Hè, wat raar! CBS: ‘Steeds meer mannen (100.000) kunnen of willen niet werken’

Nederlandse (sterke twijfel) mannen tussen de 25 en 45 jaar worden steeds minder actief op de arbeidsmarkt. Het gaat hierbij om mannen die niet willen of kunnen werken. Hoe kan dat nou? Het CBS staat voor een raadsel.

Waar in het begin van 2009 nog slechts 4,6 procent van de mannen in die leeftijdscategorie nog onder de noemer ‘kan of wil niet werken’ viel, is dat exact tien jaar later opgelopen tot 8 procent. Deze groep valt in de wereld van de statistiek niet onder ‘werkloos’, om de simpele reden dat zij niet naar een baan zoeken of geen baan zouden kunnen krijgen. We hebben het dus over studenten en uitkeringstrekkers, waarvan een klein deel gewoonweg arbeidsongeschikt is.

Het gaat hier dus niet om werkloosheidscijfers en eigenlijk zegt die hele categorie niet zoveel. Het is in dat geval beter om te kijken naar het totaal aan onbenut arbeidspotentieel: dit categorie omvat eigenlijk iedereen die direct beschikbaar is of heeft gezocht naar werk; en de categorie ‘wil/kan niet werken’.

Onbenut arbeidspotentieel omvat: ‘gezocht, niet beschikbaar’ (141.000); ‘beschikbaar, niet gezocht’ (231.000); werkloos (343.000) en onder ‘deeltijd’ ‘wil meer uren werken’ (368.000). Dat vormt zo’n 1,1 miljoen mensen aan onbenut arbeidspotentieel.

Knipsel

Het frappante is echter dat ‘wil niet werken’ en ‘kan niet werken’ op één hoop worden gegooid. Alsof iemand die een hand en een been mist in dezelfde categorie hoort als drukke studenten, statushouders en simpele luilakken?

Iedereen met een beetje besef van maatschappelijke ontwikkelingen van de afgelopen jaren kan de puntjes wel verbinden: 25- t/m 45-jarige mannen die minder deelnemen in de arbeidsmarkt in een periode van 2009 t/m 2019. Mag u raden wat de grootste demografische factor van die 129.000 statushouders is en hoeveel daarvan, om wat voor reden dan ook, niet werkzaam zijn. Alstublieft:

Knipsel


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. Lao Tse

  De discriminatie op de arbeidsmarkt blijft een groot probleem en veroorzaakt meer werkloosheid dan nodig.

  Het belemmert ook de integratie van allochtonen die we dan vervolgens gebrek aan integreren verwijten.

  1. Isengrijn

   De discriminatie op de arbeidsmarkt is nu eenmaal een feit. Je kunt er wat van vinden, maar daar houdt het dan ook mee op, Lao. Welkom in de echte wereld.

   1. Lao Tse

    Je zou er gericht beleid voor kunnen ontwikkelen, en dat is wat de Overheid ook probeert.

    1. Agios

     En daarin niet zal slagen zal wegens te grote invloed van linkse idioten.

     1. Bolkestein

      En zoals wij allen weten is dat linkse gezwel nou juist deel van het probleem en geenszins deel van de oplossing.

    2. Isengrijn

     Dat is waar @Lao Tse.
     Ze zijn er mee bezig.

     En dit zal ook nog wel even gaan duren. Want, hoe raar het ook klinkt, werkgevers geven het meeste om de centen die zij binnenhalen, en daarnaast het meest geschikte personeel voor hun bedrijf proberen te vergaren.
     Dus is het logisch dat een werkgever die ene etnisch-Nederlandse boerenknaap aanneemt die graag de handen laat wapperen, en niet die door de overheid opgelegde verplichte werkschuwe Marokkaan(Dit is slechts een voorbeeld). Die alleen aan het werk gaat voor zijn UWV-coach om zijn uitkering levend te houden.

     De realiteit wint in deze.

    3. Stopperspil

     Een gericht beleid dus. Prima. Maar zo’n beleid begint met het onderzoeken en benoemen van de groep waarop dat beleid gericht moet worden. Ik vermoed dat het CBS wat dit betreft veel meer gegevens heeft dan wij mogen weten.

    4. Bolkestein

     Maatschappelijk ongeschikten moet je niet eens tot onze arbeidsmarkt en daarmee tot onze land toelaten, omdat zij de arbeidsmarkt en de verzorgingsstaat opgebouwd en onderhouden door de werkenden ondermijnen.

    5. victus

     “Goedemorgen en welkom op vlucht 345 naar zuid Afrika. De bemanning bestaat vanaf nu niet meer uit ervaren piloten en stewardessen. Gekozen is voor diversiteit. Dat betekent dat u niet moet schrikken van de zwart gesluierde stewardessen die totaal geen Hollands spreken en ghanese piloten die helemaal geen ervaring hebben met dit soort toestellen. Ondanks alles is het diversiteitsbeleid goed uitgevoerd en we wensen u een voorspoedige vlucht””

     1. fockingworst

      @victus het zou zo Nederlands zijn over 5 jaar…

    6. Siemien

     Op 27 oktober 2010 heeft de toenmalig Kamerlid en nieuwe burgemeester Femke Halsema (GL) een motie ingediend van de volgende strekking:“Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”…

    7. Mars020

     Stel jij bent werkgever en er komt een figuur in een jurk met bijbehorende onverzorgde baard solliciteren, zou jij dat figuur dan aannemen?.

   2. victus

    Onze vrienden uit Afrika hoeven niets te doen hier. Alles wordt automatisch geregeld van de belastingcenten. Werken en innovatief zijn past niet in hun cultuur namelijk. Daar dienen we rekening mee te houden. Qat kauwen en gillen om jonge vrouwen is al vermoeiend genoeg!

    1. Lao Tse

     Victus geeft een helder inkijkje in de denkwereld die discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt veroorzaakt.

     1. fockingworst

      @lao Tse de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
      Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
      @eu cock wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
      en dat al zeker 10 jaar lang.
      U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

     2. logisch denken

      Er is geen discriminatie , iedereen is gelijk en als je je normaal gedraagt heeft iedereen gelijke kansen.

      Pak je kansen en kruip niet in de slachtofferrol. Geef je de simpele oplssing even door door aan je achterban tarrel

     3. ZiggyStardust

      Tsja, als je voor je 20e al een strafblad hebt van 8 kantjes en geen diploma’s, welke werkgever zit er dan op jou te wachten? Mijn buurjongen uit Congo zit weer eens vast nu. Dit keer niet voor inbraak of mishandeling, maar voor een woningoverval waarbij hij de bewoners heeft vastgebonden. Hij was daarvoor door de reclassering aan het werk gezet, maar dat leverde blijkbaar niet snel genoeg geld op, waar al die kansenparels menen recht op te hebben. Ik denk dat hij het dit keer definitief voor zichzelf verpest heeft.

  2. van Urk

   De problemen als discriminatie op de arbeidsmarkt en integratie dat toch nooit opgelost kan worden is op een ander manier gauw opgelost hoor..Gewoon de bruikbare krenten uit de pap gaan halen. De rest heeft pech en kunnen hun geluk elders op gaan zoeken.

   1. Lao Tse

    En de mensen die pech hebben kunnen we dan verwijten dat ze te lui zijn om te werken en onvoldoende integreren in onze samenleving.

    1. van Urk

     Dat zal mij als blanke man net zo goed kunnen overkomen als ik naar Australie of Canada emigreer en totaal geen flikker uitspook. Dan wordt er ook gezegd ga maar weer terug naar je eigen landje. Wat zou u denken als u als migrant maandelijks harde euro,s krijgt zonder daar voor hoeven te gaan werken en als je je genoeg zielig voordoet en zogenaamd je beperkt houdt dat alles voor je geregeld wordt? En als je ook nog met je vrienden hier en daar bijverdient met criminele zaken dan laat u het zo. Punt is dat een groot deel van de migranten gewoon gelukszoekers zijn die waarschijnlijk bijvoorbeeld in Nigeria ook al op sluwe en slimme wijze mensen opgelicht hebben voor geld.

     1. Bolkestein

      + 1

     2. Lao Tse

      De heer van Urk maakt goed zichtbaar welke stupide vooroordelen de discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt verklaren.

      Pijnlijk, maar zo denken vele autochtone Nederlanders en die domheid veroorzaakt het probleem dat in deze draad wordt gesignaleerd.

     3. fockingworst

      @lao Tse de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
      Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
      @eu cock wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
      en dat al zeker 10 jaar lang.
      U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

    2. Bolkestein

     Niet maatschappelijk geschikt = gediskwalificeerd. En dus niet geschikt voor verblijf en daarmee ook geen recht op verblijf in Nederland. Wat is daar pech aan? Dat de werkenden niet voor geïmporteerd parasiteergedrag hoeven mee te betalen? Dat noem ik geen pech, maar loon naar werken. Wat voor probleem heb jij met het kaf van het koren te scheiden, dus slechts enkel toelaten wat zal participeren en weren aan de poort wat slechts enkel zal parasiteren?

  3. Duke

   Gebrek aan scholing, andere arbeidsethos en (arbeids)cultuurverschillen belemmeren zeer zeker ook hun kansen op de arbeidsmarkt. Discriminatie, hoe problematisch ook, ontstaat niet plotseling want er is geen algemene buitenlanderhaat in Nederland.
   Als je gerichte cijfers wil over bepaalde bevolkingsgroepen, om er oplossingsgericht beleid voor te kunnen maken, krijg je de racismekaart van het partijkartel. Zo wordt dat probleem nooit opgelost en de gediscrimineerde wordt daarmee dubbel gepakt omdat het stigma blijft bestaan. Positieve discriminatie, is discriminatie, en werkt averechts voor de integratie en op de werkvloer.

  4. Extreem Realist

   Je kan wel zien dat jij een linkse uitk.. eeh sorry geen eigen bedrijf heeft of heeft gehad, ik zou wel 10x nadenken waar ik mijn zuurverdiende geld aan uit geef.
   Het wordt je in deze tijd ook niet makkelijk gemaakt, je bedrijf moet meer dan 100% functioneren om overeind te blijven en dan kan je simpelweg geen mensen gebruiken die zich niet voor 100% willen inzetten voor je bedrijf en willen ze dat wel dan heb je de middelen niet om intern bij te leren, ervaring op te laten doen enz., je heb direct een inzetbaar persoon nodig. Dus je kan wel lekker lullen met je regeltjes maar die zijn er al genoeg voor de ondernemer, de waarheid is hard, we hebben gewoon niks aan die mensen.

  5. Pronounce

   ‘Discriminatie op de arbeidsmarkt’. Dezelfde arbeidsmarkt waar massaal Polen worden aangenomen omdat die nou eenmaal wél hard werken (in tegenstelling tot de doorsnee voormalig zandbak bewoner) en die ook massaal expats uit het buitenland haalt voor belangrijke functies. Bedrijven hebben geen trek in werknemers die de taal niet spreken, geen vaardigheden hebben, te vaak voor problemen zorgen en sowieso een broertje dood aan werken hebben. Geef ze eens ongelijk. Zodra die vaardigheden en inzet er wél zijn, worden buitenlandse werknemers met liefde aangenomen. Daarom zie je ook talloze buitenlandse voetballers overal in het betaalde voetbal.

 2. EU kok

  Quote: We hebben het dus over studenten en uitkeringstrekkers
  .
  Het zou een HRM student sieren om uitkeringstrekkers de correcte naam uitkeringsgerechtigden te geven.
  Of is een werkloze een uitkeringstrekker en een student een uitkeringsgerechtigde?

  1. van Urk

   De schuld ligt gewoon bij de staat zelf. Nederlandse jongeren moeten langer gaan doorleren en uitkeringstrekkers worden helemaal niet gedwongen om te gaan werken. De gaten in de arbeidsmarkt die eigenlijk door uitkeringstrekkers bezet zouden moeten gaan worden zijn opgevuld door Oost-Europese arbeidskrachten waar volgens Jetten niet genoeg van zijn. De tijden dat vele jongemannen al op hun zestiende een baan hadden of een deel van de jongemannen een jaar of twee jaar konden volmaken bij de staat (dienstplicht) wat op sommige punten ook zijn voordeel had, is voorbij.

   1. EU kok

    Precies menner van Urk.
    Laat die werkloze bankmedewerker maar op een Urker kotter gaan werken.
    2 vliegen in een klap opgelost.

    1. van Urk

     Veel tapijtfabrieken in Genemuiden en Hasselt worden bijvoorbeeld bezet door voormalige vissers uit Urk. Dus inderdaad kunnen de gaten in de arbeidsmarkt opgelost worden.

  2. Mars020

   Bepaal jij ook al hoe wij iets moeten benoemen?. Uitkeringstrekkers bestaan al jaren en noemden ze vroeger ook wel eens beroepswerklozen.. Al schreeuwen werkgevers om personeel, dan nog gaan die gasten niet aan het werk. Daartussen zitten hele volksstammen, die in hun hele leven nog nooit hebben gewerkt. Die halen hun AOW, zonder ook maar 1 dag te hebben gewerkt.

 3. Veteraan

  Oftewel 70% klote moslims uit veel landen [en daar weer 80% uit Afrikaanse landen, dus IQ van onder de 90].
  Doe daar nog 10% Oost Europeanen bij en 10% Tokkies.
  En natuurlijk die paar Nederlanders die echt een excuus hebben, maar dat zijn er weinig.
  Het enige verschil is dat de moslims een extra reden hebben om niet te werken.
  De sociale voorzieningen leeg vreten heeft een positief effect op de algehele verzwakking van NL en dus stimuleert dit de omvolking en komt de burgeroorlog dichterbij die de kut moslims nog gaan winnen ook omdat de Nederlanders laf zijn.

  1. EU kok

   Veteraan is het schoolvoorbeeld van een gelukkige Nederlander, waar het CBS over rapporteert.
   Zoals gisteravond al op TV al werd gezegd, de ouderen worden steeds gelukkiger.

 4. Jumping

  Inderdaad Wout Willemsen, de bevestiging van het wegkijken, van de Linkse Demoniserende wegkijkende Rutte kliek.
  En al dat gelul van discriminatie op de arbeidsmarkt, zit tussen de oren van de Linkse wegkijkclub.

  Nederland is van het padje.
  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Vol met Linkse leugens en bedrog.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.
  NEXIT.

 5. Benny

  #Lao Tse. Er is geen discriminatie op de arbeidsmarkt. Het is puur een economische keuze van het bedrijfsleven om vooral geen allochtonen aan te nemen.
  omdat de meesten komen werken met een extra wensen eis. Daarnaast houden bedrijven in tegenstelling tot onze regering wel de cijfertjes bij met betrekking tot ziekmelding, of hoe vaak een bevolkingsgroep in aanraking met justitie komt.bedrijven weten ook dat als ze een moslima aannemen er nog meer issues spelen, Bv zo iets simpels als in een ruimte zijn met een andere man…. Bedrijven hebben volgens mij het recht om hier op te selecteren er moet tenslotte winst worden gemaakt en voor al die extra wensen en risico’s is geen ruimte

  1. Lao Tse

   Je zit de feiten domweg te ontkennen, Benny.

   Google eens op ‘Discriminatiemonitor niet-westerse migranten op de arbeidsmarkt’

   1. fockingworst

    @lao Tse de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
    Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
    @eu cock wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
    en dat al zeker 10 jaar lang.
    U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

   2. Peter Oudshoorn

    De jongste ‘Discriminatiemonitor niet-westerse migranten op de arbeidsmarkt’ die ik tegenkom dateert uit 2010. Cijfers van 9 jaar oud zijn historie.

  2. Bolkestein

   Goed verwoord Benny! Dat woordje discriminatie is weer eens het geheel misplaatst trekken van de vermeende slachtofferrolkaart, want exact wat jij beschrijft heet geen discriminatie, maar diskwalificatie door de maatschappelijk ongeschikten zelf.

   1. Lao Tse

    Bolkestein vindt de discriminatie op de arbeidsmarkt kennelijk gelegitimeerd.

    Gelukkig denkt de Overheid er anders over.

    1. Peter Oudshoorn

     Kansenparels zorgen zelf voor de discriminatie-legitimatie. Als het betrouwbare, punctuele en harde werkers zouden zijn zonder bijzondere eisen, hadden alle werkgevers om hen gevochten.

    2. van Urk

     Discriminatie op de arbeidsmarkt!? Ga eens kijken naar bepaalde industrieen in Nederland hoeveel buitenlanders daar wel niet werken. U zou er echt vreemd van opkijken. Discriminatie op de arbeidsmarkt is een gemakkelijk gezegde als hulpmiddel voor luie mensen die hun uitkering ieder jaar willen verlengen.

    3. fockingworst

     @lao Tse de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
     Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
     @eu cock wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
     en dat al zeker 10 jaar lang.
     U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

   2. van Urk

    Wie wil werken vindt altijd wel ergens een baan. Mensen die teveel eisen, weinig willen leren, te kieskeurig zijn, te lui zijn en of te onzeker van zich zelf zijn, moeten ook niet vreemd gaan opkijken dat zij langer in hun huis vast blijven kleven. Droombanen is een illusie.

    1. Lao Tse

     Dat geldt helaas niet voor mensen die vanwege hun huidskleur of achtergrond domweg geen toegang krijgen tot de arbeidsmarkt, van Urk.

     1. van Urk

      Vreemd dat er op mijn werkvloer wel gekleurde personen rondlopen. Hoe verklaart u dat dan? Dat mensen zogenaamd geen baan kunnen krijgen heeft totaal met andere redenen te maken. Geen rijbewijs, geen juiste of volledige opleiding, niet door willen leren, bepaalde eisen stellen, problemen in hun prive leven etc. etc. Dus laat u zich niet van de wijs maken door dit soort lui die denken nooit geen baan te kunnen gaan vinden vanwege hun huidskleur.

     2. Ben-NIET-Groen-L

      Lao Tse,

      Omdat de meesten komen werken met een extra wensen eis. Daarnaast houden bedrijven in tegenstelling tot onze regering wel de cijfertjes bij met betrekking tot ziekmelding, of hoe vaak een bevolkingsgroep in aanraking met justitie komt. Bedrijven weten ook dat als ze een moslima aannemen er nog meer issues spelen, Bijv. zo iets simpels als in een ruimte zijn met een andere man, 5x per dag bidden, niet met collega’s samen de lunch willen gebruiken…enz…enz.

      Stop maar met commentaar geven want ik heb er 1000% negatieve ervaring mee gehad met deze bevolkingsgroep op de werkvloer.

 6. Mars020

  Waarom moeten kansparels altijd met een bontkraag rondlopen?. Als ik bovenstaande foto bekijk, zie ik alleen maar een stelletje losers, waar niemand op zit te wachten. Werkgevers zitten ook niet te wachten op dat soort volk, want die gasten zijn zo onbetrouwbaar als de pest.

  1. Zouaaf

   Het is Canada, man ! Geen Niger of ander verstikkend heet land. Ik vind ze lef hebben om hun bestaan invullling te geven door op zoek te gaan naar inkomen en werk.

 7. Benny

  #Lao Tse. Ik ontken helemaal niks,en hoef ook helemaal niks te Googlen. Het zijn harde cijfers die er niet om liegen. Cijfers die de regering lang onder de tafel heeft proberen te houden, Maar de laatste jaren simpelweg niet meer te verbergen zijn… Maar ik weet dat jij blijkbaar de (linkse) trol (plus taalnicht) met de velen gezichten bent, dus een normaal realistisch wereld beeld is voor jou niet weggelegd….

  1. Lao Tse

   Ik zie dat je geen kennis neemt van de feiten, Benny. Dan houdt elke discussie verder op.

  2. fockingworst

   @lao Tse de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
   Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
   @huistrol wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
   en dat al zeker 10 jaar lang.
   U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

 8. staleo

  Onbegrijpelijk dat DDS nog steeds Lao Tse vrij zijn verderfelijke mening laat verkondigen.
  Dit heeft totaal niets meer met vrijheid van meningsuiting te maken.
  Deze persoon heb ik de laatste 3 maanden nog niet 1 keer iemand gelijk zien geven.
  Mocht dit wel zo zijn, dan was dit maar gedeeltelijk en was de volgende reactie weer totaal belachelijke mening.
  Afgezien van iedereen in de zeik zetten heb ik deze persoon nog nooit op iets positiefs kunnen betrappen.
  Waarom blijft DDS hem nog steeds handhaven, alleen daarvoor heb ik weinig interesse meer om DDS te lezen of volgen.

 9. santiago

  CBS. Wc eend bureautje van de overheid. Proest. Lekker objectief.

 10. Tman

  Er bestaat géén discriminatie vanuit de werkgevers,ze zouden graag werknemers met welke nationaliteit dan ook aannemen!
  Met immigranten bijvoorbeeld is het een inmens probleem dat velen ongeschoold zijn,de taal niet beheersen of niet werkwillig zijn!
  Het heeft helemaal niets te maken met discriminatie!
  Nederland importeert enkel vreemdelingen die NIETS bijdragen aan de economie,ze vallen onder de noemer “uitkeringsgerechtigden”.

 11. Rosasolis

  Inderdaad er is een groot verschil tussen iemand dat helaas werkloos is, en hij/zij bezig is met werk te zoeken, of studeren voor dit doel. Maar er zijn ook zowel mannen als vrouwen die niet meer willen werken. Jaren geleden waren er sociaal werkplaatsen voor gehandicapten, en mensen die een ongeluk heb gehad. Maar er wordt steeds minder van deze speciale werkplaatsen.
  Helaas zijn er ook mensen die geen zin meer hebben om te werken. Ik ken zo iemand,
  die een prima diploma in zijn vak heeft, maar “gewoon geen zin heeft in een ban”.
  Hij krijgt al lang geen uitkering meer, zijn auto werd in beslag genomen, en hij leeft op een voedselpakket van de gemeente, die hij Een keer in de week komt halen.
  Wat een verschil van de Poolse mensen in onze buurt, die dagelijks vroeg naar hun werk of studie gaan. En geld sparen voor een eigen woning.

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Rosasolis

   Nou ,zeker ..wat een verschil……
   Ze staan ochtends naast me bij de AH kassa hun ontbijt te kopen, dat bestaat uit 6 of meer grote goedkope blikken BIER die ze zo gauw als ze buiten zijn alle 6 leunend tegen een betonnen pilaar staan op te zuipen als beesten om daarna een busje in te stappen op naar hun werk…met deze kanttekening dat de chauffeur van deze bus ook 6 blikken BIER achter z’n kiezen heeft zitten en lijkt het Poolse volkslied luidkeels zit te brallen achter z’n stuur om 50 km verder een stuk of fietsers dood te rijden om vervolgens door te rijden.

   Sorry, maar bij mij in de buurt niet één Poolse student te bekennen die naar z’n school zou gaan, maar alleen maar luidruchtige zuipende Polen, lijkende op inteelt Polen , want een erg snuggere blik hebben ze niet …..geen van allen.

   1. Rosasolis

    @

 12. Bolkestein

  40 jaar massamigratie. Nederland bloedt.

  Geplaatst door Joost Niemoller op 12 november, 2012 – 11:29

  Afbeelding

  De Nederlanders wordt afgenomen wat Drees hen ooit gaf. Omwille van de immigranten.

  Stukje bij beetje neemt nu in Nederland de woede toe over het regeerakkoord waarmee middenin de crisis wordt doorgepakt met de afbraak van de verzorgingsstaat. Die is niet meer betaalbaar. Heet het. Zegt men.

  Dit zijn de 11 meest in het oog springende afbraakpunten uit het regeerakkoord van Rutte II.

  1. AOW verhoging

  De AOW-leeftijd wordt geleidelijk verhoogd tot 66 jaar in 2018 en 67 jaar in 2021 en vervolgens gekoppeld aan de stijging van de levensverwachting.

  2. Beperking nabestaandenuitkering

  Voor nieuwe gevallen wordt de maximale duur van een nabestaandenuitkering beperkt tot een jaar.

  3. Afbraak hypotheekrenteaftrek

  Voor bestaande en nieuwe hypothecaire leningen wordt vanaf 2014 het maximale aftrektarief (vierde schijf), in stappen van een half procent per jaar, teruggebracht naar het tarief van de derde schijf.

  4. Vergemakkelijking ontslagprocedure.

  De parallelle route via de kantonrechter vervalt. Het UWV gaat het overgrote deel van de aanvragen binnen vier weken afhandelen (nu zes weken).

  5. Sterke versobering van de bestaande WW regeling

  De duur van de WW-uitkering wordt maximaal 24 maanden: 12 maanden gerelateerd aan het laatstverdiende loon en 12 maanden gerelateerd aan het wettelijk minimumloon.

  6. Einde OV kaart

  De OV-studentenkaart wordt per 2016 omgezet in een studentenkortingskaart voor het openbaar vervoer.

  7. Eigen kosten spoedeisende hulp

  Voor zelfverwijzers op de spoedeisende hulp (SEH) wordt een eigen bijdrage geïntroduceerd van 50 euro per bezoek.

  8. Beperking huishoudelijke hulp bij zorg

  Het beroep op de bestaande huishoudelijke hulp in de WMO wordt voor nieuwe cliënten in 2014 beëindigd. Voor bestaande cliënten gaat de maatregel een jaar later in.

  9. Inperking op de reïntegratieregeling

  Het re-integratiebudget van UWV en het participatiebudget van gemeenten worden gekort.

  10. Inkrimping voor inwonende AOW-ers

  De uitkering van iedere AOW’er die samenwoont met één of meer volwassenen (ook als het gaat om eerste graad bloedverwanten) wordt per 2015 vastgesteld op 50% van het netto minimumloon. Dit geldt voor nieuwe instroom in de AOW, voor AOW-ers waarvan de huishoudsituatie wijzigt en na afloop van het overgangsrecht voor het zittend bestand.

  11. Schrapping AOW partnertoeslag

  AOWgerechtigden die samen met hun partner een totaalinkomen van meer dan 50.000 euro (exclusief AOW) hebben, ontvangen niet langer partnertoeslag. Dit geldt voor nieuwe instroom en, na afloop van een overgangsperiode, voor het zittend bestand.

  En hoe komt dat alles? Dat mogen we niet weten.

  Veertig jaar massamigratie heeft ertoe geleid dat de verzorgingsstaat nu niet meer betaalbaar is. Migranten die de staat veel meer kosten dan ze ooit kunnen opbrengen, zoals blijkt uit het CPB onderzoek van o.a. Hans Roodenburg waarnaar geen enkele Nederlandse regering ooit gevraagd heeft.

  Immigranten die veel meer dan gemiddeld leven van een uitkering. Veel vaker in de gevangenis zitten dan gemiddeld. Veel vaker zorgafhankelijk zijn. De kosten van de beveiliging steeds meer doen toenemen. Enzovoort enzovoort. De precieze cijfers kunt u hier nalezen.

  Nooit heeft ook maar één Nederlandse regering de kosten van de massamigratie laten opnemen in de begroting. Uit vele onafhankelijke berekeningen blijkt dat de kosten in de tientallen, honderden miljarden moeten lopen. Maar officieel weten we van niets. En nu wordt van ons wel gevraagd om in te schuiven. Om op een houtje te bijten als we ontslagen zijn. Om te verzuipen onder het huis waarvoor een onbetrouwbaare overheid garanties leek te bieden. Door langer door te moeten werken. Door meer te betalen voor onze zorg.

  Bloeden moeten we om de mulitculturele idealen van een arrogante elite die overal mee weg is gekomen.

  Dit is de grote schande van onze tijd. En in de media zwijgt iedereen erover.

  Dagelijkse Standaard

  1. toetssteen

   @Bolkestein
   Thanx.

  2. Lao Tse

   “Joost Niemoller ”

   🙂

   1. toetssteen

    @LT
    Weerlegt u het dan aub punt voor punt, want dit comment is wel erg makkelijk!

   2. logisch denken

    inhoudelijk nog wat te melden of is de opsomming van de feiten te confronterend voor je tarrel. Misselijke links stuk vreten ben je als je met de feiten van het linkse beleid wordt geconfronteerd wat jij hier constant defineerd als uitstekend .

    Op tarrel hoeven we niet meer inhoudelijk te reageren dat maakt het veel makkelijker. Je bent zelfs de titel tarrel of flapdrol onwaardig. Feitelijk ben je holle lege borrelbuis met het niveau op 0.

  3. logisch denken

   geheel correct Bolkenstein, en dan heb je in Nederland grote groepen bij de voedselbank , schuldsanering of met betalingsproblemen.

   Dit land is doodziek en voor onze linkse zeikerds , ik woon in Nederland temidden van jullie geschapen multikul in een ooit prachtig tuindorp wat nu verworden is tot een jungle waar het recht van de sterkste geld en het blauw niet meer komt.

 13. Heras

  Gewoon voor eeen keuze stellen: of je gaat als leerling in de bouw, landbouw werken, of je verblijsstatus wordt vernietigd. Rot er dan maar uit..

 14. RvdBe

  Heeft niks met discriminatie te maken, maar met ongeschiktheid voor onze arbeidsmarkt.
  Die landen waar ze vandaan komen hebben niet voor niets een fluteconomie.
  Zit geen initiatief in, kunnen geen verantwoording dragen, geen interesse, zit in de cultuur.
  Uiteraard zal er ook een kleine minderheid zijn die het wel snapt, maar die dreigen dan weer over 1 kam geschoren te worden.
  Als werkgever zou ik het risico ook niet nemen, met dank aan de overheid die de klaplopers niet uit durven zetten.

 15. PHM van de Kletersteeg

  Ze zijn hier om (zich) te verrijken, toch? Dat doen ze dus.

 16. PHM van de Kletersteeg

  Waarom denk je dat ze geen nederlands leen? Ook tweede en derde generatie marokkanen niet.
  Dan worden ze nergens aangenomen

  1. Lao Tse

   Met het Nederlands van meneer Kletersteeg is het uiteraard dik in orde.

   1. DennisEijs

    Lao tse ja, dat is prima in orde, ik kon prima begrijpen wat hij wilde overbrengen. En daar is taal voor. Natuurlijk heb je puristen die het perfect willen hebben. Maar dat hoeft niet hoor. Kijk maar naar de vele dialecten.

 17. ajamhavermans

  Wij Nederlanders zijn de nieuwe blanke slaven voor Afrikaanse medelanders welke niet willen werken. En dan heb ik het nog niet eens over de 5 miljard euro welke jaarlijks overgemaakt wordt naar Afrika. Met dank aan de linkse partijen.

 18. DennisEijs

  Kom kom zeg, dit zijn the top of the Bill. In Amerika staan ze verbaasd over hoe goed wij ‘niks’ kunnen doen. Dit zijn dus de Olympische kandidaten voor het ‘niks’ doen. Zij zouden alhier cursussen moeten geven aan Amerikanen in het ‘niks’ doen. Wat dan wel betekent dat ze dan wel weer ‘iets’ doen, dus het gaat ten kostte van hun training dan.

 19. FlyingDutchman74

  Laat me raden…

 20. Vliegenvanger

  De meeste zijn gelukszoekers die thuis lopen. Hier in het dorp lopen er ook verschillende rond. Gloednieuwe telefoons in d’r handen. Tot overmaat van ramp ook nog dikke BMW’s of AUDI’s. Ik snap er de ballen niet van. Dit is dan Nederland, de eigen mensen komen amper rond, en gelukszoekers lachen zich kapot.Geen wonder dat er steeds meer komen.
  Deze regering is gelukszoeker knuffelaar. Eigen volk kan kapot vallen. Rutte en kornuiten moeten oprotten, ze breken Nederland tot de grond toe af.

 21. Pescador

  ja hé hé we halen steeds meer van die lamlullen binnen die gaan echt niet werken als ze het gratis kunnen krijgen en anders stelen ze het wel , het mag toch in nederland

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.