"Belgische" jongeren terroriseren zwembad in Nederland

Geen categoriejun 30 2019, 15:00
De media doet weer haar uiterste best om cruciale feitjes buiten beschouwing te laten. Gisteren dook een bericht op dat "Belgische" jongeren (lees: Marokkanen) bezoekers van een zwembad in een Nederlands grensdorp terroriseerden. Vandaag bedreigden 400 jongeren een gezin in Düsseldorf.
Patroon
Frank Blom van zwem- en recreatieparadijs Tropicana liet in 1998 al weten dat het in 98 procent van de overlastgevallen om Marokkaanse jongeren gaat. Ook wij toonden dit in 2018 weer aan. Het AD deed voor het artikel over de "Belgische" jongeren nog haar uiterste best om te verbloemen dat het om Marokkanen gaat, maar de badjuffrouw gaf dit wel aan in het interview:

"Ik moet zeggen zoals het is: het zijn altijd Marokkaanse Belgen. Die vechtpartij ontstond uit het niets, het was opeens veertig tegen één. Je hoeft maar even verkeerd naar ze te kijken en je hebt het zitten."

Nederlandse aanpak
En hoe pakt men dit in Nederland aan? Verplicht abonnement, meer bewaking, patrouilles en ja hoor:

"Bijna alle vrouwelijke toezichthouders zijn vervangen door mannelijke collega’s."

Berichtgeving Duitsland
Bij de berichtgeving over de ruim 400 jongeren in Düsseldorf wordt al helemaal niets meer genoemd over de achtergrond van de daders. De berichtgeving in het AD laat echter toch het één en ander doorschemeren wat betreft de situatie in Duitsland:

"Volgens berichten waren een aantal jongeren al enige tijd luidruchtig en overlastgevend bezig. Toen een van de jongens een gezin dreigde fysiek lastig te vallen, werd hij door de vader van het gezin weggeduwd. Daarop keerden de jongeren zich specifiek tegen dit ene gezin.

Tijdens de steeds feller wordende discussie over en weer groeide de groep jongeren ‘uit solidariteit’ uit tot enkele honderden. Een van de badmeesters besloot daarop de politie te alarmeren. Omdat de groep zich steeds agressiever ging gedragen, werden er tientallen eenheden extra opgeroepen.

Het gezin werd onder politiebegeleiding afgevoerd. De jongeren werden naar huis gestuurd. Er zijn geen arrestaties verricht."

Zal het?
Ja. Het is stereotype gedrag: groep doet vervelend, eentje zoekt de grens op, doet een beetje stoer, krijgt een duw en hoppa! Daar staat de hele groep ineens paraat. De politie rukt massaal uit en arresteert uiteindelijk niemand. Laten we niet doen alsof dit Spanjaarden, Japanners of Duitsers zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten