Zwembadfeest loopt uit de hand, Omroep Brabant noemt afkomst daders niet

Geen categorienov 06 2018, 18:00
Wat een gezellig zwembadfeest had moeten worden, liep uit op intimidatie, aanranding, ingegooide ruiten en huilende kinderen. Dertig tot veertig jongeren waren hiervoor verantwoordelijk en sommigen kregen een taakstraf. Omroep Brabant zegt niks over de daders.
Je kunt het aantal misdragingen zo op een rijtje zetten en je voelt haast al aan om wat voor type jongere het gaat. Betasting, aanranding, met stenen gooien, ruiten ingooien, kinderen kopje onder duwen, 'een grimmige en intimiderende sfeer', spugen en aan hekken trekken. Omroep Brabant laat de kenmerken echter achterwege, zelfs als één van de ouders van de slachtoffers een foto van ze maakt:
DrUjfP1UUAA1svI.jpg large
Raadslid Hans Smolders (Lijst Smolders) is er hélemaal klaar mee en vindt een taakstraf duidelijk niet genoeg. Hij pleit voor op z'n minst portiers, want zelfs vingerafdrukscanners zijn al niet voldoende. Het feit dat een zwembad überhaupt vingerafdrukscanners moet inzetten is al van de zotte.
In 2014 was er al iemand opgepakt die 14-jarige meisjes zou hebben betast in hetzelfde zwembad. Het ging toen om een 24-jarige man. Het is niet bekend of deze op wat voor manier dan ook verbonden is aan de groep op deze foto. Het laat echter wel zien dat het al vaker misgaat in het zwembad, terwijl niemand daar eigenlijk het personeel nalatigheid verwijt. Iedereen (in de berichtgeving) is positief over het zwembad en het personeel. Een selecte groep 'gasten' gooit echter roet in het eten en wordt nergens echt aangewezen, maar alleen als 'Tilburgers' bestempeld.
Omroep Brabant moet eens wat ballen kweken en de gemeenteraad van Tilburg moet gezamenlijk een vuist maken tegen dit soort tuig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten