FVD definitief niet toegelaten tot bestuur Zuid-Holland, partijkartel wil: ‘Brede middencoalitie!’

De provincie Zuid-Holland is in een nieuwe fase aangekomen: de post-Forum onderhandelingen zijn aangebroken voor het bestuur. Tijdens de informatie bleek volgens de informateurs dat er onderhandelingen moeten gaan plaatsvinden voor een brede middencoalitie.

Nadat de onderhandelingen mislukt waren om de gedeelde fractie van CU/SGP zich terugtrok uit een mogelijk bestuur met FvD, CDA en de VVD krijgt Zuid-Holland mogelijk een brede middencoalitie. SGP-leider Kees van der Staaij sprak toentertijd al van een “gemiste kans” maar zijn partij gaat nu wel akkoord met een brede middencoalitie.

De informateurs willen nu gaan onderhandelen met de volgende partijen: VVD, CDA, GL, PvdA en de CU/SGP fracties. Dit waarschijnlijk onder het mom van polderen en ‘samenkomen’. Wat in feite zal neerkomen op een beleid dat ertoe leidt dat de provincie komende jaren er vele windmolens bij zal gaan krijgen.

Op papier klinkt het allemaal leuk. Vijf partijen die hun standpunten opzij kunnen zetten om een gezamenlijk doel te dienen en hierdoor velen compromissen zullen sluiten. Toch heeft het er meer van weg dat bepaalde partijen krampachtig blijven vasthouden aan hun machtspositie. Let wel: met vijf partijen in een bestuur betekent direct ook dat ieder partij een bestuurder wil aanleveren. Dit onder het mom van ‘onderlinge balans’ te bewaken – wat dit ook moge betekenen. Leuk feitje: een bestuurder van een provincie heeft recht op een vergoeding van om en nabij 8.950 euro. Een ‘normaal’ Statenlid krijgt een vergoeding van 1.200 euro.

Zeker een leuke vergoeding, zeker voor de hoeveelheid werk dat komt kijken bij het werk van de Provinciale Staten. Een ‘brede middencoalitie’ klinkt dus erg leuk voor compromis zoekende mensen maar de normale burger betaalt wel de rekening voor al deze ‘bestuurder’. Kijk maar naar het huidige kabinet: doordat er vier partijen inzitten die allemaal een best groot ego hebben moesten er extra ministeries bijkomen om deze ego’s te verzadigen.

Gaan ze dit nu ook doen in Zuid-Holland? Allemaal om het Forum buitensluiten?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Brazil

  En terecht.
  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. Duke

   Sapperdeflap wat een grap.

 2. Jumping

  Inderdaad het Cordon Sanitair, is door Links Demoniseert Nederland, uitgeroepen voor het FvD.
  Na de PVV in 2017 is nu in 2019 het FvD het zelfde lot beschoren.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Nederland neemt definitief afscheid van de Democratie.

  1. Brazil

   Ben ik hier nog Jumpie, pak je koffers en zoek een land waar het beter
   gaat, of wacht nee Jumpie blijft toch maar in Nederland en eind van de maand gratis geld, typisch rechts.
   Nee Jumpie wil niet aanzien van al die luxe, Xbox, om de drie maanden een nieuwe smartphone, 3 x per jaar met vakantie, twee wagens voor de deur, een OLED TV , koelkast die helemaal vol
   zit met eten man man man wat gaat het slecht in Nederland, echt.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 3. logisch denken

  hahaha , alles wat het partijkartel zeteltjes kost wordt gemilimeterd op welke manier dan ook. Janmaat , fortuyn , wilders , baudet

  Fijn braaf op die witte boorden criminelen blijven stemmen. Verkiezingen worden eerdaags afgeschaft als het aan g roots l iegen ligt.

  probleem lost zich dus vanzelf op

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.