Column Jan Roos: Stuur de zwembadterroristen massaal naar Marokko – ze hebben allemaal een dubbel paspoort

Jan Roos neemt in zijn column van deze week wat verschillende voorbeelden van falend overheidsbeleid onder de loep. Van het verbieden van festivals vanwege drugs, tot het zwembadterreur van Zeeuws-Vlaanderen tot Gelderland. Jan staat op dat laatste thema een streng beleid voor: “Pak ze massaal op, en ram ze met de lange lat het bad uit!”

Natuurlijk is het voorstel van minister Grapperhaus, van justitie en veiligheid, om het aantal festivals te beperken om zo drugsgebruik tegen te gaan lachwekkend. Want wat pak je dan werkelijk aan? Dat is zoiets als zwembaden verbieden om verdrinkingsdoden te voorkomen (over zwembaden trouwens zo meer). Als Grapperhaus er straks, na lang onderzoek, achterkomt dat coke het meest op toiletten gebruikt wordt kunnen we straks massaal in het bos poepen.

Wat de minister doet is de locatie wegnemen waar iets illegaals gedaan wordt. Het heeft niet alleen iets naïefs, het is ook een uiting van machteloosheid. Pak dealers aan, pak gebruikers aan, verhoog straffen voor producenten, richt een focusgroep op die op festivals controleert, organiseer een synthetische drugs opsporingsdienst die het probleem bij de wortel aanpakt. In plaats daarvan moeten festivals, waar veel gebruikers van hun vrij onschuldige XTC genieten, verboden worden.

Het is dezelfde zielige gedachtegang als het sluiten van zwembaden vanwege het terreur dat daar door voornamelijk Marokkaanse jeugd wordt uitgevoerd. Niet een speciaal Mocro-uurtje of zwemmen zonder meisjes, zodat ze niet aangerand worden, maar keiharde repressie is de enige oplossing. Pak ze massaal op, ram ze met de lange lat uit het bad, gooi ze in de gevangenis met lange straffen en een zwembadverbod van tien jaar. Laat niet de onschuldige zwemmer of festivalganger bloeden omdat politie en justitie door de gefeminiseerde samenleving het tuig niet meer kan of durft aan te pakken.

Hoe haal je het probleem met die ontspoorde criminele Marokkanen nou toch weg? Nou, door ze massaal naar Marokko terug te sturen. Ze hebben immers allemaal een dubbel paspoort, wat het makkelijk maakt om de Nederlandse pas in te nemen. Opgeruimd staat netjes, en het is bovendien een maatregel met een afschrikwekkende gevolgen. Want als jouw neefjes zich zitten dood te vervelen op een geitenpad in het Berbergebied en persona non grata zijn in Nederland denk je wel tien keer na voordat je iets flikt.

Oh wacht, dat voorstel deed Geert Wilders en die zit nu al vijf jaar in een strafzaak voor zijn minder-minder-minder-uitspraak. Weet je trouwens hoe je politieke processen kan voorkomen? Door rechtbanken te verbieden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad Jan Roos.
  Gewoon op de boot naar Marokko.

  En nooit meer terug.
  Die kans hebben ze verspeeld.

  1. hans-e-pans

   Misschien moet je ze wel naar Marokko laten zwemmen.

 2. peetjoh. k

  Ja of droppen uit een vliegtuig boven Marokko. Dan heb je ook de papieren formaliteiten niet. Wel zo makkelijk lijkt me.

  1. Trien Knoppen

   De familie van Maxima weet vast nog wel een goede piloot… en anders kan ze zelf nog haar vriendje de kroonprins van Saoedi-Arabië om hulp vragen… gaat STUKKEN sneller! 🙂

 3. Trien Knoppen

  Net als in de VS… Three-strikes law!
  3 keer de fout in en hup in de zak, met de stoomboot naar Berbië. 🙂

 4. RvdBe

  Idd, net als in Saoedi-Arabië: 1 misdraging en je kan het land uit, en met jou je hele familie.
  Dat gewauwel dat je geen verkrachters, geweldplegers ed uit kunt zetten is gewoon bullshit.

  1. Julian

   Raar nu geldt Saudi Arabie ineens als voorbeeld land… Nu het zo uitkomt.. In andere gevallen moeten we juist niet naar dat land kijken… Bijvoorbeeld voor opvangd van Syrische vluchtelingen…
   We moeten dus de wet apart toepassen voor in Nederland geboren mensen die een dubbel paspoort… Hoezo is de wet gelijk voor iedereen dan?

   1. RvdBe

    Het gaat er niet om om Saudi-Arabië als voorbeeldland te nemen, het gaat erom dat het gewoon mogelijk is om mensen uit te zetten welke een bedreiging vormen en keer op keer de zaak ongestraft weten te verzieken.

 5. Garland S. tucker

  Daar zijn we het in Nederland het allemaal over eens Jan…maar je populistische praat
  biedt helaas weer geen oplossing.

  Hoe graag we het zo simpel hadden gewild, zo werkt het niet.

  Dus Jan, heb je een oplossing die werkt?

  1. Mars020

   @Rukker, dit is een prima oplossing om van dat vuilnis af te komen. Dus dumpen in Marokko, of ergens is Afghanistan is ook prima.

  2. cuoretx

   Ach weer zo’n linkse citaat we zijn het er allemaal over eens boeh hoe huili huil maar jan wat je aandraagt werkt niet en wordt afgedaan als populistisch geleuter. Het probleen is de linkse incompentie en niet durven/willen handelen en dan anderen verwijten dat ze populistisch zijn. Links en politiek korrekten zijn slappe aardapprlzakken dat is het probleem. Als u het zogoed Jan de maat kan nemen maar zelf met geen concrete actie kan komt, dan maar pappen en nat houden en verwennen daar gaat Nederland aan kapot. Neem u zelf de maat voordat u anderen van het onmogelijk beschuldigd

  3. RvdBe

   We laten ons wijsmaken dat dat niet kan door laffe politici, en we geloven dat.
   Het is gewoon onzin, ik wil gvd niet zo,n zooitje achterlaten voor mijn kleinkinderen.

 6. Punt50

  Gewoon keihard optreden tegen tuig dat het zwemgenot van anderen verziekt. Handhaven zoals het hoort.

  1. Abdul is Lam

   Misschien een goed idee om een Nederlandse burgerwacht in deze zwembaden in te zetten en zonodig de lange lat erover, no more mosterd Nice guy

   1. Abdul is Lam

    Ik bedoel natuurlijk Mister Nice Guy

    1. Bosche draak

     Is niet erg Abdul, je bent namelijk een tikkie lam

 7. Brennivin

  “Pak ze massaal op, en ram ze met de lange lat het bad uit!”
  Eens, handhaven.

  “Ze hebben immers allemaal een dubbel paspoort, wat het makkelijk maakt om de Nederlandse pas in te nemen.”
  Oneens, ook al ben ik het grondig met je eens, je weet donders goed dat het volgens de wet niet kan.

  “Weet je trouwens hoe je politieke processen kan voorkomen? Door rechtbanken te verbieden.”
  Flauwekul. Je column klinkt nu als een losse flodder.

 8. plakband

  Goed artikel, prima werkbare voorstellen.
  De spijker op zijn kop.
  Echter niet politiek correct.
  Dat los je op door politieke correctheid te verbieden.
  Dat moet Grapperhaus toch wel lukken.

 9. Lao Tse

  “Ze hebben immers allemaal een dubbel paspoort, wat het makkelijk maakt om de Nederlandse pas in te nemen. ”

  Ik moet werkelijk vrezen dat Jan niet weet dat dit juridisch onmogelijk is.

  En dan te bedenken dat deze onnozele nog een kans maakte de Tweede Kamer te bereiken.

  1. Frets

   Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. De eeuwig gebande, hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

  2. van Urk

   De Rijksvoorlichtingsdienst denkt daar anders over; “Als u alleen de Nederlandse nationaliteit heeft, raakt u deze nooit automatisch kwijt. U kunt wel uw Nederlandse nationaliteit automatisch kwijtraken als u een ander nationaliteit aanneemt OF als u een DUBBELE nationaliteit heeft. De overheid kan ook uw Nederlanderschap actief intrekken.” Dus is het juridisch mogelijk!

   1. tailgunner

    @van Urk
    Da’s een mooi ding. Maar in hoeveel gevallen is dat al gebeurd?

   2. DidiMadloba

    Niet onmogelijk inderdaad.
    Maar wel alleen met geldige argumenten, zie boven.

  3. Mars020

   We geven ze gewoon een gratis abonnement voor de oceaan, dan kunnen deze kansparels de haaien gaan lastigvallen.

  4. DidiMadloba

   Roos heeft hooguit gelijk in zoverre dat het niet helemáál onmogelijk is hun Nederlanderschap af te nemen. Maar dan wel op een solide wettelijke grondslag, want we leven niet in een bananenrepubliek.

 10. tonna

  Bewapende knokploegen vol vuur,overtuiging en fysieke daadkracht doen óók wonderen!

 11. Bolkestein

  Stuur de zwembadterroristen massaal naar Marokko – ze hebben allemaal een dubbel paspoort

  Mijn idee!

 12. Michael M

  Het punt van Grappenhaus, het OM, justitie, opsporingsdiensten is de angst dat onder hen speelt. De angst is dat wanneer ze de echte problemen zouden aanpakken het wellicht nog verder uit de hand zal lopen dus pakken ze de werkelijke problemen niet aan. Ze gaan dan bijvoorbeeld de vrijheid inperken door feesten weg te nemen, zwembaden te sluiten, alcohol te verbieden. Dat is dus waar de brokkenmakers Justitie, OM, opsporingsdiensten enzovoorts willen hebben zodat laatstgenoemden doen wat ze opgedragen wordt door dezelfde brokkenmakers: vrijheden ontnemen. Men past zich aan aan de brokkenmakers. Het is gewoon te zielig voor woorden hoe kinderachtig Grappenhaus en zijn justitiële inrichtingen zich gedragen terwijl zij juist moeten laten zien dat zij de wet handhaven, en zich aan de wet houden. Daar is ook een ede voor afgelegd. Nederland glijdt steeds verder weg. Velen hebben respect voor onze naaste buren zoals Duitsland, Frankrijk, Spanje enzovoorts waar men het probleem aanpakt en niet wegkijkt.

 13. Cootje

  Als je leeft in een bananenrepubliek en zelf geen leiding aan dit land kan geven, als je de misstanden ziet bij het UWV de belastingdienst het CBR , het gevangeniswezen , de misstanden met ondergeschikte bij het OM ,
  De feestvierende politie top , de geld witwassende banken , een kopstoten de Willems orde , welk gezag gaat er dan van uit van de voorbeeld functie , bij een dictator heb je kans op geen proces maar wel handhaving , in Nederland heb je kan op een proces maar geen uitvoering dus gewoon een bananen republiek

 14. DidiMadloba

  Jantje Roos verzint een Endlösung.
  Die Marokkanen hebben helemaal geen dubbel paspoort, ze hebben hooguit het recht om ook een Marokkaans paspoort aan te vragen.
  Marokkaanse probleemjongeren zijn overigens niet welkom on Marokko, met of zonder paspoort. Want ook in Marokko blijken ze onaangepast.
  Laten we wel wezen: hun grootvader hadden we nodig voor onze industrie.

 15. Jynx

  Eberhard had het anders gedaan. Zou een goede zaak zijn Femke de laan uit te sturen!
  Wat doen we als er een Islamiet aanzit bij overig overleg in de raad? Wegsturen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.