jan roos

Column Jan Roos: Stuur de zwembadterroristen massaal naar Marokko - ze hebben allemaal een dubbel paspoort

Geen categoriejul 12 2019, 12:00
Jan Roos neemt in zijn column van deze week wat verschillende voorbeelden van falend overheidsbeleid onder de loep. Van het verbieden van festivals vanwege drugs, tot het zwembadterreur van Zeeuws-Vlaanderen tot Gelderland. Jan staat op dat laatste thema een streng beleid voor: "Pak ze massaal op, en ram ze met de lange lat het bad uit!"
Natuurlijk is het voorstel van minister Grapperhaus, van justitie en veiligheid, om het aantal festivals te beperken om zo drugsgebruik tegen te gaan lachwekkend. Want wat pak je dan werkelijk aan? Dat is zoiets als zwembaden verbieden om verdrinkingsdoden te voorkomen (over zwembaden trouwens zo meer). Als Grapperhaus er straks, na lang onderzoek, achterkomt dat coke het meest op toiletten gebruikt wordt kunnen we straks massaal in het bos poepen.
Wat de minister doet is de locatie wegnemen waar iets illegaals gedaan wordt. Het heeft niet alleen iets naïefs, het is ook een uiting van machteloosheid. Pak dealers aan, pak gebruikers aan, verhoog straffen voor producenten, richt een focusgroep op die op festivals controleert, organiseer een synthetische drugs opsporingsdienst die het probleem bij de wortel aanpakt. In plaats daarvan moeten festivals, waar veel gebruikers van hun vrij onschuldige XTC genieten, verboden worden.
Het is dezelfde zielige gedachtegang als het sluiten van zwembaden vanwege het terreur dat daar door voornamelijk Marokkaanse jeugd wordt uitgevoerd. Niet een speciaal Mocro-uurtje of zwemmen zonder meisjes, zodat ze niet aangerand worden, maar keiharde repressie is de enige oplossing. Pak ze massaal op, ram ze met de lange lat uit het bad, gooi ze in de gevangenis met lange straffen en een zwembadverbod van tien jaar. Laat niet de onschuldige zwemmer of festivalganger bloeden omdat politie en justitie door de gefeminiseerde samenleving het tuig niet meer kan of durft aan te pakken.
Hoe haal je het probleem met die ontspoorde criminele Marokkanen nou toch weg? Nou, door ze massaal naar Marokko terug te sturen. Ze hebben immers allemaal een dubbel paspoort, wat het makkelijk maakt om de Nederlandse pas in te nemen. Opgeruimd staat netjes, en het is bovendien een maatregel met een afschrikwekkende gevolgen. Want als jouw neefjes zich zitten dood te vervelen op een geitenpad in het Berbergebied en persona non grata zijn in Nederland denk je wel tien keer na voordat je iets flikt.
Oh wacht, dat voorstel deed Geert Wilders en die zit nu al vijf jaar in een strafzaak voor zijn minder-minder-minder-uitspraak. Weet je trouwens hoe je politieke processen kan voorkomen? Door rechtbanken te verbieden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten