Eindelijk! KNMI meldt warmterecord van 38.8 °C zonder ‘klimaatverandering’ te vermelden

Het is op dit moment ongekend warm in Nederland en het KNMI meldt dat in de Bilt het warmterecord van 75 jaar geleden is doorbroken. Het kwik stond vanmiddag op 38.8 °C en op sommige plaatsen wordt het nog steeds warmer. Volgens het meteorologische instituut is het warmterecord uit 1944 daarmee verbroken. 

Het KNMI was in ieder geval netjes deze keer en vermeldde het woord ‘klimaatverandering’ niet in haar nieuwsbericht. Een veel groter probleem dan de temperaturen is echter het grondwaterpeil. Doordat vorig jaar een droge zomer bleek en de achterstand qua grondwaterpeil niet werd goedgemaakt door langere perioden van regen, dalen de grondwaterstanden. Dit heeft ertoe geleid dat op verschillende plaatsen in Noord-Oost Nederland een sproeiverbod is ingesteld om water te besparen.

Op Twitter lijken sommigen zelfs een extra zonnedans te doen om het warmterecord te laten sneuvelen. Nu hoeft het voor mij allemaal niet zo, die warmte, maar om nu een hitterecord te wensen gaat wel erg ver. Wellicht verklaarbaar omdat sommigen op zoek zijn naar ‘argumenten’ om het verhaal van menselijke klimaatverandering te ondersteunen. 

Gemeenteraadslid te Katwijk, Sonny Spek (DURF) liet weten dat het in Spanje ook bloedheet is. Voor extreme weersomstandigheden hoef je dus niet naar de Spaanse kust te vertrekken: in Nederland kleurt de huid goudbruin na een paar uurtjes bakken. In ieder geval relativeert het bericht de stemming te lande: zo warm is het in Zuid-Europa ieder jaar.

Het KNMI raad mensen aan om extra water te drinken en de schaduw te zoeken. Daar sluiten we ons bij DDS volledig bij aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Lao Tse

  Durft student Teunis dan te beweren dat deze extreme temperaturen niets met klimaatverandering te maken hebben?

  Christus, wat onnozel dit!

  1. Frets

   Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, fout en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.

   1. DidiMadloba

    Stomme trol ga je schamen.

    1. toetssteen

     Klimaat en weer staan volkomen los van elkaar. Het is hier nu zo warm door een zuiden wind die wordt aangevoerd uit Africa.
     Het maaswater staat net onder het kritieke punt, lees: nog meer water erbij zou funest zijn.

  2. Erkenbrand

   Laue Thee maakt zich zorgen om zijn klimaat neurose gerelateerde aandelen, zoveel is onderhand wel duidelijk, dat het grootste gedeelte van Nederland de winst voor die lul moet ophoesten in de vorm van belastingpenningen zal die lul aan zijn magere reet roesten.

  3. Garland S. tucker

   DDS is we weg kwijt …

   1. Bosche draak

    En Garland is de weg op het toetsenbord kwijt.
    Valt ook niet mee met de anderhalve hersencel die hem nog rest…

  4. van Urk

   Gelukkig dat wetenschappers onderzocht hebben dat de Aarde gerust nog wel 1,75 miljard tot 3,25 miljard jaar bewoonbaar blijft. Ondanks een pittig schijnend zonnetje in de zomermaanden.

  5. Cycle25

   Klimaat verandert altijd, elke dag schuift het seizoen 0,25 graden op, hou toch eens op met klimaat verandering, die is van alle tijden.

  6. Ben-NIET-Groen-L

   Lao Tse,

   Ja dat beweerd Teunis omdat het in 1934 ook zo heet was …dombo !!!
   1934, tijden dat er nog echte winters heersten met een halve meter sneeuw,maar ook echte zomers van Ja…van 39 graden, vraag maar aan mijn opa en oma!!

   1. Cycle25

    Zo ver terug is niet eens nodig, ik weet nog goed dat de gehele Binnenmaas in 1975 alle kleuren groen telde en dat de stank niet te harden was.

  7. Pronounce

   Is Lao nu alweer vergeten dat klimaatverandering van alle tijden is en dat wij enkele weken geleden nog nachtvorst hadden?

   Opmerkelijk dat als het zoals in de eerste weken van juli meerdere weken te koel is voor de tijd van het jaar gesproken wordt over ‘weer’ en bij een dag hitte is het meteen ‘klimaatverandering’.

   1. Frets

    nee hoor, hij is hier alleen maar om te zuigen en te stoken, hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

   2. Cycle25

    De meimaand was ook 2 graden kouder dan normaal, de groene gekkies kijken alleen naar warmte pieken, de rest is niet relevant.

  8. M de ruyter

   Wacht even, welke mensen zeiden ook al weer dat je weer en klimaat niet door elkaar mag halen?!!

 2. tonna

  PFFFF Wat is het warm,de nieuwe ijstijd komt!

  1. DidiMadloba

   Kort geheugen? Winter en voorjaar waren om te rillen. En niet eens ijs maar deprimerende Hollandse waterkou

 3. EU kok

  Bron Teletekst:
  In Gilze-Rijen is vanmiddag het
  nationaal hitterecord verbroken.Precies
  om 14.57 uur was het daar 38,8 graden
  Celsius.Inmiddels heeft Eindhoven het
  record overgenomen met 39,3 graden.

  1. DidiMadloba

   Baudet stelt een Eindxit voor. Zo’n stad jan hij niet gebruiken.

 4. Ben-NIET-Groen-L

  KNMI meneer meldt warmterecord van 38.8 °C zonder ‘klimaatverandering’ te vermelden

  Dat deed de ‘weer-meneer’ juist wel door te zeggen dat we niet het CO2 effect moeten vergeten, maar dom zoals deze weer-meneer is,vermelde hij eerst dat het record van 1934 verbroken is………hey…1934… maar…maar ……Verdere uitleg lijkt mij overbodig.

  1. van Urk

   Het CO2 effect in de hoge middeleeuwen door al die schijtende paarden was nie normaal man! Toen kon je zelfs gaan zonnebaden in Groenland. 🙂

 5. tonna

  Het is totaal irrelevant ofdat het 38 danwel 40 graden celcius is,neem een duik of een bad!
  Pragmatisch BLIJVEN denken spaart energie en tekst,maar ja dat is niet iedereen gegeven!

  1. Cycle25

   @ tonna, Reaguurders zijn totaal niet geïnteresseerd in seizoen veranderingen, op een planeet waar zomer en winter elke 183 dagen met 46 breedtegraden opschuift verwachten klimaat hysterische mensen stabiele vaste waarden.

   Elke piek wordt aangehaald om de hysterie op te kloppen, en dankzij social media is dit effect duizenden maler erger dan in 1944.

   Maar vooral het debat hierin is hedendaags één grote polariserende teringbende.

   Ons Zonnestelsel kent ook zijn eigen klimaat met desbetreffende cyclussen, alleen schuiven hysterische mensen dit opzij omdat hun dram-waarheid verandert is in religie.

 6. plakband

  Warmterecord 38.8 graden Celcius. Een hele grote prestatie van de zon.

  Een andere grote prestatie is het dreigende grondwatertekort. Deze (wan)prestatie levert onze overheid. Er is de afgelopen jaren niets gedaan om dit te verbeteren. Het grote geld is gestoken in windmolens, zonnepanelen, ontwikkeling van batterijen en heel veel echt mistige subsidies. Schande, ook hier laat de roverheid belangrijke steken vallen.

  Een ander record wat het KNMI niet heeft genoemd is het aantal stilstaande windturbines tijdens de recordprestatie van de zon. Er was urenlang geen zuchtje wind te bekennen en alle windturbines stonden stil terwijl alle airco’s op maximale capaciteit draaiden.

 7. Beukman

  Het KNMI was in ieder geval netjes deze keer en vermeldde het woord ‘klimaatverandering’ niet in haar nieuwsbericht.

  Dat lijkt me ook niet echt nodig.

  1. Frets

   Aldus sprak de hypocriete geniepige parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

   1. DidiMadloba

    Meneer of mevrouw Frets, bent u aangetrokken als trol om zo lullig mogelijke reacties te plaatsen? Wat een vreselijke baan om dag in dag uit te moeten beledigen, omdat dit in je contract staat. Krijg je al persoonsbeveiliging?

    Op de huidige arbeidsmarkt moet je toch makkelijk een *fatsoenlijke* baan kunnen krijgen?

  2. Cycle25

   In jouw zomer is het ELKE dag zeker 21 graden ? stabiel…alsof je een thermostaat regelt ?

 8. Aaldering

  Als Teunis uit Twente komt moet hij beter weten. Op de zandgronden is de situatie kritiek. En die droogte is geen gevolg van klimaatveranderring ? Het mais staat half zo lang op het veld als normaal. De de beken en poelen in de bossen liggen droog. Iedere boswachter kan het uitleggen.
  Het benoemen van klimaatverandering is een doodzonde kennelijk.

  1. van Urk

   Aaldering u leeft toch niet van vandaag? Wat u allemaal opnoemt gebeurde in het verleden ook. Maar toen was u nog een kind in een verfrissend pierenbadje en boeide u dat nog weinig dat de boeren wat meer moesten sproeien of de beekjes opdroogden. Als het straks weer afkoelt dan is het meteen weer over met die paniek over klimaatverandering.

  2. DidiMadloba

   Armoe hoort historisch gezien bij zandgronden. Denk aan de aardappeleters van Van Gogh.
   En toen kwam er een handige ondernemer die in het armoedige Eindhoven een gloeilampenfabriek begon. En textielondernemers in het zanderige Twente.

 9. Kretoloog

  Al tientallen jaren worden we bang gemaakt voor de gevolgen van de klimaatverandering cq de opwarming van de aarde. Dan is het toch wel opmerkelijk dat het maar liefst 75 jaar heeft moeten duren voordat het warmterecord is verbroken.

  Overigens, de kans is nog steeds reëel dat het in onze Noordwest Europese regio kouder wordt in plaats van warmer. En daar hoor je die alarmisten nou nooit eens over.

  1. van Urk

   In de vroege middeleeuwen was die warmterecord al verbroken. Ik weet uberhaupt niet hoe de middeleeuwers het geflikt hebben om het klimaat weer te herstellen in de richting van een kleine ijstijd. Minder paard gaan rijden?

   1. Kretoloog

    Zou best kunnen, dat warmterecord in de Middeleeuwen. Punt is dat er pas vanaf 1901 is begonnen met dagelijkse metingen van minimum- en maximumtemperaturen. Dus valt er niets met (wetenschappelijke) zekerheid te zeggen over wat voor 1900 gebeurde op meteorologisch gebied!

    1. Frets

     er worden astronomische milieubelastingen en klimaatheffingen opgelegd, en ach, als straks blijkt dat het flauwekul was treedt de VVD-minister gewoon af. kwartje kok en de btw-verhogingen

 10. DidiMadloba

  Wetenschappers zijn wel correct, in tegenstelling tot klimaatpopulisten: één uitschieter bewijst statistisch gezien helemaal niets.

  Een hele serie uitschieters wel!

  1. plakband

   Wetenschappers leveren in principe uitkomsten die gewenst zijn door hun geldverstrekkers.
   75% van de klimaatwetenschappers onderzoekt maar levert nooit een zinnige conclusie als uitkomst van hun onderzoek. 22% van de klimaatwetenschappers komen met een conclusie die is gebaseerd op voorafgaande onderzoeksrapporten. Lekker makkelijk.
   3% van de klimaatwetenschappers kun je serieus nemen. Deze zijn stuk voor stuk nogal kritisch over de klimaathysterie.

   Tenslotte: heeft de belastingbetaler zoveel baat bij een overdaad aan ‘klimaatdeskundigen’ of zijn het subsidievretende instituten die ‘massa’ nodig hebben om de burger een mening op te dringen?

   Ook hier wordt de belatingbetaler dubbel genaaid.
   Van jouw belastingcenten wordt een klimaatdeskundige betaald die eeen verhaal verzint zodat je nog meer belasting moet betalen.

  2. logisch denken

   hahahahahahahahaha waren het de uitschieters in 1944 of de uitschieters in 2019 ?

   domme trol

 11. Ben-NIET-Groen-L

  Er staat deze week gewoon een heet Zuid-oosten windje toevallig deze kant uit en ja dan word het warm in combinatie met het slappe Nederlandse-zomer-zonnetje.
  Volgende week staat er weer een Noord-westen windje en dan is het weer frisser.
  Dus er is niks maar dan ook niks extreems aan.

  Nou dat het wel lieve kijkbuiskinderen 🙂

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Er staat deze week gewoon een heet Zuid-oosten windje toevallig deze kant uit en ja dan word het warm in combinatie met het slappe Nederlandse-zomer-zonnetje.
   Volgende week staat er weer een Noord-westen windje en dan is het weer frisser.
   Dus er is niks maar dan ook niks extreems aan.
   Nou dat WAS het wel lieve kijkbuiskinderen

 12. logisch denken

  Ze kunnen ook niets anders. De wedstrijd tussen de temperaturen heeft een verschil van 75 jaren . Dus ook 75 jaren geleden hadden we dit soort extremen.

  Slechts idioten houden vast aan hun achterlijke vergelijingen in het klimaatdebat.

  je bent dus niet onnozel tarrel maar volledig ontoerekenings vatbaar

 13. Veteraan

  Grappig dat er miljarden gaan naar doelloze CO2 maatregelen terwijl er een ongekende droogteramp plaats vindt.
  De halve NL natuur gaat naar zijn klote, bossen vallen om, diersoorten sterven uit, etc, etc. Behalve dan de moslims want hun DNA kan dit aan en ze maken zich qua werk en verantwoording nemen ook niet zo druk.
  Maar ik zie in grote steden wel plantjes op de bushaltehokjes.
  Wat een waanzin. Stem Links want dan weet je zeker dat het een zooitje wordt.

 14. goedisfout

  Ja als je op zee van die grote ventilatoren plaatst om regenwolken terug op zee te blazen dan gaat het minder regenen op het land en wordt alles droger. Verder prima weertje vandaag. Over een half jaartje smelt er teveel sneeuw in korte tijd en stromen de rivieren weer over.

 15. Knuppeltje

  uhmmm tsja dat zou dan weer zo iets worden…

  Speklap
  Blaaskaak
  Pisvlek
  Tiktaktiktaktiktak

  X 1000.000

  En morgen ook weer, spannend hoor, ik kijk er nu al naar uit!

  Heel intellectueel ook…

 16. Lao Tse

  DDS zwijgt dezer dagen angstvallig over de global warming.
  Het wordt echter tijd dat ze hun klimaatsceptische standpunt gaan herzien.

  h**://www.volkskrant.nl/wetenschap/duidelijker-wordt-het-niet-de-klimaatverandering-van-nu-is-echt-uniek~b6d1c9df/

 17. Adrianus1

  He wat jammer nu Ze hadden het zeker koud. Er is een ciclus van heel veel jaren van koud naar warm en anders om

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.