Frans Timmermans krijgt waarschijnlijk steun van EU-president Donald Tusk

Geen categoriejun 30 2019, 16:00
Manfred Weber, de Spitzenkandidat van de grootste Europese fractie, zou zich terugtrekken uit de race voor voorzitter van de Europese Commissie. EU-president Donald Tusk zou leiders van het Europees Parlement hebben gezegd dat hij Frans Timmermans aan Jean-Claude Juncker voor zal dragen als opvolger. Dat meldt De Telegraaf.
De kans voor Timmerfransje om voorzitter van de Europese Commissie te worden neemt dus in alle waarschijnlijkheid flink toe. Of Manfred Weber zich inderdaad terugtrekt, moet nog geverifieerd worden. Ook zijn Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije totaal geen fan van diversiteitsprediker Timmermans.
Dat EU-president Tusk daadwerkelijk Frans Timmermans gaat voorstellen is technisch gezien ook nog speculatie. Hij zou hebben gesproken over een compromisvoorstel van Duitsland, Nederland, Frankrijk en Spanje, waarin hij 'een sociaaldemocraat' zou voorstellen aan Juncker. Manfred Weber zou dan waarschijnlijk voorzitter worden van het Europees Parlement.
En zo gaat het baantjes verdelen soepeltjes verder. De Spitzenkandidat van de grootste partij krijgt een ander leuk baantje en de door velen gehekelde Timmermans wordt even het zadel in geholpen.
Dat wordt een dolle bende! Frans 'migratie brengt kracht en rijkdom' Timmermans die in de positie is om wetsvoorstellen in te dienen. Die zullen naar mijn idee worden geframed als 'solidair', 'eerlijk' of zelfs 'noodzakelijk' en iedereen die het er niet mee eens is wordt weggezet als 'racist', 'intolerant', 'xenofoob' of 'extreemrechts'. 'Maar Wout, dat is nu toch al het geval?' Ja, maar straks zit er zo'n figuur in een EU-positie die de situatie een héél stuk erger kan gaan maken. Sluit maar vast een abonnement bij uw lokale zwembad af!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten