Jammerlijk: jonge kinderen in Nederland actief in drugssmokkelnetwerken, zelfs cocaïnehandel

Nieuwe schokkende feiten dienen zich aan: in Nederland zijn kinderen actief in drugssmokkel, zo meldt RIEC Midden Nederland. De organisatie ziet het ook steeds vaker, via RTL Nieuws. Soms met een dodelijke afloop.

Wat er met jonge kinderen gebeurt is niet altijd duidelijk, maar de activiteiten in de drugssmokkel hebben soms een dodelijke afloop. Zo is er het sneue verhaal van Indy Meijer. De jongen had een vriend die hem de criminaliteit in trok, waardoor hij uiteindelijk zelfmoord beging:

“Een jaar na Indy’s dood besloot ik dat ik wilde weten waar hij precies in verzeild was geraakt. Ik wilde het tot op de bodem uitzoeken. Ik heb contact gezocht met vrienden van hem. Vrienden van wie ik wist dat ze ook foute dingen deden.”

Een sneu verhaal natuurlijk, maar de organisatie RIEC laat zien dat het verhaal van Indy niet op zichzelf staat. Steeds vaker ziet de organisatie jongeren die actief zijn in de drugshandel. Natuurlijk niet altijd met dezelfde gevolgen als die van Indy, maar de kinderen zijn wel jong en hulpeloos:

“We hebben zelfs al jongens van 8 en 9 jaar gezien. Dit zijn weliswaar uitzonderingen, maar het gebeurt. De criminele organisaties werven de jongeren op straat, in coffeeshops, in horecagelegenheden maar ook via social media.”

De kinderen werken samen met zogeheten ‘buurtprinsen’ en nemen soms drugs mee in hun schooltassen. Wellicht dat de pubers die u op straat ziet dus een kilo coke bij hun binas hebben verstopt. Zorgelijk. Drugshandel staat op het moment van schrijven namelijk bekend om de gewelddadige criminaliteit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Jumping

  Het Linkse Demoniserende Rutte kartel, sloopt Nederland, aangaande de normen en waarden.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  De aandacht van het Rutte kartel, ligt in Brussel en niet in Nederland.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na
  de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Korporaal Monty

   “Nederland is een keiverrot land geworden”

   Wat een zwaar leven moet jij in ons land hebben.
   Misschien moet je eens gaan werken om je sociale positie te verbeteren.
   Of gewoon naar een beter land verhuizen zoals Trump voorstelt.

   1. van Urk

    Korporaal Monty deze reactie begint langzamerhand flauw te worden. Het is toch keiverrot te noemen als je dit weer leest en de overheid van Rutte net doet of hier alles zo geweldig en goed geregeld is.

    1. Korporaal Monty

     van Urk
     “Korporaal Monty deze reactie begint langzamerhand flauw te worden”

     Waarom schrijf je dit aan mij?

     Jumping kopieert zijn tekst bij alle artikelen en hem spreek je er niet op aan dat het flauw begint te worden?

     1. van Urk

      @Korporaal Monty, Dat begint inderdaad ook flauw te worden maar het sluit wel aan wat er precies allemaal aan de hand is. Schijnpolitiek.

     2. Korporaal Monty

      @van Urk
      “Dat begint inderdaad ook flauw te worden.”

      Maar waarom mij er wel op aanspreken en Jumping niet.
      Hij schrijft het zelfs vaker en daar stoort niemand zich aan.

    2. Korporaal Monty

     @van urk
     “Het is toch keiverrot te noemen ………”

     Maar dat is niet wat Jumping overal schrijft.

   2. logisch denken

    tja de waarheid is hard en de herhaling was toch de kracht ?

    “Nederland is een keiverrot land geworden”

  2. Piet51

   Ik heb het artikel een paar keer gelezen, inclusief de verwijzingen, om de link met het z.g. Limkse Demoniserende Rutte kartel (hoe verzin je het?) te leggen. Maar nu zie ik het. Die link is er niet en je gebruikt gewoon deze tekst om je grammaffonplaatje maar weer eens af te draaien. Bij Marianne Thieme is het leuk om haar overtuiging steeds weer als slitzin van een betoog te horen. Bij jou valt het niet meer op. Tip: ik zou ermee stoppen en een andere volzin v

   1. logisch denken

    wat borrelt er allemaal in je onderbuikje pietje. Kan er geen touw aan vast knopen

 2. van Urk

  Van de zotte dat er alleen aandacht besteedt wordt wat er in Volendam of op Urk gebeurt. De linkse sensatiemedia op zijn best. Het probleem blijkt dus vele malen schokkender te zijn in heel het land. Gelukkig kijken gemeentes als Hardenberg en Urk naar alternatieve oplossingen en zijn in samenwerking gegaan met het Trimbos-instituut en het Nederlandse jeugdinstituut om drank en dr*gs gebruik bij jongeren te verminderen via de IJslandse methode. In IJsland is het dronkenschap van jongeren gedaald van 42 naar 5% en is het roken van verdovende middelen gedaald van 17 naar 7%!

 3. J.Rademaker

  Legaliseren dan zijn er geen dealers die jonge mensen verslaaft maken om meer klanten te hebben.

 4. peetjuhhhh

  Onzin. Er is toevallig 1 slechte moeder die haar kind liet afglijden. Meer niet en door haar geweten ligt het opeens aan alle kinderen. Dat lijkt op een slechte vader die zijn kind niks leerde en die fietste append onder een auto. Gevolg niemand zijn kind mag meer appen. Omdat hij een slechte vader was en nou een knagend geweten heeft. Ik vind die vader een lul

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.