Crimineel Naoufal F. veroordeeld tot levenslang

Geen categoriejul 18 2019, 13:00
De Mocromaffia wordt langzaam maar zeker iets van aangepakt.
Crimineel Naoufal F. is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Volgens de rechtbank organiseerde hij namelijk de liquidatie van Eneco-monteur Ali Motamed in Almere eind 2015. Op 16 mei van dit jaar eiste het OM al levenslang, en de aanklager is dus in het gelijkgesteld.

De mannen die de moord uitvoerden, Anouar A (29) en Moreo M. (36), kregen vorige maand respectievelijk 20 en 25 jaar cel. De rechtbank ziet F. als de man die hen de opdracht gaf. F., ook wel bekend als 'Noffel', hoorde zijn straf in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp schijnbaar onbewogen aan.

De moord op Motamed was bijzonder "bruut en kil," in de woorden van het OM. Hij werd met één kogel geëxecuteerd. Boem. Bam. Dat was het dan. Nooit zou hij zijn familie meer zien.
De man die het organiseerde, Nouafal -- Noffel -- hoorde volgens het boek Mocromaffia bij de groep rond Gwenette Martha, die in 2014 uit de weg werd geruimd door criminele rivalen. Een andere crimineel, Benaouf A. zei ooit tegen de politie het volgende over hem:

"Jullie onderschatten Pirki en Naoufal. Naoufal is iemand, die snijdt je gewoon in stukken. Ze hebben allebei een kerkhof op hun naam. Ze laten als ze mensen omleggen geen sporen na. Die Naoufal heeft een keertje iemand in zijn been geschoten. Is hij vast komen te zitten, kwam hij buiten, heeft hij hem wéér in zijn been geschoten."

"Gestoord is zacht uitgedrukt," voegde hij daar aan toe.
Op zijn zestiende werd Noffel al veroordeeld voor diefstal met geweld, afpersing en mishandeling. Tijdens die jaren zit hij over het hele land vast in jeugdinrichtingen. Als hij 22 is pleegt hij een gewelddadige overval, waarbij hij zijn slachtoffer toebijt:

"Ik ga je schieten! Ik ga je schieten! Ik ga je dood maken!"

Een psychiater die hem vervolgens onderzocht kwam tot de conclusie dat Noffel "een persoonlijkheidsstoornis met antisociale en narcistische kenmerken" had. Ook heeft hij, zei de psychiater van dienst, "een zwak geweten" en is hij "snel gekrenkt."
Met andere woorden, hij kan iemand voor het minste of geringste overhoop schieten, en heeft daar achteraf totaal geen last van.
Deze man is nu dus ein-de-lijk veroordeeld tot levenslang. Gelukkig maar. Nouafal F. vormde jarenlang een groot gevaar voor de samenleving. Hij had al veel eerder permanent achter slot en grendel gezet moeten worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten