Iraanse dictatuur kondigt aan: '17 CIA-spionnen gearresteerd, sommigen zijn al ter dood veroordeeld'

Geen categoriejul 22 2019, 14:00
"Spionnen." Uhu.
Het Algemeen Dagblad bericht dat het walgelijke Iraanse regime beweert dat het een 'spionagering' heeft opgepakt.

Iraanse autoriteiten hebben zeventien mensen gearresteerd die ervan worden verdacht voor de Amerikaanse inlichtingendienst CIA te spioneren. Sommigen van hen zijn al ter dood veroordeeld, melden media uit het land. Met de arrestaties is een CIA-netwerk dat actief is in Iran ‘ontmanteld’, zo haalt de staatstelevisie een verklaring van minister Mahmoud Alavi van Inlichtingenwerk aan.

De spionnen in kwestie zijn stuk voor stuk Iraans. Ze zouden contact hebben gehad met Amerikaanse CIA-agenten, maar zelf hebben ze -- helaas -- geen Amerikaans paspoort.
Helaas? Ja, helaas. Want als ze wel het Amerikaanse staatsburgerschap hadden kon er misschien nog iets gedaan worden om ze te helpen. Nu zijn ze overgeleverd aan hun eigen criminele regime. En dat betekent: een heel snelle executie.
Nou ja, dat is vrijwel zeker niet het héle verhaal. In Iran kunnen deze mensen er immers vrijwel zeker ook vanuit gaan dat ze flink gemarteld worden voor die executie. Want ja, dat Iraanse regime is niets minder dan barbaars.
Het ergste hiervan is misschien nog wel dat het zeer wel mogelijk is dat de 'spionnen' in kwestie op geen enkele manier dan ook samengewerkt hebben met Amerika. De gekke mullahs willen Amerika dan gewoon even een internationale rotschop geven en een verhaal over CIA-agenten... een verhaal dat met de dood van onschuldige burgers eindigt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten