Frans Timmermans krijgt waarschijnlijk steun van EU-president Donald Tusk

Frans Timmermans krijgt waarschijnlijk steun van EU-president Donald Tusk

Manfred Weber, de Spitzenkandidat van de grootste Europese fractie, zou zich terugtrekken uit de race voor voorzitter van de Europese Commissie. EU-president Donald Tusk zou leiders van het Europees Parlement hebben gezegd dat hij Frans Timmermans aan Jean-Claude Juncker voor zal dragen als opvolger. Dat meldt De Telegraaf.

De kans voor Timmerfransje om voorzitter van de Europese Commissie te worden neemt dus in alle waarschijnlijkheid flink toe. Of Manfred Weber zich inderdaad terugtrekt, moet nog geverifieerd worden. Ook zijn Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije totaal geen fan van diversiteitsprediker Timmermans.

Dat EU-president Tusk daadwerkelijk Frans Timmermans gaat voorstellen is technisch gezien ook nog speculatie. Hij zou hebben gesproken over een compromisvoorstel van Duitsland, Nederland, Frankrijk en Spanje, waarin hij 'een sociaaldemocraat' zou voorstellen aan Juncker. Manfred Weber zou dan waarschijnlijk voorzitter worden van het Europees Parlement.

En zo gaat het baantjes verdelen soepeltjes verder. De Spitzenkandidat van de grootste partij krijgt een ander leuk baantje en de door velen gehekelde Timmermans wordt even het zadel in geholpen.

Dat wordt een dolle bende! Frans 'migratie brengt kracht en rijkdom' Timmermans die in de positie is om wetsvoorstellen in te dienen. Die zullen naar mijn idee worden geframed als 'solidair', 'eerlijk' of zelfs 'noodzakelijk' en iedereen die het er niet mee eens is wordt weggezet als 'racist', 'intolerant', 'xenofoob' of 'extreemrechts'. 'Maar Wout, dat is nu toch al het geval?' Ja, maar straks zit er zo'n figuur in een EU-positie die de situatie een héél stuk erger kan gaan maken. Sluit maar vast een abonnement bij uw lokale zwembad af!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties