Maakt u zich geen zorgen, veroordeelde terroristen vallen zelden in herhaling

Geen categorienov 06 2018, 17:00
EenVandaag presenteerde een onderzoek van Universiteit van Leiden waaruit blijkt dat slechts 4 procent van de veroordeelde terroristen, in herhaling valt. Slaapt u dus maar zacht vannacht!
Zo'n 159 veroordeelden in de periode 2012-2017 zijn bestudeerd om te kijken hoe effectief het reïntegratietraject is dit soort kloothommels. Het recidivepercentage ligt bij zo'n beetje alle criminele delicten rond de 50 procent, maar voor terroristen komt dat uit op slechts 4 procent! Potverdorie wat een succes!
De cijfers zijn echter gebaseerd op de korte termijn en het gaat om mensen die nog in het reclasseringstraject zitten. Dat erkennen de onderzoekers zelf ook.
Heel het artikel bevat dus informatie waar men eigenlijk niks mee kan. Een beetje alsof uw rijinstructeur u tijdens de derde les een schouderklopje geeft omdat u nog geen nieuw ongeluk hebt veroorzaakt.
Het is nogal naïef om te denken dat figuren die zulke radicale denkwijzes hebben en daardoor overgaan tot actie, zoals richting Syrië gaan om te strijden voor een kalifaat, met een reclasseringstrajectje véle malen beter presteren dan ieder andere crimineel qua recidivisme. Het is eerlijk gezegd ronduit belachelijk dat EenVandaag dit zo triomfantelijk plaatst en dat de Universiteit van Leiden korte termijn cijfers kenbaar maakt. Beide partijen weten hoe dit in het nieuws kan komen en weten ook allebei dat het cijfer totaal niks zegt.
Klassiek geval van Fake News, niet vanwege foutieve informatie, maar door de voorbarige conclusies die eruit voort kunnen komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten