Malta draait bij, schip mag aanmeren! 65 Migranten worden verdeeld over EU-lidstaten, Malta neemt niemand op

Geen categoriejul 07 2019, 21:00
Verrassing! Malta, die migrantensmokkelschip Alan Kurdi eerder vandaag nog zei te weigeren, is bijgedraaid. Na contact met de Europese Commissie en Duitsland over de verdeling van de 65 migranten ging de Maltese overheid overstag. Dat meldt de NOS.
Is dat even fijn, een telefoontje met Duitsland en de Europese Commissie is genoeg! Hoe de EU-lidstaten de 65 migranten zullen gaan verdelen zien ze later wel. Duitsland zal wel weer een beroep doen op de verantwoordelijkheid van EU-lidstaten om er weer een paar op te nemen. Zo maken we met z'n allen wederom duidelijk dat de poort van de Europese Unie wagenwijd openstaat voor wie zichzelf in gevaar brengt en eventjes volhoudt.
Komende maanden kunnen we ons weer lekker gaan verbazen over hoe het mogelijk is dat migranten, ondanks dat de migratiestroom sterk is gedaald, toch steeds maar weer nabij de Libische kust blijven dobberen en er toevallig net een reddingsschip in de buurt is.
Nou ja, laten we niet overdrijven, dit was pas iets van de vijfhonderdste laatste keer dat EU-lidstaten tóch besloten om migranten op te nemen. Maar nu is het écht, écht klaar hoor! Hopelijk heeft de gemeente Amsterdam nog een paar lege vrijstaande woningen van een paar ton in de aanbieding, want de huizenprijzen daar liegen er niet om!
En, waar moeten ze anders heen, Duitsland? Die kampen momenteel met oplaaiend antisemitisme. Extreemrechts kwam namelijk, volledig toevallig, gelijktijdig op met de grote instroom van (voornamelijk islamitische) asielzoekers. Ook is er een beetje een Bulgarenprobleem, dus Duitsland is niet de beste optie.
Misschien heeft België nog wel wat plek in Brussel? Of het Verenigd Koninkrijk, die zijn de afgelopen tijd wat mensen verloren door een onverklaarbare trend in steekincidenten (bijna 20.000 keer letsel in 2018, waarvan 285 fataal). Héél raar allemaal...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten