Zwembadfeest loopt uit de hand, Omroep Brabant noemt afkomst daders niet

Wat een gezellig zwembadfeest had moeten worden, liep uit op intimidatie, aanranding, ingegooide ruiten en huilende kinderen. Dertig tot veertig jongeren waren hiervoor verantwoordelijk en sommigen kregen een taakstraf. Omroep Brabant zegt niks over de daders.

Je kunt het aantal misdragingen zo op een rijtje zetten en je voelt haast al aan om wat voor type jongere het gaat. Betasting, aanranding, met stenen gooien, ruiten ingooien, kinderen kopje onder duwen, ‘een grimmige en intimiderende sfeer’, spugen en aan hekken trekken. Omroep Brabant laat de kenmerken echter achterwege, zelfs als één van de ouders van de slachtoffers een foto van ze maakt:

DrUjfP1UUAA1svI.jpg large

Raadslid Hans Smolders (Lijst Smolders) is er hélemaal klaar mee en vindt een taakstraf duidelijk niet genoeg. Hij pleit voor op z’n minst portiers, want zelfs vingerafdrukscanners zijn al niet voldoende. Het feit dat een zwembad überhaupt vingerafdrukscanners moet inzetten is al van de zotte.

In 2014 was er al iemand opgepakt die 14-jarige meisjes zou hebben betast in hetzelfde zwembad. Het ging toen om een 24-jarige man. Het is niet bekend of deze op wat voor manier dan ook verbonden is aan de groep op deze foto. Het laat echter wel zien dat het al vaker misgaat in het zwembad, terwijl niemand daar eigenlijk het personeel nalatigheid verwijt. Iedereen (in de berichtgeving) is positief over het zwembad en het personeel. Een selecte groep ‘gasten’ gooit echter roet in het eten en wordt nergens echt aangewezen, maar alleen als ‘Tilburgers’ bestempeld.

Omroep Brabant moet eens wat ballen kweken en de gemeenteraad van Tilburg moet gezamenlijk een vuist maken tegen dit soort tuig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het blijft onduidelijk of Omroep Brabant de herkomst van de de daders noemde.

  1. Adriaan

   Eens @Ernst. Zeer verwarrend en ik lees er verder op internet nergens over.

   1. Adriaan

    Nog even ter aanvulling, als een wethouder het heeft over: ‘De tijd van wegkijken is echt voorbij’, dan kan ik de afkomst van deze jongeren wel plaatsen.

  2. Groeneveld

   Marokkaans tuig mag best als herkomst genoemd worden: MAROKKAANS TUIG!!

   1. Ernst Quispel

    Steek er nog eentje op, IJsco.

    1. Groeneveld

     Ik rook niet meer Quispel. Tegenwoordig spuit en slik ik.
     🙂

     1. Ernst Quispel

      Ik vermoedde reeds een verdieping van het verslavingsgedrag.

     2. Siemien

      @Ernst uiteraard vermoed jij helemaal niets, je zuigt wat op een lollie en plempt eens wat kansloos’ neer.

    2. Groeneveld

     Je bent en blijft een grote smeerlap Quispel. Een grapje is aan jou verspild en je maakt er gelijk misbruik van. Logisch, je bent een zware psychopaat.

   2. Aytas

    Yep. Graag, wat mij betreft kan het niet duidelijk genoeg zijn wie de daders zijn! Ik ben zo schijtziek van het aangekeken worden op gedrag van anderen.

    1. Groeneveld

     Jij bent toch niet Marokkaans Aytas. Jij bent een gezonde en beschaafde Keniaanse. Dat is heel ander volk.

     1. Aytas

      Het vervelende van vaagheid is dat mensen een conclusie trekken. Ik ken overigens prima Marokkanen. Ook vandaar name and shame tenminste als ze volwassen zijn. Hier hoort ook direct de politie op te treden.

     2. Diederik van Walsum

      Aytas bedoeld met prima Marokkanen : overleden marokkanen.

  3. gister

   ‘van de de daders’

   ‘van de daders’

   1. Heinz

    Ho, ho we staan op de banken banken van het lachen Patrón !

   2. Groeneveld

    Ja gister, Quispel is een stotteraar en tevens gediplomeerd dyslecticus: hij ziet niet wat hij schrijft. Wel zielig.

  4. Siemien

   @ernst natuurlijk is het wel duidelijk, het zijn ratdraaiers, die moet men eens keihard aanpakken.
   Jij ziet het niet omdat je vooral je kop wegdraait als het gaat om allochtoon tuig..

   1. Heinz

    Ik ziet het wel, het zijn raddraaiers pur sang.

  5. Troelstra

   De journalisten zwegen, hoewel de geïnterviewden meerdere malen het beestje wel bij de naam genoemd hadden, te weten Marokkanen.

 2. Gerlos

  Het zullen toch geen m….. zijn die heel goed geïntrigeerd in onze sameleving. ??????

  1. Ernst Quispel

   Dat denk ik ook, Gerlos. Brabanders veroorzaken soms wel overlast.

   1. Siemien

    @Ernst je krijgt het woord maar niet je strot uit hè

    1. Ernst Quispel

     Zeker wel, Siemien, ik noem de Brabanders bij de naam.

     1. Jozias Visser

      Tegen moslims ben ik altijd heel serieus vanwege de islam. Maar dat wordt door de vuiglinkschen niet gewaardeerd. Zij eisen respect omdat zij te lui en te beroerd zijn om respect te verdienen. Daarom moeten wij geloven wat zij geloven en dat noem ik geen serieuze aangelegenheid.

      Ik vond laatst een oude foto die mezelf betreft met net zo’n gekke vriend van vroeger die ook nu niets van achterlijke mensen wil weten. Islamvolgers dus. Het is lang geleden toen moslims in Nederland nog op de vingers van een hand te tellen waren en geluk nog heel gewoon was. Islamvolgers wonen trouwens ook in Brabant.

     2. Siemien

      Nee joh natuurlijk overigens je geeft mij weer gelijk je krijgt het woord MAROKKAANS TUIG niet je mond uit.

 3. Crassus

  Een tijdje terug werd er nog gepleit door een reaguurder voor verplicht ongescheiden zwemmen als een antwoord op de scheiding in Moslim landen van mannen en vrouwen. Je ziet wat ervan komt.

  1. Siemien

   @Crassus de volgende stap die deze reaguurder zet is dat het de schuld is van de Nederlanders hoor..

  2. Adriaan

   @Crassus, het wegkijken van mensen is schuldig aan de verloedering, met name in zwembaden. Er zijn een boel moslims in Nederland gekomen, die geen normen en waarden kennen. Ze zijn hun hele jeugd geïndoctrineerd door de islam en nu ze vrijheid proeven, wil ze ook van de verboden vruchten proeven.

  3. Troelstra

   Een zwembadverbod voor Marokkanen lijkt mij een uitstekende tegemoetkoming aan de pleitbezorgers van gescheiden zwemmen. Het mag van mij ook uitgebreid worden tot een geheel Nederlandverbod hoor.

 4. marco1

  Ach had de plaatselijke hockeyclub zich nu alweer misdragen in het zwembad. Die Diederikjan laat zich ook te veel opjutten door Klaas-Willem.

  1. Troelstra

   We hebben de volgende jongensnamen van de foto:
   Van links af: Wouter-Jan, Roderick, Jasper, Joris, Martijn, Quireyn, Vlinder, Diesel, Splinter, Sander-Johan, Francisco, Arend-Rudolf, Judo, Arne, Anne, Jozias, Reinier en Jurriaan.

   Ho wacht, verkeerde foto. Het had een foto van de hockeyclub moeten zijn. Niet van die Marokkanen.

 5. FLP

  Dit is een landelijk probleem!!

 6. victus

  Dat lijken wel die jochies die met hun onderbroek aan douchen.

 7. Diederik van Walsum

  Ach, het zijn weer de oude bekenden: Mohammed, Mohammad, Mohamad, Mohamet, Mohamed, Muhammad, Muhammed, Muhamet en Mahmoet (Die laatste was een spelfoutje van zijn analfabete vader, tevens oom en oudste broer).

  Wisten jullie eigenlijk hier op DDS dat Marokkanen die klappen krijgen heel raar gaan gillen en uit alle macht proberen te vluchten? Dat viel me laatst echt op toen ik er eentje te pakken had, toen ik niet zo naar hem mocht kijken.
  Mocro’s zijn vaak slecht in incasseren. Misschien slappe kinnetjes door inteelt.

  De regel blijft gelden.. geen afkomst genoemd…. dan zijn het besnedenlanders…
  Hier in het hoge Noorden vooralsnog geen last van (slechts 10 km. verderop al wel), hoewel de eerste ‘vluchtelingen’ zich al gemeld hebben, en, uiteraard, al zijn voorzien van een degelijke sociale huurwoning. Kind wil met enige regelmaat met de mijne spelen, die stuur ik dan weg omdat de mijne nog niet thuis is, maar anders hoef ik hem ook niet over de vloer. Wordt al uitgemaakt voor racist. Doet me deugd.
  Stuk voor stuk allemaal “waardevolle aanwinsten” voor onze maatschappij… Kan niet wachten totdat deze groep 10 jaar ouder is en de optelsom in te zien van de bijdrage die deze kansenparels aan onze maatschappij dan hebben geleverd… Geweldig allemaal…

  En waarom de segregatie niet goed doorvoeren en ze een eigen zwembad in de moskee geven dan kunnen ze daar hoofddoeken lastig vallen.
  Waarschijnlijk wijzigt het OM binnenkort ook wel haar naam in IM (Islamitisch ministerie). De stap naar de sharia is dan ook wat kleiner.

  Maar waarom laten we dit eigenlijk toe in ons land? Waarom laten we er nog zoveel binnen, elke dag maar weer. Wanneer wordt Nederland nou eens wakker? Ziet dan niemand dat het de verkeerde kant opgaat? Ik sta in ieder geval niet voor mezelf in als mijn dochter betast wordt door wie dan ook. Paars, geel, bruin of licht getint, degene die dat flikt schop ik hoogstpersoonlijk in een rolstoel. Ik ben zover dat ik eigen rechter ga spelen. Onze eigen rechters kunnen het niet. Taakstrafje hier, uurtje werken daar, ik ben het zat. kom maar op met die hele multi culti tyfuszooi, maar ik laat Nederland en m’n kinderen niet verzieken door dat griebus tyfusvolk.

  1. Pescador

   ja ik had er ook eens een te pakken en inderdaad als een jong speenvarken, zo rook hij ook trouwens ik denk dat ze niet tegen pijn kunnen en schreeuwen om wat medestanders te vinden zodat de win kans wat groter wordt. zonder tandjes schreeuwen ze net zo hard, niet stil te krijgen die gastjes. in een groep hebben ze een grote bek als ze alleen zijn gaan ze zich in een hoekje staan afrukken.

   1. Diederik van Walsum

    Beste Pescador,

    Een groep hoeft ook geen probleem te zijn/wezen:-)

    Laatst kwam ik een hoek om gelopen samen met mijn vrouw en onze 2 honden en daar zat een groepje van die dappere dodo’s met een stel van die domme Nederlandse blonde domme sletjes op hun hangplek.

    Toen ze mij zagen, begonnen ze gelijk stoer te doen en allerlei dingen naar mijn hoofd te gooien.

    Ik twijfelde geen moment en gaf de 2 honden aan mijn vrouw en rende zo hard ik kon en hard gillend met zogenaamd een pistool in mijn hand hun richting.

    Ik heb nog nooit iemand zo hard zien rennen en ik heb ze sindsdien niet meer op die plek gezien.

  2. Marija

   Applaus….
   Google eens op Resolutie Straatsburg 1975 en het zal u duidelijk worden waarom Europa dit vullis MOET binnen laten.
   Opgeofferd zijn we aan olie leveranties.

 8. Pescador

  voor mij hoeft omroep braband de daders niet te noemen ik weet zo ook wel uit welke hoek dat tuig komt.

  1. Onslow

   Als het nu kampers zijn, travellers, roma’s wat dan? Omroep Brabant…

 9. Duke

  “Omroep Brabant moet eens wat ballen kweken en de gemeenteraad van Tilburg moet gezamenlijk een vuist maken tegen dit soort tuig”.
  Ook Wout/DDS noemt de herkomst van de daders niet. Kweek ze, Wouter!

 10. Koos sssss

  Als de afkomst niet wordt genoemd in onze übercorrecte media gaat het met 120% waarschijnlijkheid over Mocro’s. Dat weet iedereen toch wel, dus dat correcte weglaten helpt ook niet.

  Wel bijzonder, dat de politie deze week meldde dat zij anoniem op verkeersovertreders gaat jagen om de pakkans te vergroten en deze vaker te kunnen beboeten.

  Aanranders en geweldplegers daarentegen kunnen bij diezelfde politie op volledige clementie rekenen.

 11. AS210854

  Maakt niks uit, wie dit hebben gedaan hard aanpakken zodat ze het niet meer in hun hoofd halen om zoiets nog ooit te doen.

  1. Hetzalwelweer

   @AS210854….wanneer ga jij stoppen met het geloven in sprookjes?

   1. AS210854

    Hetzalwelweer, hoe ze het nu aanpakken helpt niet, dus zullen ze het anders moeten aanpakken. Als jij het zo goed weet, zeg het maar.

 12. Troelstra

  Van taharrush naar Marocchinate is slecht een kleine veevolgstap verder.

 13. Troelstra

  Horrorterreur ‘jongeren’ zwembad Tilburg: ‘Ze dreigden mijn neefje van 10 zijn nek te breken’

  ‘Op het moment dat de badmeester de jongens aansprak werd hij uitgescholden met kanker’

  Door: Bert Brussen , 21:23, 06 november 2018

  “Mensen sloten zich aan en gingen net zo vervelend doen.

  Op het moment dat de badmeester de jongens aansprak, werd hij uitgescholden met kanker.

  Mijn neefje was op een gegeven moment aan het spetteren en kreeg toen te horen van de groep: ‘Dadelijk breek ik je nek’.

  Ik haalde hem toen uit het water. Nou, moet je aan een kind van 10 eens uitleggen dat je hem uit het water haalt, voor het geval dat een van die jongens hem iets aan gaat doen. Dat is lastig.

  Toen hoorde je die aanstichters roepen: ‘Wolla, wolla, we kunnen nu gratis zwemmen. We krijgen ons geld terug.”

  Wie zei dat regionale omroepen geen functie hebben? Omroep Brabant zit alweer dagen op het nieuws dat een grote groep ‘jongeren’ (met een specifieke afkomst die Omroep Brabant dan weer heel politiek-correct niet benoemt, dat is dan wel weer sneu) tijdens het Halloween-feestje in het Tilburgse Stappegoorbad iedereen en z’n moeder bij elkaar heeft geterroriseerd als ware het een zomerse dag in het Amsterdamse De Mirandabad, inclusief minderjarige meisjes die in hun kruis werden gegrepen.

  Goed dat hunnie van Brabant er zo mooi opzitten, en terecht, want terreur is terreur, ook als die terreur wordt gepleegd door jongens die allemaal keurige hockeynamen hebben, op het gymnasium zitten en de hele dag Joop.nl lezen en terreur moet je benoemen.

  Vandaag aflevering zoveel: gefingeerde naam ‘Dennis’ moest zijn tienjarige(!) neefje uit het water trekken omdat één van de ‘wolla, wolla’-roepende terroristen in kwestie het doodnormaal vond om een tienjarig(!) jochie met de dood te bedreigen.

  EEN TIENJARIG(!) JOCHIE MET DE DOOD BEDREIGEN!

  EEN TIENJARIG(!) JOCHIE MET DE DOOD BEDREIGEN!

  Enfin, hieronder de Omroep Brabant-hashtags van dienst met daaronder de overige afleveringen (nieuwe hashtag vanaf vandaag: #Rampfeest) van deze meer dan smakelijke poldersoap met een door Stef Blok en Paul Scheffer geschreven script. Vanavond niet uitgezonden door Nieuwsuur (NPO), Martin Bosma en Hans Smolders kijken ook:

  #Stappegoor
  #Zwembaden
  #Aanrandingen
  #Halloween

 14. Troelstra

  Is er een link tussen Islamitische opvoeding en dit soort gedragingen? Want bij Islamitische opvoeding zijn niet-Islamitische meisjes zum haben.

 15. Arie B

  Om erbij te zeggen dat het om Marokkanen gaat zou een pleonasme zijn.

 16. victus

  Rot op krijg kanker, Rot op krijg kanker! Moet tandjes eruit? Kreeg een maatje van mij als antwoord toen hij een keer vroeg aan een medelander of zijn scooter even opzij kon op een voetpad. Affijn hij vroeg het geen 2e keer en trapte de scooter om. Rot op tandjes mocht even gaan testen of hij waterdicht was in het naastgelegen drekslootje. Vriendjes van hem staken geen vinger uit maar stonden te dreigen vanaf een veilige afstand.

  1. Peter Loosduinen

   Beste Victus,
   Jouw maatje heeft goed gehandeld.
   Hij liet de kut-Marokkaan zien dat niet iedere Nederlander met zich laat spotten.
   Hopelijk volgen meer gezonde Nederlanders het voorbeeld van jouw vriend !!

 17. P.Sisterons

  Het waren weer die kutmarokkanen. geert heeft gewoon gelijk. hoe minder van die incestkopjes in Nederland, hoe beter het voor de gemoedsrust van de allochtonen.

 18. B. Pascal

  Het is allemaal niet zo heel erg bijzonder dat er met Halloween uitspattingen plaatsvinden. Dat hoort er nu eenmaal bij! Van een onschuldig feestje mogen we gewoon niet spreken. Die nativiteit heeft de tijd wel verloren. De demonenverkledingen en de horror-outfits laten duidelijk zien wat voor feest het is en waar het uit voortkomt. Dat ouders hun kinderen laten spelen en mee laten ‘’feesten’’ met Halloween zegt zeer veel over het diepe ongeluk in de samenleving. Wanneer je voor Ajax bent loop je niet voor de lol met een Feyenoord shirt aan.
  De heiligen en gelovige voorouders worden geëerd en herdacht op aller-zielen. De hervormingsdag is ook een herdenking aan de voorouders die veel goede zaken hebben verricht. Halloween is een tegenhanger van deze manier van herdenken op 31 oktober. Met Halloween worden de slechte mensen en demonen geëerd en herdacht.

  Dat een groep onder het geestelijke-offer met Halloween worden aangerand en belanden in uitspattingen is gewoon normaal. Je moet niet zeggen : ooo, wat erg! Je weet dat dit erbij hoort.
  In een christelijke kerkdienst zullen dit soort uitspattingen niet vaak voorkomen …. In een demonenkerk horen seksuele uitspattingen het er gewoon bij. Zoals een eenvoudig spreekwoord zegt: wanneer je nat wil worden moet je in de regen gaan lopen. Wanneer je onder invloed van de satan wil komen, dan moet je meedoen aan zijn feestjes.

  1. Ernst Quispel

   Gereformeerden knijpen de katjes in het donker. Van uitspattingen is geen sprake.

   1. van Urk

    Onze wegkijker Kwispel laat met zo,n domme reactie weer zien dat hij er niks om geeft dat het feestje is vergald door onze kansrijkers. Het zwembadpersoneel en de omgeving zijn er dusdanig weer mooi klaar mee.

    1. fockingworst

     @van urk @ernst uw propagandeur voor elke linkse gelegenheid en tegen elke rechtse aangelegenheid van uw regering nu te huur bij grondlijn.

   2. Arie B

    Bewijs dat eens? De meeste pedofielen zijn ongelovigen..

  2. IJsbrand Koudvuur

   Wat?!!
   Haha! B. Pascal schreef:

   “…De heiligen en gelovige voorouders worden geëerd en herdacht op aller-zielen. De hervormingsdag is ook een herdenking aan de voorouders die veel goede zaken hebben verricht. Halloween is een tegenhanger van deze manier van herdenken op 31 oktober. …”

   Met Halloween worden de slechte mensen en demonen geëerd en herdacht…
   Lees je eens in over dit pre-christelijk Keltisch feest..
   😉

   1. van Urk

    Misschien dan ook inlezen wat eigenlijk de echte functie van Zwarte Piet betekent en waar deze folklore vandaan komt. Heeft dus niks met slavernij of racisme te maken. Zwarte Piet ziet er gewoon voor de kinderen wat vriendelijker en minder angstig uit dan bijv. Krampus uit Duitsland.

    1. IJsbrand Koudvuur

     Hier ben ik me allicht zeer bewust van, Urk…
     Maar Krampus is traditioneler dan onze zwarte Piet al komen zij uit hetzelfde nest..

   2. B. Pascal

    Lees je eens in over dit pre-christelijk Keltisch feest..

    ‘’pre’’
    Wanneer je spreekt over ‘’Pre’’ dan spreek je over 2000 jaar gelden. Op het eiland Groot-Brittannië werd Samhain door de Kelten gevierd, die geloofden dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. Dit had niets te maken met demonen verkleed partijen. Toen de Romeinen Groot-Brittannië binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen en ook het eren van de doden.

    Christendom 400 n. chr.
    Later kwam het christendom. Het christendom geeft dat je aan je gelovige voorouders gaat denken. En aan God. Er was toen behoefte aan Allerzielen. Helemaal niet gek! Christenen willen aan christenen denken en niet aan demonen! Dat een traditie veranderd en verchristelijkt is helemaal niet verkeerd. Juist goed, want je neigt dan richting de goede God. De demonen zijn dan ontdaan van hun speeltje Halloween.

    Ont-christendom 1995 n. chr.
    Nu we afstappen van het christendom wordt dit moment weer de ‘’pre’’ traditie. Oer oud!
    Maar met dit verschil dat we verder gaan. Nog verder zakken dan het ‘’pre’’ moment.
    Het gaat met Halloween in deze tijd niet meer om onze voorouders. Immers we kleden ons als duivels, demonen en andere verschijningsvormen!

    Conclusie
    Dus betekend niet dat Allerzielen en de ‘’pre’’ traditie hetzelfde Samhain is als Halloween. Halloween van nu heeft een satanische inslag gekregen. Niet echt goed lijkt mij.

    Bekijk ook Sinterklaas, het moment mag dan terug grijpen op ‘’pre’’ traditie. Maar de traditie is weldegelijk iets anders geworden dan de oude folklore. De sint neigt naar het goede.
    Er is onderscheidend vermogen nodig.

 19. RS

  zouden het dan WEER die Finnen zijn ?????

 20. Shadow1100

  Ik lees:”MAROKKAANS TUIG”. Dat is een pleonasme. Marokkanen is van nature TUIG!

 21. Peter Loosduinen

  Zijn dit wellicht jongens die buiten op straat met bontkraagjes rondlopen ?

  1. Ernst Quispel

   Ja, vaak met rood haar en een frisse blos op de wangen.

   Brabo’s moet je goed in de gaten houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.