Hilarisch! Hans Teeuwen zingt voor de 'inclusieve samenleving': "de tenen zijn lang, de tijd van grappen voorbij"

Hilarisch! Hans Teeuwen zingt voor de 'inclusieve samenleving': "de tenen zijn lang, de tijd van grappen voorbij"

Omdat men bij de Zwarte Cross behoorlijk weinig humor liet zien en borden met satirische teksten moesten worden verwijderd heeft Hans Teeuwen een liedje gemaakt voor de bewoners van deze humorloze 'inclusieve samenleving'. De lyrics lijken aan te slaan: "kies de humor die bij je huidskleur past, anders krijg je last en jaag je mensen op de kast". Na het zien van de zwartgallige humor van Teeuwen krijg je vanzelf plotsklaps zin om inclusieve racistische grappen te maken.

Aanleiding voor het creatieve rijmpje van Teeuwen is de verwijdering van satirische borden bij het festival Zwarte Cross. Zo was er een bord te zien waarop stond "Allah's Afbakbar", waarschijnlijk gestationeerd nabij een frituur. DDS-hoofdredacteur Tim Engelbart pende de volgende rake woorden neer:

"En ja hoor, het was gebeurd. Twee borden met flauwe grappen werden meteen tot ultra-kwetsende racisme-uitingen gemaakt. En – erger nog – islamofobie! Humor mag alleen nog maar binnen de kantlijntjes van de multiculturele samenleving, dus twee boze socialmedia posts zijn er twee te veel."

Als reactie op al het zuur rondom de borden nabij het festival componeerde Teeuwen dus het bovenstaande liedje. De reacties op de borden suggereren dat er in Nederland sprake is van neurotische inclusie. Alles dat ook maar mogelijkerwijs 'fout' is wordt volledig verketterd. De reacties getuigen ervan dat mensen geen enkel maat hebben en te snel conclusies trekken. Daarom, omdat het niet anders kan, maar een stukje satire van Teeuwen.

Opdat de gekte nooit moge winnen. Toch, Hans?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties