Artsen zonder Grenzen gaat weer mensen smokkelen op zee

Artsen zonder Grenzen, een organisatie die nog wat geld, tijd en middelen overheeft voor mensensmokkel, stuurt een schip de Middellandse Zee op. Bij de kust van Noord-Libië gaat men vluchtelingen ‘helpen’. Dat meldt Trouw.

“Er zijn dit jaar al 426 vluchtelingen verdronken die probeerden naar West-Europa te komen,” zo begint het artikel. Dat zijn er al een heel stuk minder dan voorgaande jaren, maar Smokkelaars zonder Grenzen draait de feiten gewoon om. “Doden zijn namelijk te voorkomen,” zeggen zij. Het komt daarbij niet in ze op dat een schip voor de kust parkeren, waardoor asielzoekers weer een signaal krijgen dat er een kans is dat ze West-Europa binnen kunnen komen, er juist voor zorgt dat er weer meer pogingen zullen worden gedaan om de oversteek te wagen.

Wat er dus straks gaat gebeuren is dat het schip, eenmaal  volgeladen met asielzoekers, (natuurlijk) naar Italië vaart, terwijl honderden andere asielzoekers met goeie moed óók een poging gaan wagen. Het effect is dan dat er weer allerlei gammele bootjes zullen worden opgeslokt door de zee of dat lui wéér hun eigen bootjes gaan saboteren en te laat doorhebben dat er niemand is om ze te redden.

Voor de asielzoekers die wél gered worden staat er een boze Italiaanse menigte op ze te wachten. De steun voor Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini neemt nog verder toe en dan is het slechts een kwestie van tijd voor de maatregelen steeds radicaler gaan worden. Als dan de pleuris uitbreekt is het wel een hele geruststelling dat Artsen zonder Grenzen in ieder geval in de buurt is om hulp te bieden. Stel clowns.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Suidland

  Snappen deze “clowns” het niet? Je kan half Afrika of het M.O. niet in West- Europa opnemen. President Trump heeft gelijk….opdonderen!

  Eigen volk eerst!

 2. Duke

  Het wordt tijd deze organisatie toe te voegen aan de lijst van terroristische organisaties, want niet uitgesloten is dat ze zo terroristen Europa binnensmokkelen.

 3. van Urk

  Sinds wanneer is een artsen organisatie een veerbedrijf geworden? “Doden zijn namelijk te voorkomen.” Nou als dat zo is dan moet je die waaghalzen op het strand van Libie tegen gaan houden en niet eerst gaan afwachten dat zij de zee op gaan.

  1. Siemien

   “Doden zijn namelijk te voorkomen.”

   Wat ik hypocriet vind aan doktoren is dat ze aan de ene kant iedereen willen redden, dit is hun taak, en vervolgens aborteren en authaniseren ze maar op los..

   1. Lao Tse

    Siemien is een zelfverklaarde gristen. Doe houden er een heel bijzonder soort logica op na.

    1. van Urk

     Zo bijzonder is die logica niet. Het is inderdaad onlogisch om mensen aan hun eind te helpen terwijl je functie eigenlijk een heel andere koers heeft. Mensen genezen en in leven te houden. Laat het doden aan beulen en soldaten over.

    2. Siemien

     Lao vindt het heel normaal dat mensen worden vermoord, sterker nog, Lao doet er alles aan om dit te rechtvaardigen…

     1. Lao Tse

      Nee hoor, Siemien, ik ben te allen tijde en plaatse tegen het vermoorden van mensen.

     2. Siemien

      “ik ben te allen tijde en plaatse tegen het vermoorden van mensen.

      “Dit liegt Lao, getuige zijn reacties over politici..

 4. Ritter

  1: Het zijn geen echte “vluchtelingen maar illegale migranten die om financiële/economische redenen ( ons sociaal stelsel) naar Noord/West Europa reizen onder het mom van “vluchteling”.

  2: Deze organisaties zijn ideologisch gericht en willen vooral uit ideologische redenen illegale migranten naar Europa brengen.

  Het heeft nog maar weinig met het “redden van mensen uit zee” te maken want de meeste worden vaak voor de kust van Libië opgepikt. Vaak in samenspraak met mensenhandelaren. In essentie doen ze dus aan mensenhandel.

  1. Lao Tse

   “illegale migranten die om financiële/economische redenen ( ons sociaal stelsel) naar Noord/West Europa reizen onder het mom van “vluchteling”.”

   Ze hadden het in Afrika al enorm goed maar hopen het in Europa nóg beter te krijgen.

   Het moet niet gekker worden!

   1. van Urk

    Hebben de migranten het hier beter dan? In voetbaljargon gesproken: Er zijn een paar die echt kunnen voetballen. De rest bleken miskopen te zijn.

    1. Lao Tse

     De zelfverklaarde christen van Urk geeft een toelichting op zijn besef van barmhartigheid.

     Het zijn mensen als u die mijn weerzin tegen christenen veroorzaken, meneer van Urk.

     1. van Urk

      Dat zie je verkeerd. De samaritaan hielp niet de hele hulpbehoevende Joodse bevolking maar diegene die hij op zijn pad tegen kwam. Een naaste. We hebben het dus niet over hulp aan een paar noodlijdende Afrikanen maar aan een wereldbevolking dat massaal richting Europa gaat. Dat is zelfmoord van je eigen bestaan als Europeaan. We willen ook niet dat alle Europeanen gaan verhuizen naar Afrika. Ik heb al genoeg gedaan en gezien in Ethiopie. Hebt u zich -op wat voor manier dan ook- al ingezet voor die arme mensen? Zo nee, waarom niet?

     2. toetssteen

      @Van Urk
      Nog specifieker, de Samaritaan voerde de gewonde man naar de eerste de beste herberg, gaf de herbergier geld en reisde verder.

     3. merlot

      “Het zijn mensen als u die mijn weerzin tegen christenen veroorzaken, meneer van Urk.”

      Sprak de weerzinwekkende trol.

      Christenen als Van Urk hebben mijn respect.

      Dat kan ik niet zeggen van weekdieren als Segers en Merkel, die hand in hand met de linkse “deugers” Europa richting de afgrond jagen.

     4. Agios

      Wie is toch de vrouw die zo’n minkukel gebaard heeft?

     5. merlot

      Ik noteer: Lao Tse zegt ZELF een weerzin tegen christenen te hebben.

      Geen enkele nuance, niets.

      Weerzin tegen -christenen- zonder voorbehoud.

      Zoiets zal hij over moslims nooit zeggen.

     6. ikweetwatikwil

      ” Het zijn mensen als u die mijn weerzin tegen Christenen veroorzaken meneer v Urk”
      Dat lef moet je maar hebben om zoiets te schrijven. Als er één redelijk mens is hier op DDS dan is het v Urk wel. Maar die heeft jouw te vaak te pakken en dat zint je niet. Jouw weerzin tegen Christenen die had je al voor dat je ooit van v Urk gehoord had.

      Artsen zonder grenzen zijn op een paar uitzonderingen na mensen die geen realiteit meer zien. Echte hulp geven ze niet meer. Ze krijgen dan ook al jaren geen cent van mij.

     7. Bosche draak

      Lao heeft natuurlijk zijn zolder al vrijgemaakt om al die stakkerds op te vangen.
      Hij gaat ze ook kleden, voeden, begeleiden en is ook verantwoordelijk voor eventuele misstappen die deze arme mensjes zullen begaan.

      Niet?

      Hou dan gewoon je mond…

   2. Duke

    Klagen over de vroegere blanke kolonisator, maar wel massaal verkassen naar het ‘boreale’ Europa.

   3. ManusR

    Als je 1500 euro kunt neertellen om in een gammele rubberboot te stappen heb je in ieder geval voor 5 maandsalarissen een groot risico genomen.

   4. Pronounce

    Afrika voor de Afrikanen, Azië voor de Aziaten, Europa voor iedereen. Het had zo in ‘1984’ kunnen staan.

   5. logisch denken

    Als je een mensensmokkelaar 20.000 dollar kan betalen heb je het niet slecht. Veel gezinnen kunnen dat niet bij elkaar krijgen .

    het moet niet gekker worden

 5. Agios

  Leuk gedacht:ze zouden kunnen verdrinken. Nou en? Is dat onze verantwoordelijkheid? Zo ja, dan stel ik voor dat een bus met geld buiten het casino staat in het geval ik mijn geld heb verspeeld.

 6. plakband

  Dat gaat de Nederlandse belastingbetaler weer geld kosten.

 7. Pronounce

  Prima om migranten in gammele boten midden op zee op te pikken, mits ze daarna vervoerd worden naar de dichtstbijzijnde haven: in Libië dus.

  Verder dient Europa eindelijk eens het Australische model over te nemen. Daar werden boot”vluchtelingen” consequent terug versleept naar het land van herkomst en werd hen de toegang tot het land voor altijd ontzegd: wie asiel wil doet dat via de officiële kanalen en wacht de uitkomst van de procedure af. Het gevolg: de stroom droogde op en het aantal verdronken mensen daalde naar NUL.

  In Europa daarentegen zijn al duizenden mensen onnodig verdronken omdat wij migranten maar als kleine kinderen blijven behandelen en doen alsof ze per definitie zielig en echte vluchteling zijn – ook al komen ze uit een land wat gewoon veilig is en hebben ze al meerdere veilige landen doorkruist. Dit soort veerdiensten hebben een aanzuigende werking en deze NGO’s spelen onder één hoedje met mensensmokkelaars.

  1. merlot

   +++++

 8. ZiggyStardust

  Weer een bootlading ‘Heralds of free enterprise’ er bij dus…

 9. logisch denken

  Wie is er lid van de postcode loterij ? U financiert deze bull shit zelf

 10. santiago

  Hoeven we daar dus ook niets meer voor in de collectebus te doen.

 11. JFU

  Is er niet ergens een ‘verdwaalde’ torpedo in de buurt?

 12. Jumping

  Inderdaad al de deelnemers aan de Postcodeloterij zijn verantwoordelijk voor deze massa instroom van Duizenden Gelukszoekers uit Afrika.
  Dit jaar is al 13,5 Miljoen Euro overgemaakt via de Postcodeloterij aan Artsen zonder grenzen.
  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 13. Vliegenvanger

  Artsen zonder grenzen niet meer doneren is her beste. Het is van de gekke dat deze organisatie meewerkt aan mensen smokkel.
  In d e eerste de beste haven waar hij aanlegt aan de ketting dat schip. De opvarende terug varen met andere boot. Zodat ze daar zien dat het nutteloos is om de overtocht nog te beginnen. Stop met doneren aan artsen zonder grenzen!

 14. Pescador

  niet goed wijs die gasten

 15. Rud56

  Stel clowns? Zijn doorgedraaiden deugdwazen. In ieder geval maken ze zich schuldig aan het continueren van de mensensmokkel! Dus wacht ze in Europa een strafzaak of … een lintje??

 16. Rud56

  En geen donaties meer naar dit linkse zooitje, dat zich elders ook al aan kinderen heeft vergrepen!

 17. Mars020

  Wist niet, dat artsen tegenwoordig hun patiënten zelf ophalen?. Wat een service tegenover die dobbernegers uit Afrika. Geen premie en geen eigen risico, dat allemaal voor niks. Tijdens de bootreis mogen de dobberaars alvast aangeven, waaraan ze geholpen willen worden. De ene wil een botox behandeling en de andere voelt zich niet thuis in zijn mannelijke pak en wil heel graag hangtieten op kosten van de staat. Het is nu ook gelijk duidelijk, waarom de wachtlijsten in de zorg zo lang zijn.

 18. Homo erectus

  Ik heb die gasten jarenlang gesteund maar sinds een paar jaar geleden met die veerdienst zijn begonnen kunnen ze fluiten naar een bijdrage van mij.
  Fitis niet helpen maar het creëren van problemen. Stelletje AZG idioten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.