Bam! Minister Slob eist nieuw bestuur Cornelius Haga Lyceum na VERNIETIGEND rapport inspectie

Eruit, ALLEMAAL ERUIT!

Minister Slob (Onderijs, ChristenUnie) is nu werkelijk helemaal klaar met het islamistische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. De onderwijsinspectie heeft namelijk een rapport bekendgemaakt over de staat van het onderwijs, en de staat van het bestuur, bij de onderwijsinstelling. De conclusies zijn bikkelhard:

“Het bestuur neemt geen afstand van personen met een omstreden reputatie, er is sprake van financieel wanbeheer, relaties met externe partijen worden geschaad en het burgerschapsonderwijs is onvoldoende.”

De inspectie concludeert daardoor dat er geen enkele reden is om nog iets van vertrouwen te hebben dat het huidige bestuur de problemen kan oplossen.

Het gevolg? Minister Slob geeft de school een “aanwijzing…” om het bestuur onmiddellijk weg te sturen. Gebeurt dat niet, dan wordt de financiering vanuit het rijk stopgezet. “Alle leerlingen verdienen goed onderwijs. Ongeacht op wat voor school je zit. Op het Haga Lyceum is sprake van wanbeheer. Daarnaast doen de bestuurders te weinig aan burgerschap op de school. Daarom moet er een nieuw bestuur komen.”

DDS-hoofdredacteur Tim Engelbart is bijzonder te spreken over deze conclusies:

https://twitter.com/TimEngelbart/status/1149263346711093248

Het lijkt erop dat de overheid de aanval nu dan eindelijk écht geopend heeft op het Cornelius Haga Lyceum, en niet omdat men het niet eens is met de politieke ideologie die eraan ten grondslag ligt, maar omdat het bestuur er een enorme puinhoop van maakt. Zo’n puinhoop, dat de leerlingen daar uiteindelijk de dupe van zullen zijn. Het is hún toekomst die op het spel staat… en daardoor voelt Slob zich dan eindelijk gedwongen om in te grijpen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Tman

  “de financiering vanuit het rijk stopgezet”
  Die financiering had nooit moeten zijn gegeven,het is complete waanzin om aan te nemen dat moslims zoiets als onderwijs in goede banen zouden kunnen leiden!
  in Nederland moet elk schoolbestuur bestaan uit mensen die inzicht hebben in de Nederlandse onderwijs materie.
  Die onderontwikkelde nep Nederlanders zijn er alleen op uit zoveel mogelijk subsidies (gratis geld) te melken uit de overheids geldpot en zeer zeker niet op onderwijs,dat moet aansluiten op de cultuur van gastland Nederland !

  1. tonna

   @tman
   Er moeten alleen Nederlandse scholen met Nederlands besturen zijn,moslims willen genieten van de westerse welvaart,dan is het ook het allerbeste om meteen op onze kwalitatief hoog geprezen NL scholen onderwijs te genieten,dat is ook beter voor een snelle integratie!
   Islamitische steuntrekkende bolwerkjes hebben we niet nodig,maar mensen die kunnen presteren op de Nederlandse arbeidsmarkt ipv de “gratis geld” kassa aanspreken!

 2. Rud56

  Geen geld meer van het Rijk? Wassen neus!!

  Want daar liggen ze niet wakker van.
  De moskeeën en hun ‘gematigde’ aanhang zullen met hun financiele bijdragen de school in stand houden, daarbij wellicht geholpen door de broeders en zusters in het MO!
  Daarom, het is wat Wilders al jaren roept: weg met de islam uit Nederland!

 3. Kapitein Haddock

  Slob?
  Lid van het, inmiddels, zeer linkse en pro-Islam CU gaat “handelend” optreden? Zal nooit en te nimmer gebeuren! Dan komt de Stalinistsche gemeenteraad in opstand!
  En de politiek in Den-Haag heeft angst voor Groot-Wassink en c.s. Ingegeven door de Linkse pro-Islam Ministeries!

 4. Jumping

  Kijk deze Slob heeft zijn Zondagse broek aangetrokken, waar hij mee ter kerke gaat.
  Maar doordeweeks is deze Zondagse broek, veel te groot.
  In welk deel van Nederland je ook woont, maakt geen dropveter uit.
  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 5. Jantje

  Hoezo nieuw bestuur?
  Denken ze in Den Haag nog steeds dat het dan beter gaat?
  Dit is gewoon wat je krijgt als je met de islam in zee gaat.

 6. Bolkestein

  Inspectie: ‘Haga Lyceum is een grote tyfusbende’

  Mag de inspectie dat zeggen van de rechter? Ja dat mag de inspectie zeggen van de rechter.

  Afbeelding

  Geen 1 aprilgrap mensen. De Inspectie van het Onderwijs mag eindelijk haar rapport over Het Cornelius Haga Lyceum openbaar maken. Het Cornelius Haga Lyceum is een islamitische middelbare school die de hele tijd een grote middelvinger opsteekt naar de Nederlandse samenleving en erg verontwaardigd is over het feit dat de Nederlandse samenleving daar niet blij mee is. Kom er maar in, Inspectie: “Het bestuur neemt geen afstand van personen met een omstreden reputatie, er is sprake van financieel wanbeheer, relaties met externe partijen worden geschaad en het burgerschapsonderwijs is onvoldoende. Daarmee is het handelen van het bestuur schadelijk voor de school en de leerlingen. De inspectie heeft er geen vertrouwen in dat het huidige bestuur van de school de geconstateerde tekortkomingen kan wegwerken.” En kom nog maar even door: “Ook is er sprake van onrechtmatig financieel handelen van het bestuur onder meer in de vorm van zelfverrijking. Daarnaast is er sprake van belangenverstrengeling. Het bestuur geeft te veel geld uit aan zichzelf, familieleden en relaties.” Uitspraak rechter DAARRR. Hele rapport HIERRR (dieptepunten na de break) Hallo minister Slob. Sluiten die tent.

  geenstijl.nl/5148526/inspectie-haga-lyceum-is-een-grote-tyfusbende/

 7. tonna

  De DDS reaguurders zijn een afspiegeling van de NL samenleving,50% zijn ruggegraat loze linkse volgelingen met een verstandelijke beperking,20% volgt de kudde en 30% bestaat uit wat men kan noemen de rechtse “normale Nederlander”.

  1. Tman

   ton:
   Laat ons hopen dat 2021 een ander beeld laat zien van het kiesgedrag v/h Nederlandse electoraat,maar gezien de wandaden van Rutte 3 moet dat normaal gesproken toch lukken!

 8. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

  Wat moeten wij in Nederland een land met christelijk joodse wortels en blanke mensen ..met islamitisch onderwijs????

 9. Punt50

  Géén reli- of ander zuilen onderwijs meer. Klaar met die onzin.

 10. Mar

  Slob heeft het op zijn heupen:

  “Het is helemaal mis op de Algemene Hindoe Basisschool in Den Haag. De kwaliteit van het onderwijs is slecht, leerlingen en personeel voelen zich onveilig en bestuurlijk is het een bende, staat in een rapport van de Inspectie van het Onderwijs.

  Minister Slob van Onderwijs wil dat de school het bestuur vervangt. Zo niet dan trekt hij de financiering in, schrijft hij aan de Tweede Kamer.”

 11. Rud56

  De enige remidie is die school te sluiten en vervolgens tot aan de grond te slopen! Tevens moet de Grondwet worden aangepast: alléén op christelijke gronden gerelateerde scholen hebben recht op (vrijheid van) onderwijs. Net als de openbare.
  Islamitisch onderwijs mag dat recht hier in dit land niet hebben of krijgen! Waarom?
  Omdat het satanische en gevaarlijke indoctrinatie c.q. ideologie verspreidt! Het de vrije maatschappij ondermijnt en belaagd

  Wat Wilders al jaren roept! Een ieder dat wil faciliteren is een landverrader!
  Ja, Nederland heeft met het toelaten van de islam én het faciliteren daarvan paarden van Troje binnengehaald en zal vervolgens in het eigen zwaard vallen!

  |

  1. Peter Loosduinen

   Tevens moet de Grondwet worden aangepast: alléén op christelijke gronden gerelateerde scholen hebben recht op (vrijheid van) onderwijs. Net als de openbare.
   Inderdaad !
   De islam hoort niet bij ONZE cultuur / waarden en geschiedenis !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.