse allochtonen. Autochtonen zijn juist weer oververtegenwoordigd als het aankomt op kindermisbruik.

  Onderzoekers Catrien Bijleveld en Melvin Soudijn onderzochten in 2008 specifiek de verdachten van groepsverkrachtingen en -aanrandingen. Ook hier blijken minderheden relatief vaak daders: van de 1.858 verdachten was 43 procent ‘autochtoon’ en 57 procent ‘allochtoon’.

  Verdacht van een zedenmisdrijf
  Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert cijfers over zedenmisdrijven. Uit de jongste data blijkt dat in 2014 3.350 mensen werden verdacht van een zedenmisdrijf. Zo’n 58 procent was autochtoon, 11 procent ‘westers allochtoon’ en 31 procent ‘niet-westers allochtoon’. Die laatste groep (12 procent procent van de bevolking) is dus ruim oververtegenwoordigd.

  Dit zijn ruwe data, waarschuwt onderzoeker Roel Jennissen van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). In 2007 deed Jennissen, als eerste, hier gedetailleerd onderzoek naar. Zijn conclusie: niet-westerse allochtonen plegen relatief vaker zedenmisdrijven dan autochtonen. De uitschieters zijn mensen van Antilliaanse komaf, die 6,5 keer vaker een zedendelict plegen, gevolgd door mensen uit sub-Sahara Afrika (6 keer) en Arabische landen (5 keer). Jennissen: „Die groepen bestaan uit relatief jonge mensen. Corrigeer je de data voor leeftijd en geslacht, dan neemt de oververtegenwoordiging af, maar verdwijnt ze niet.”

  Uit 2008 dateert een onderzoek op basis van politiegegevens, van criminologen Anton van Wijk en Arjan Blokland. Zij onderzochten de etniciteit van zedendelinquenten in het jaar 2005. Hun conclusie: alle etnische minderheden zijn oververtegenwoordigd, op Indonesiërs na.

  Zij splitsen ook uit naar het type delict. Afrikanen en Antillianen bleken oververtegenwoordigd in verkrachtingszaken (respectievelijk 11,6 en 10,7 per 10.000 inwoners vergeleken met 0,8 per 10.000 voor autochtone Nederlanders), en personen uit het Midden-Oosten in aanrandingszaken. Een verklaring daarvoor biedt het onderzoek niet.

  Dat komt vaker voor in deze publicaties: naar causaliteit is géén onderzoek gedaan. „We moeten vooral niet bang zijn om dit te onderzoeken als een cultureel fenomeen”, zegt Wineke Smid. „Dit soort onderzoek moet uit de taboesfeer.”

 20. Duckday

  Belgische” jongeren terroriseren zwembad in Nederland

  WAAROM STAAT ER NIET DAT HET MAROKkAANSE jongeren ZIJN
  Steeds maar ontkenning ook door de media
  En waarom grijpt de bevolking niet eens in en WAAROM KIJKT DE OVERHEID STEEDS DE ANDERE KAN OP

  1. Marija

   Zie resolutie van Straatsburg 1975. (Google)

 21. TheovdWal

  Uitsmijter voor de deur die bepaalt wie wel en wie niet binnen mag komen, nogal simpel!

 22. 007

  net een paar weken bij ons in het dorp exact hetzelfde patroon: een somalische jongen maakt schunnige opmerkingen over een nederlands meisje, haar vriendje zegt er wat van en het volgende moment wordt hij door een hele roedel somaliers in elkaar gemept…

 23. 007

  waarom heeft de linkse kliek het toch telkens over “culturele diversiteit” als het blijkbaar alleen gaat over “criminele diversiteit”?

 24. Bolkestein

  “Een asielzoeker heeft in het bubbelbad gemasturbeerd en geëjaculeerd in het bassin. Dit is ook opgenomen op de bewakingscamera.”

  DUITSLAND: Zwembad gesloten nadat honderden Noord-Afrikaanse migranten Duits gezin in zwembad hebben lastiggevallen

  Het openbare zwembad van Rheinbad werd dit weekend geplaagd door lelijke incidenten, te midden van een recordhittegolf in Europa. Er was zelfs een grootschalige politieoperatie om de rumoerige zwemmers op zaterdag te kalmeren. De explosieve situatie impliceerde ,,honderden” mensen, hoofdzakelijk jonge Moslimmannen van Noord-Afrikaanse oorsprong, zei de politie.

  De jonge mannen vielen de bezoekers lastig, schreeuwden en spatten in het zwembad. Twee van hen raakten uiteindelijk met elkaar in gevecht, rennend over handdoeken van andere badgasten. De twee werden geconfronteerd met een man, die samen met zijn vrouw en kinderen naar het zwembad ging. De vader – naar verluidt van Turkse afkomst – gaf de rumoerige zwemmers een uitbrander, terwijl hij hen “Nafris” noemde.

  De controversiële term is een afkorting van de politie, wat betekent “Noord-Afrikaanse intensieve overtreders,” en werd openbaar na de 2016 New Year Eve massa seksuele aanvallen in Keulen. Het is door critici veroordeeld als een racistische belastering.

  De rumoerige gasten waren onder hen die inbreuk maakten, en zij confronteerden de familie in grote aantallen, die de aankomst van de politie teweegbrachten. Verscheidene ambtenaren werden opgesteld aan de scene, maar slaagden er niet in om de situatie onschadelijk te maken. De wetshandhaving werd geconfronteerd met boze opmerkingen van de menigte, bekogeld met lege flessen en andere voorwerpen. Er werden versterkingen naar de plaats delict gestuurd en de politie was uiteindelijk in staat om de situatie onder controle te krijgen en de familie uit het zwembad te begeleiden.

  Na het incident besloot de directie van het zwembad om de vestiging voortijdig te sluiten. De meeste badgasten verlieten de faciliteit op vreedzame wijze, maar een handvol van hen werd door de politie “overtuigd” om te vertrekken en een enkele, vooral rumoerige zwemmer werd kortstondig vastgehouden.

  Terwijl het zwembad op zondag heropend werd, werd het vroeg gesloten, opnieuw over meer rumoerige Afrikaanse badgasten. Weinig details over het tweede incident zijn te voorschijn gekomen, afgezien van de lokale media die melden dat het “vergelijkbaar” van aard was met het incident op zaterdag en dat dezelfde groep rumoerige zwemmers erbij betrokken was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.