De Telegraaf doodsbang: Bud valt Heineken in eigen land aan!

De Telegraaf doodsbang: Bud valt Heineken in eigen land aan!

KDN759 / Shutterstock.

En ik kan je vertellen: Bud is veel lekkerder.

De Telegraaf lijkt zich iets van zorgen te maken. AB Inbev, de grootste brouwer ter wereld, lanceert deze week namelijk het Bud biertje in Nederland. Deze "king of beers" is ongekend populair in andere delen van de wereld.

De komst van Bud is een regelrechte bedreiging voor de machtige positie van het hier veel gedronken Heineken-pilsje. „In Nederland drinkt 70% van de bierdrinkers een pilsje. Uit onderzoek blijkt dat er ruimte is voor een minder bitter, doordrinkbaar biertje”, zegt directeur Nicolas Bartholomeeusen van AB InBev Brouwerijen.

Zelf drink ik met regelmaat een Bud. Bud is gewoon veel lekkerder dan normaal bier. Lichter qua smaak, frisser. Als je een Bud drinkt en daarna een Heineken ga je bijkans over je nek. En nee, dat is geen overdrijving. Je beseft dan opeens dat Heineken écht als pis smaakt. En: je hebt niet al na één of twee het gevoel dat je er wel klaar mee bent. Nee, dit is gewoon een bier dat je lekker kan blijven drinken, gedurende de hele avond (maar met mate etc. jeweettoch).

Voor mensen roepen dat het allemaal heel erg is: Hertog Jan is van dezelfde brouwer. We hoeven dus niet net te doen alsof AB Inbev helemaal een nieuwkomer is op de Nederlandse markt. Dat geldt alleen voor het specifieke bier Bud.

Wat mij betreft een prima ontwikkeling: vanaf deze week kunnen Nederlandse bierdrinkers, net als ik, heerlijk van een Bud genieten. Geweldige timing ook, zo in het midden van de zomer.

Oh. En wat Heineken betreft? Misschien dat de Nederlandse brouwer gewoon een lekkerder bier kan produceren dat te vergelijken is met Bud? Dat noemen we nou innovatie.

Lees meer over:
Alcohol heineken bier

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties