shutterstock 1447140908

Bam! Minister Slob eist nieuw bestuur Cornelius Haga Lyceum na VERNIETIGEND rapport inspectie

Geen categoriejul 11 2019, 13:00
Eruit, ALLEMAAL ERUIT!
Minister Slob (Onderijs, ChristenUnie) is nu werkelijk helemaal klaar met het islamistische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. De onderwijsinspectie heeft namelijk een rapport bekendgemaakt over de staat van het onderwijs, en de staat van het bestuur, bij de onderwijsinstelling. De conclusies zijn bikkelhard:

"Het bestuur neemt geen afstand van personen met een omstreden reputatie, er is sprake van financieel wanbeheer, relaties met externe partijen worden geschaad en het burgerschapsonderwijs is onvoldoende."

De inspectie concludeert daardoor dat er geen enkele reden is om nog iets van vertrouwen te hebben dat het huidige bestuur de problemen kan oplossen.
Het gevolg? Minister Slob geeft de school een "aanwijzing..." om het bestuur onmiddellijk weg te sturen. Gebeurt dat niet, dan wordt de financiering vanuit het rijk stopgezet. "Alle leerlingen verdienen goed onderwijs. Ongeacht op wat voor school je zit. Op het Haga Lyceum is sprake van wanbeheer. Daarnaast doen de bestuurders te weinig aan burgerschap op de school. Daarom moet er een nieuw bestuur komen."
DDS-hoofdredacteur Tim Engelbart is bijzonder te spreken over deze conclusies:
https://twitter.com/TimEngelbart/status/1149263346711093248
Het lijkt erop dat de overheid de aanval nu dan eindelijk écht geopend heeft op het Cornelius Haga Lyceum, en niet omdat men het niet eens is met de politieke ideologie die eraan ten grondslag ligt, maar omdat het bestuur er een enorme puinhoop van maakt. Zo'n puinhoop, dat de leerlingen daar uiteindelijk de dupe van zullen zijn. Het is hún toekomst die op het spel staat... en daardoor voelt Slob zich dan eindelijk gedwongen om in te grijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten