Jammerlijk: jonge kinderen in Nederland actief in drugssmokkelnetwerken, zelfs cocaïnehandel

Geen categoriejul 28 2019, 13:00
Nieuwe schokkende feiten dienen zich aan: in Nederland zijn kinderen actief in drugssmokkel, zo meldt RIEC Midden Nederland. De organisatie ziet het ook steeds vaker, via RTL Nieuws. Soms met een dodelijke afloop.
Wat er met jonge kinderen gebeurt is niet altijd duidelijk, maar de activiteiten in de drugssmokkel hebben soms een dodelijke afloop. Zo is er het sneue verhaal van Indy Meijer. De jongen had een vriend die hem de criminaliteit in trok, waardoor hij uiteindelijk zelfmoord beging:

"Een jaar na Indy’s dood besloot ik dat ik wilde weten waar hij precies in verzeild was geraakt. Ik wilde het tot op de bodem uitzoeken. Ik heb contact gezocht met vrienden van hem. Vrienden van wie ik wist dat ze ook foute dingen deden."

Een sneu verhaal natuurlijk, maar de organisatie RIEC laat zien dat het verhaal van Indy niet op zichzelf staat. Steeds vaker ziet de organisatie jongeren die actief zijn in de drugshandel. Natuurlijk niet altijd met dezelfde gevolgen als die van Indy, maar de kinderen zijn wel jong en hulpeloos:

"We hebben zelfs al jongens van 8 en 9 jaar gezien. Dit zijn weliswaar uitzonderingen, maar het gebeurt. De criminele organisaties werven de jongeren op straat, in coffeeshops, in horecagelegenheden maar ook via social media."

De kinderen werken samen met zogeheten 'buurtprinsen' en nemen soms drugs mee in hun schooltassen. Wellicht dat de pubers die u op straat ziet dus een kilo coke bij hun binas hebben verstopt. Zorgelijk. Drugshandel staat op het moment van schrijven namelijk bekend om de gewelddadige criminaliteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten