Filmpje! Jensen: “Blowende loser Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig zaait haat over mij!”

“Je bent een blowende loser!”

Robert Jensen is helemaal klaar met rapper Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig. Of eigenlijk: met Pepijn Lanen. Want dat is zijn echte naam. Pepijn. De rapper. Van De Jeugd van Tegenwoordig. Hartstikke leuk.

Die Pepijn Lanen haalde onlangs hard uit naar Jensen. Zo noemde hij de populaire rechtse presentator / podcaster een “idioot” die “denkt dat de aarde plat is.” Ook beschuldigde de rapper Jensen ervan kinderen “boos te maken” met allerlei hatelijke denkbeelden (zucht).

Hoewel het AD met name het geweldig vond dat Lanen Jensen zo aanviel denkt hij daar zelf net een beetje anders over. In de meest recente aflevering van zijn podcast ging Jensen he-le-maal los.

Trust me: it was glorious.

“Ik kijk nu naar een foto van die jongen, en ik zeg nu dat het een jongen is, maar ik wil natuurlijk niet misgenderen,” aldus Jensen. “Is dit een jongen? Officieel? Is hij niet in transitie?” En: “Heeft hij ze zelf gebaard?” vroeg Jensen toen hij las dat Lanen kinderen heeft.

Dat was het openingssalvo. Daarna werd het pas écht mooi.

Lanen, zei Jensen, “wil mij framen als een freak.” Of, en dat is ook mogelijk, “dit is wat te veel drugs met je doet.” “Het ergste is dat een groot aantal meisjes of vrouwen denken, ah, dit is zo’n goede, gevoelige jongen, dit is wat de nieuwe man moet zijn.’ Uiteindelijk is dit helemaal niet wat vrouwen willen, want zo’n slappeling, wat heb je eraan?

“Wat heb je aan zo’n jongen? Je ziet het echt aan die kop. Zijn moeder heeft zijn hele leven gezegd: ‘Nee, het is goed. Je doet het goed joh. Fantastisch. Hé nee leuk joh. Alles is goed, alles is mooi.’ Slap, slap, slap, slap.

Vervolgens laat Jensen een clip zien van Lanen. Die stelt daarin dat “de woede” van mensen als Robert Jensen volgens hem voortkomt uit een gebrek aan liefde. Ofzo. Wat Pepijn kan niet alleen rappen, hij is ook nog eens klinisch psycholoog. Daarna stelt hij dat het goed zou zijn als mensen a) wat vaker en beter naar elkaar luisteren en b) vaker naar de kinderboerderij gaan om beestjes te aaien. Nee, dat is geen grap.

“Luister eens, stonie Tony, ik heb genoeg gevoel en empathie, en juist daarom doe ik wat ik doe,” reageert Jensen vervolgens. “Ik zie gewoon dat mensen zoals jij, mensen die gedrogeerd door het leven gaan, die niet meer kunnen kijken naar dingen zoals ze echt zijn, mensen die maar voor karretjes gespannen worden van de linkse, politiekcorrecte maffia, elite, en die hebben zoveel problemen veroorzaakt. En volgers zoals jij, slappe mensen zoals jij, hebben totaal niet meer door in wat voor ander krachtenveld wij zitten in de wereld. Dat de wereld heel anders is dan wat jij daar zit te doen. Jij hebt dat gevoel niet meer. Jij bent zo verslapt. Zo met je konijn op schoot en dat soort dingen.

“In principe flikkert er zoveel in elkaar om jou heen waar jij niet meer naar kán kijken. Want als jij een keer geconfronteerd wordt met iets verschrikkelijks ofzo, dan kun je daar niet eens meer mee omgaan. Je hebt het niet meer in je. Je gaat dus dan maar weer eens een blow opsteken, en je gaat fantaseren van, ‘nee joh, we moeten niet discussiëren met elkaar, dat is allemaal negativiteit, en laten we gewoon lekker met elkaar, gewoon liefde is toch het allerbelangrijkste wat er is?'”

Dat is bullshit,” aldus Jensen. “Het is niet het allerbelangrijkste wat er is. Het is wel heel belangrijk, maar wat nog veel belangrijker is, is dat je haatvolle dingen adresseert of dingen die verkeerd zijn, en die oplost, en jezelf daarvoor beschermt, en je medemens beschermt.”

Maar ook dat was nog niet eens het belangrijkste gedeelte van zijn reactie. Nee, dat kwam daarna. Want toen ging Jensen pas écht los.

Je ziet ook weer wat een leugenaars het gewoon zijn he? Het liegen is ongelooflijk bij dit soort gasten; dit soort zogenaamd empathische mensen. Dit zijn zogenaamd zulke positieve mensen he,” zei Jensen terwijl hij zichtbaar geagiteerd werd. “Wat zegt deze leugenaar gewoon over mij? Dat ik denk dat de aarde plat is. En dat iedereen die naar mij zit te luisteren, iedereen die naar mij zit te kijken, dat zijn allemaal knettergekke mensen. Wat zegt hij letterlijk? ‘Die idioten.’ Iedereen die nu zit te luisteren, alle kijkers noemt hij een idioot.”

“Wat is nou haatvol? Wat is nou haatdragend? Dat is toch wat deze ontzettende sukkel, deze blowende loser, een blanke rapper, dít is toch haatvol? Wat is hier niet haatvol aan? Mijn karakter zwart maken door te zeggen dat ik één of andere conspiracy theorist ben, ik denk dat de aarde plat is.”

“Ze verwijten jou altijd, dit soort politiekcorrecte vieze gasten” zei Jensen vervolgens volkomen terecht, “wat ze zelf doen. Dit is waar. Geloof me hierin…. Dit is haat. Pure haat. Kijk naar dit gezicht,” terwijl hij een foto van Lanen laat zien. “Pure haat. En allemaal in zo’n vorm van, ik bedoel, Charles Manson zag er ook heel vredelievend uit. Die sprak toch ook altijd over liefde en dat soort dingen? Deze man is niet anders. LEUGENAAR. Ik zou hem eigenlijk moeten aanklagen en ik zou de publieke omroep ook moeten aanklagen. Ik word hier heel erg zwartgemaakt en mijn kijkers en luisteraars worden uitgemaakt voor idioten, met gewoon leugenachtige framing.”

Schaam je. Dit is echt een haatvolle man, die Faberyayo.”

Kijk ‘t!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Watcher

  Het is dat die vette brulkikker via DDS nog een beetje aandacht krijgt…..

  1. Bosche draak

   Ben jij maar blij met DDS Watje, anders had je helemaal niks om handen.

 2. Benny

  Ik vind Jensen een sukkel en die faberyayo een nog grotere sukkel. ik sta alleen politiek gezien achter Jensen. En tja al die artiesten die vol op mee gaan in de politiek naaien zichzelf, er zijn heel wat fans die afhaken na dat ze zo’n idioot van die politiek correcte shit uitkraamt… Zo als ook bij anouk met haar anti zwarte Piet bullshit.

 3. Julian

  De kijkcijfers op Youtube gaan per aflevering omlaag.

  1. Watcher

   Klopt, hij mag die rapper dankbaar zijn, daardoor komt hij wel tot 34k bezoekers.
   16k bezoekers meer voor die vette pad met zijn ‘echt rechts geluid ‘ 🙂 🙂 🙂

 4. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Jensen heeft zijn (korte) tijd alweer gehad… Afvoeren deze kwab !

  1. Frets

   zegt de pisnicht

 5. Korporaal Monty

  Robert Jensen het gezicht en de stem van rechts Nederland.

  Ik zou verwachten dat hij hier op een schild wordt getrokken.
  Deze man verdient toch alle respect en lof net als Wilders.
  Hij weet de vinger precies op de zere plek te leggen en durft dit ook uit te spreken.

  Wekelijks en straks dagelijks vertegenwoordigt hij rechts Nederland.
  Mensen zouden toch achter hem moeten staan?

 6. Michael

  Is de inspiratie op? Of moet Jensen meer aandacht? Gisteren al een artikel over dit filmpje.

  Het toont vooral aan dat Jensen (bewust?) niet begrijpt wat Lanen zegt. Vervolgens is het vooral een ad hominem, en doet Jensen dus precies dat gene wat hij Lanen verwijt. Maar goed, hè. Hypocrisie is iets wat niet meer weg te denken is helaas.

 7. james

  Er zijn slimme mensen he korporaal Monty. En er zijn mensen die denken dat ze slim zijn he Michael.

 8. Punt50

  Hier had Jensen beter niet op kunnen reaguren. Zo’n nep-rapper links laten liggen is beter.

 9. Sans Rancune

  Hij zou beter moeten presteren. Kijken hoe Jinek het doet. Een andere toonzetting en niet schreeuwen vanachter een hek. De gasten bij Jinek hebben iets te zeggen.

 10. Klaas de Witt

  Oh kijk, de vetste aan lager wal geraakte pad van het land heeft weer een woedend zoute rant online geplempt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.