Incompetent Justitie weer de fout in! Hogere misdaadcijfers van asielzoekers dan eerder gemeld

Na de ophef rondom de ‘verdwenen’ misdaadcijfers van asielzoekers onder het toeziend oog van – toen nog staatssecretaris – Mark Harbers slaat nu weer een flater. In 2018 waren er ruim 1000 meldingen (!) meer dan dat het OM naar buiten heeft gebracht. Het vertrouwen in justitie raakt zo opnieuw een dieptepunt.

Deze fout kwam naar boven via de brief die staatssecretaris Broekers-Knol ontving van het OM. Vandaag stuurde de staatssecretaris de brief naar de Tweede Kamer door. De fout is ontdekt door een onderzoek naar aanleiding van de ophef eerder dit jaar waardoor Mark Harbers zijn functie heeft neergelegd.

Het OM onderzocht opnieuw de cijfers hoeveel asielzoekers vorig jaar van een misdrijf zijn verdacht. Ditmaal ging het OM handmatig te werk, terwijl het eerdere onderzoek door middel van een automatische zoekopdracht werd gedaan. Het OM geeft als verklaring voor het grote verschil het volgende:

“Het gegeven dat deze feiten en verdachten bij de eerste zoekslag niet in beeld kwamen, laat zich onder andere verklaren door het feit dat v-nummers en pv-nummers in de OM-systemen niet altijd op exact gelijke wijze worden overgenomen, of niet worden bijgewerkt als aanvullende processen-verbaal worden ontvangen”

Dat niet alleen, de computer vindt het schijnbaar zeer verwarrend dat namen die veel op elkaar lijken op verschillende manieren worden geschreven:

“Daarnaast leiden verschillende schrijfwijzen van voor- en achternamen, het als voornaam registreren van de achternaam en vice versa, en onduidelijkheid met betrekking tot de door de asielzoeker opgegeven geboortedatum, tot incomplete zoekresultaten bij een geautomatiseerde zoekslag.”

Deze opeenstapeling van fouten geven weinig remming aan het alsmaar stijgende wantrouwen van de bevolking jegens de overheid. De stemmen dat de overheid aan zelfcensuur doet om zo de mislukte immigratie of integratie onder het tapijt te vegen wordt zo steeds concreter gemaakt. Waar het bij Harbers ging om fouten van ambtenaren wordt nu de schuld neergelegd bij een niet werkend computerprogramma. Hoe plausibel is dit verhaal. Mocht het kloppen dan moet de overheid zo snel mogelijk investeren in een technologische upgrade want dit kan niet gebeuren in deze tijd.

Wellicht dat de ‘vierde macht’ in onze Trias Politica toch meer invloed heeft dan mening mens wil erkennen. Staatssecretarissen en ministers komen en gaan, worden geslachtofferd en verantwoordelijk gesteld voor mismanagement op hun departementen. Echter horen we nauwelijks de vraag wat er gebeurt met de betreffende ambtenaren die al jaren meedraaien op deze ministeries en ook keer op keer betrokken zijn bij deze blunders. Laten we hier eens kritisch naar kijken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. peetjoh. k

  Je verwachte het niet.

  1. Brazil

   Dat een klein aantal zich niet aanpast is zorgwekkend, echter
   heb je van 96% totaal geen last.
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. toetssteen

    @Brazil
    Tot uw kind of vrouw geweld aan wordt gedaan……

   2. Duke

    Sapperdeflap wat een grap.

   3. Esther

    Nou, jouw terreurbroeders zijn anders nadrukkelijk aanwezig in aanrandingen en mensen aan het mes rijgen…..

 2. ZiggyStardust

  Pff, dit weten we toch al lang. Het grootste deel is tuig en de waarheid mogen we niet horen. Artsen en apothekers? Hahaha hilarisch gewoon.

  1. Brazil

   Klopt 4% is tuig.
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  2. Mars020

   Ze hebben in dat soort landen wel een apart soort artsen en apothekers. Die gasten, die in bijvoorbeeld Ter Apel zitten, zijn allemaal zeer hoog opgeleid en ook een voorbeeld voor de rest. Als mensen nieuwsgierig zijn, hoe artsen, apothekers, tandartsen enz eruitzien, kijk dan op YouTube.

   1. ZiggyStardust

    Vooral veel gynaecologen als ik de berichten in de internationale media mag geloven. En het liefst werken ze in groepen.

    1. Mars020

     In het inwendige onderzoek, zijn ze inderdaad gespecialiseerd. Ze doen alleen alles zonder verdoving, maar gelukkig voelen de slachtoffers niet zo veel van dat kleine cornucotje. Het geeft natuurlijk wel een smerig gevoel, dat er zo’n stinkende kansparel aan je heeft gezeten. Je moet daarna ook volledig gedesinfecteerd worden, want van enige hygiëne hebben die losers nog nooit gehoord.

   2. Brazil

    Volgens mij praat u zoals gewoonlijk weer poep.
    Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. ZiggyStardust

     Wedden van niet??!! Ik heb je laatst al met cijfers van het CBS om de oren geslagen, ik neem aan dat je niet nog een keer zo’n afgang wilt.

 3. EU kok

  Hedenavond de 3 DDS musketiers Tim, Kenneth en Bart.
  Op naar het volgende artikel.

  1. Frets

   en cockje met ‘ck’

   1. Brazil

    @Frets is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
    Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
    De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
    Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

    1. Frets

     hahahahaha hilarisch 🙂

  2. Niemandalletje

   Nu niet “huilie huilie” doen. Er komen best nog wel artikelen waar u naar hartelust uw windei in kwijt kan.
   Dat u dat in deze niet kan, is enigszins begrijpelijk. Ik leef met u mee. 😉

 4. santiago

  Wordt eens tijd voor een onderzoek bij de top van het ministerie van justitie en veiligheid (haha). Wie moet dat onderzoek doen? De overheid. Hahahahaha , justitie is de overheid. De smerige verrotte minerva kliek. Haha, we zijn verloren mensen.

 5. Pescador

  zo hoort dat toch in een dictatuur?

  1. santiago

   Idd. Noord Korea is er niks bij.

 6. Cesare

  Wat een ministerie zeg. Je zou ze allemaal de zak moeten geven. incompetente lapzwansen.

  1. santiago

   Maar wie moet dat doen dan. De koning. Hahahahaha.

 7. logisch denken

  tja , ze houden graag wat onder de pet. Daarom hebben ze allemaal hoedjes op bij het presenteren van de miljoenennota , er moet erg veel puin verdoezeld worden 🙂 🙂 🙂

  1. toetssteen

   @Logisch
   Mweh, men schuift de meuk van tweede generatie vrolijk naar autochtoon. Mooi man!!

 8. C.A.Barstow

  Justitie, D’666 toch?

  Je kon het verwachten van dat verachtelijk democratisch linkse tuig.

 9. Bes Tolen

  Door haar bestuurlijke elite, die maar niet wil deugen, is Nederland aan lager wal geraakt. Voor een belangrijk deel gaat het om incompetentie en om onjuiste morele oordelen over wat de te verstrekken informatie mag zijn.

 10. dario

  pffff waar ik woon speelt dit niet gelukkig red je ermee

 11. Bolkestein

  Hoe komt het toch dat men de overheid niet vertrouwt als het gaat om de feiten omtrent asielzoekers?

 12. Rosasolis

  Laten wij nieuwe staats-sekretaris A. Broekers-Knol een kans geven. Zij is voor meer dan 13 jaar voorzitter van de Eerste Kamer, en heeft nooit iets fout gedaan. Geen corruptie,
  geen schandaal in haar persoonlijke leven, en Ankie had nooit voor politieke sensatie verzorgd. Dat zij heel kwaad op haar oneerlijke voorganger M. Harbers is, is duidelijk. Met het ontslag van Harbers, krijgen we een eerlijk politicus die voor de waarheid wil opkomen, in plaats van het te verzwijgen. Als Ankie steun krijgt, zal zij het veel eerlijker en beter doen dan Harpers. De VVD is nooit mijn partij geweest, maar uit de wereld van politieke macht en corruptie van dit heel oude partij, komen er af en toe wat lichten uit dit partij. En ik denk dat A. Broekers-Knol een licht zou kunnen worden.
  In ieder geval is zij zeer gemotiveerd om zich in zetten met de problemen met asielzoekers op te lossen. Zwijgen over die vreselijke problemen kan niet meer. Wanneer is het eindelijk veilig om al die mensen terug te sturen naar hun thuis landen? Hoe lang moeten ze rondhangen in Nederland? Zonder werk, zonder studie,
  maar wel zorgen dat de zeer jonge vrouwtjes zwanger worden, en dat de hele zwangerschap en bevalling zorg van de Nederlandse regering wordt betaald. Dus de heel jonge vrouwtjes in het asiel centrum moeten zwanger gaan worden. en wij moeten ervoor zorgen dat wij voor deze meisjes gaan zorgen tijdens hun zwangerschap, bevalling, en nazorg…Terwijl zowel ma en pa in het asielcentrum verblijven… En verder
  helemaal niets doet! Hopelijk dat A.Broekers-Knol iets kan doen om mensen in asiel centrums te vertellen dat wanneer ze terug naar hun thuis land zullen gaan dat zij daar kunnen beslissen als zij kinderen willen, of niet. Maar Nederland moet niet opgezadeld worden voor de zorg van de zwangerschap, bevalling, en nazorg van zeer jonge meisjes die in asiel zoekerscentrums verblijven. Stuur ze na een aantal weken na de bevalling terug
  naar hun thuis land. Wij kunnen niet zorgen voor een explosie van Asielzoekers babies en kinderen. Hoe DOM kan sommige asiel mannen en vrouwen zijn om dit groot ellende te veroorzaken tegen een land die hen hebben geholpen? Ik ben een kinderloze vrouw, en volgens de leer van Rabbi Jeshua, (Jesus) is dit helemaal geen ramp. Vrouwen zijn gewone mensen die moeten beslissen of zij wel of niet
  kinderen willen. Jeshua vertelde dat kinderloze vrouwen moeten niet gaan klagen omdat zij kinderloos zijn, omdat zij helemaal vrij zijn om de evangelie te leren en die onderwijs door te geven. (De vooruitgang van onze westerse samenleving). Dus echte Christenen, mannen en vrouwen weten dat de voorgang van onze samenleving gaat om samenwerking in alle sectoren van onze westerse samenwerking.

 13. Augustus

  Ankie Broekers-Knol is een onkundige, zure, vuile graaier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.