Video: Moskou pakt oppositie aan: arresteert 1.074 personen bij demonstraties, oppositieleider in gevangenis

De burgemeester van Moskou, Sergei Sobyanin, drukte gisteren snel demonstraties de kop in door hard in te grijpen met politietroepen. Volgens de burgemeester zou de demonstratie een gevaar voor de veiligheid zijn.  Ondertussen zijn meer dan 1.000 personen opgepakt.  

De oppositie demonstreert omdat hen de toegang tot de verkiezingen is ontzegd omdat dertig ondersteuningsverklaringen niet in orde waren. Vervolgens riep oppositieleider Alexei Navalny in een naïeve bui op om te gaan demonstreren. Daartoe gaven duizenden mensen gehoor, wat de 30 ‘onjuiste ondersteuningsverklaringen’ weer in perspectief zet: de oppositie had de zaakjes waarschijnlijk wel op orde, maar is om politieke redenen uitgesloten.

De oppositie heeft heel even wat plezier gehad in Moskou, maar al snel kwamen de troepen van Poetin. In hun zwarte kleding stonden ze klaar om alle dissidenten direct op te pakken. Er zou geen toestemming zijn verleend voor de demonstratie en Navalny werd opgepakt. Hij mag nu 30 dagen brommen in één van de cellen van het detentiecentrum in Moskou. Opmerkelijk is vooral dat de demonstranten geen geweld pleegden en zich goed gedroegen, maar alsnog werden gearresteerd.

Dit laat maar weer eens zien hoe onvrij de politieke oppositie in Rusland is en hoe eenvoudig de Russische overheid politieke dissidenten het zwijgen oplegt: zelfs een vreedzame demonstratie is niet toegestaan.

Volgens de BBC demonstreerden meer dan 20.000 Russen tegen uitsluiting van Navalny. De oppositieleider kan na zijn bevrijding uit de gevangenis weer aan de slag, maar loopt altijd risico: hij mag het land niet verlaten


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Tman

  Ja,in Rusland gaat het anders dan in onze verziekte democratie!
  Daar mag zelfs een vreedzame oppositie NIETS,en in ons land mag iedereen ALLES!
  Resumerend:Autocratie en democratie zijn dus niet aan te bevelen als regeringsvorm!
  Directe democratie misschien? technocratie?

 2. EU kok

  Hadden wij maar zo een burgemeester in bijvoorbeeld Urk.

  1. Frets

   Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Ook weer niet teveel pillen nemen !

  2. van Urk

   @EU kok, Die wordt in september de nieuwe burgemeester van Zaltbommel. Dus we zijn op zoek naar een nieuwe ambtsdrager.

   1. EU kok

    Gezien de zaken welke in Urk spelen, verwacht ik dat de voorkeur in Urk uitgaat naar een dr*gsdealer, welke zich zondags in 3delig pak voor in de kerk laat zien.

    1. van Urk

     Wat speelt er precies dan op Urk af beste EU kok? Zaken wat er in heel Nederland afspeelt of een unieke zaak dat Urk tot de veiligste gemeentes van Nederland behoort? Urk telt 21.000 zieltjes waarvan de helft jonger is dan 23 jaar. Daar zijn er waarschijnlijk misschien 50 van die fout zijn. Dus dat valt mee in tegenstelling van al die opgeklopte links gelul uit de linkse persen.

     1. EU kok

      Quote: Urk telt 21.000 zieltjes waarvan de helft jonger is dan 23 jaar.
      .
      U vraagt mij wat er aan de hand is, terwijl het overgrote deel van de bevolking, welke bij zinnen is gekomen, het dorp verlaten heeft.
      Leer eens logisch denken zou ik haast zeggen.

     2. van Urk

      Overgrote deel het dorp verlaten heeft!? Waar haalt u dat onzin nou weer vandaan? Misschien moet u wat meer logisch gaan denken voordat u een links krantje gaat lezen die sensatie probeert op te zoeken richting christelijke dorpen waar eigenlijk haast nooit wat gebeurt. De dagelijkse goede kanten van deze dorpen belichten ze niet. Ik begrijp dat u eigenlijk zeer weinig kennis heeft over Urk en zijn bewoners. Da,s duidelijk.

     3. van Urk

      Urk scoort op vele fronten het hoogst van Nederland. Of het nou om zorg en welzijn gaat, werkloosheid, integratie, veiligheid, innovatie, goede doelen of een simpele rookverbod. Gemeentes met problemen zouden dus een voorbeeld moeten gaan nemen aan zulk soort succesvolle gemeentes als Urk.

     4. EU kok

      Arme Urk.
      Hij denkt dat een bevolkingssamenstelling van 50% onder de 23 jaar normaal is.

     5. Frets

      Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

     6. van Urk

      EU kok, Da,s normaal. Vergrijzing kennen wij dus niet. Mensen als u denken dat op te lossen door dat op te vullen met surrogaat-Nederlanders uit het buitenland. Feminisme? participatie? Dat hebben dorpen als Urk en Volendam eerlijk gezegd uitgevonden.

     7. van Urk

      Met zoveel jeugd hoeven wij geen dure aankopen te gaan doen voor ons geweldige voetbalclub die als weinige clubs van Nederland nog de status als echte amateurclub heeft. Gemeente Urk probeert in alles voor het behoud van zijn eigen cultuur en doet niet aan linkse zelfmoord waarmee het zijn mooie karakter hierdoor verliest. Nederlandse en buitenlandse toeristen komen massaal voor dat mooie karakter van mijn dorp.

     8. Peter Oudshoorn

      De dyslectische onnozelaar EU kok is het zwijgen opgelegd. Prima werk, Van Urk!

 3. ikweetwatikwil

  Och hier mogen buitenlanders een brug bezet houden , mogen zonder vergunning demonstreren . Hier worden partijen uitgesloten. Als we het over de onvrijheid van Rusland hebben , Nederland kan er ook wat van.

  1. Mart

   Och .binnenkort in jullie theater……daar kun je op wachten.

 4. Kretoloog

  9 maanden al wordt het protest van de gele hesjes in Frankrijk door de politie neergeslagen, soms met grof geweld. Want demonstreren tegen de regering, dat kan niet in Frankrijk. Zo zit het toch, Teunis Dokter?

  Ook opvallend: veel aandacht in de MSM voor de demonstraties in Moskou. Over de demonstraties van de gele hesjes in Parijs en andere grote Franse steden lees je echter zelden iets.

 5. fusilier

  Liepen daar in Moskou ook demonstranten bij die nog maar 1 oog hadden, zoals gebeurt is in Parijs.

 6. van Urk

  Ik vindt het zo en zo knap om duizend man op te pakken. Hier worden er maar twee opgepakt en de rest wordt gedoogd. 🙂

 7. Extreem Realist

  Ach hier in NL en de EU mogen partijen die zijn verkozen door de burgers alsnog niet meedoen en daar weet je van te voren dat ze niet gaan meedoen, dus sja wat is nou eerlijker..

  1. Watcher

   Is dat zo, geef eens een voorbeeld.

  2. Jumping

   Inderdaad E.R.

   In het keiverotte Nederland, worden de PVV en nu het FvD, door de Rutteclan bij het grof vuil gezet.

   Democratie is een Nederlands ook verleden tijd.

   Stop met de EU in deze vorm.

   NEXIT.

   1. Watcher

    @jumping verspreidt leugens, lijkt Lugar wel 🙂

    1. Extreem Realist

     @Watcher, als je het echt niet weet ben je of ultralinks en/of een hele goede wegkijker, maar hou jezelf maar voor de domme en blijf maar tegen jezelf zeggen dat we nog in een democratie hier wonen. Je kleinkinderen als je die heb, zullen blij met je zijn.

   2. Korporaal Monty

    “In het keiverotte Nederland,”

    Het is vandaag weer niet jou dag in Nederland hè.
    Miljoenen genieten in ons land maar Jumping staat nog steeds onderaan de sociale ladder te jammeren.

 8. Drollevanger

  Ik begrijp dat het op die dag een verboden demonstratie was.

 9. JFU

  Het is hier hetzelfde..als links demonsteert is er geen politie te zien..maar als er een tegendemonstratie is komen ze uit alle hoeken en gaten..op de voet gevolgd door de NPO die het dan weer extreem rechtse raddraaiers noemt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.