Iraanse dictatuur kondigt aan: ’17 CIA-spionnen gearresteerd, sommigen zijn al ter dood veroordeeld’

“Spionnen.” Uhu.

Het Algemeen Dagblad bericht dat het walgelijke Iraanse regime beweert dat het een ‘spionagering’ heeft opgepakt.

Iraanse autoriteiten hebben zeventien mensen gearresteerd die ervan worden verdacht voor de Amerikaanse inlichtingendienst CIA te spioneren. Sommigen van hen zijn al ter dood veroordeeld, melden media uit het land. Met de arrestaties is een CIA-netwerk dat actief is in Iran ‘ontmanteld’, zo haalt de staatstelevisie een verklaring van minister Mahmoud Alavi van Inlichtingenwerk aan.

De spionnen in kwestie zijn stuk voor stuk Iraans. Ze zouden contact hebben gehad met Amerikaanse CIA-agenten, maar zelf hebben ze — helaas — geen Amerikaans paspoort.

Helaas? Ja, helaas. Want als ze wel het Amerikaanse staatsburgerschap hadden kon er misschien nog iets gedaan worden om ze te helpen. Nu zijn ze overgeleverd aan hun eigen criminele regime. En dat betekent: een heel snelle executie.

Nou ja, dat is vrijwel zeker niet het héle verhaal. In Iran kunnen deze mensen er immers vrijwel zeker ook vanuit gaan dat ze flink gemarteld worden voor die executie. Want ja, dat Iraanse regime is niets minder dan barbaars.

Het ergste hiervan is misschien nog wel dat het zeer wel mogelijk is dat de ‘spionnen’ in kwestie op geen enkele manier dan ook samengewerkt hebben met Amerika. De gekke mullahs willen Amerika dan gewoon even een internationale rotschop geven en een verhaal over CIA-agenten… een verhaal dat met de dood van onschuldige burgers eindigt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Jean Nederland

  Ach die Iranezen pakken willekeurig wat mensen op en geven het de stempel spionnen. Fake en fakenews en oa CNN trapt er weer in, zo blind om vooral Trump te kunnen beschadigen

 2. Agios

  Moslims, dus gestoord.

  1. dario

   Altijd goed dat ze elkaar om zeep helpen kunnen er niet genoeg zijn lol.

 3. Kristalix

  Weer een portie fake nieuws van de raad van geitenøkers uit Teheran. Onder het mom van CIA agenten worden er wat pro westerse demonstranten opgehangen. Wat meestal al wijst op het willen afleiden van zwakte voor eigen volk.

  Het zijn je reinste criminelen en terroristen. Helaas ook voor eigenvolk. Van mij mogen de yenken los deze zwijnestal voorgoed op te ruimen.

  Met een beetje hulp van Netanyahu? Kan het snel gaan.

 4. rujoleki

  Bring the mother of all bombs and drop them above Iran..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.