Moralistische minister Grapperhaus wil 'minder festivals in Nederland' om... drugs te bestrijden

Geen categoriejul 11 2019, 10:00
Wat gaat dat de staat aan?
Dit is dus hoe ontzettend ziek anti-drugs mafketels zijn. Ze gaan zó ver dat ze zelfs het aantal festivals aan banden willen leggen. Want goh, gadverdarrie jongens, daar worden drugs gebruikt!

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid pleit in zijn strijd tegen drugscriminaliteit voor minder festivals in Nederland. Volgens de minister kan de politie het grote aantal feesten niet aan.

Daarom moet het aantal festivals teruggeschroefd worden tot een niveau dat de politie in zijn ogen wél aan kan. Hoeveel festivals dat zijn? Dat zegt hij niet. Als echte autoritaire wannabe dictator wil hij immers niet gebonden zijn aan dat soort nummers.
Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg reageert afwijzend op die uitspraak van Grapperhaus, wat verder niemand verbaast. "Er is al amper politie aanwezig op festivals en hij kan zich beter richten op de bron. Dat zijn de drugslabs," aldus Van Eerdenburg. "Het is alsof de festivals de oorzaak ervan zijn. De oorzaak is ergens anders. Namelijk dat er ongelooflijk veel geld mee verdiend wordt en dat er slechte handhaving is. Ik denk dat de minister van Justitie zich daarmee bezig zou moeten houden."
Misschien wel, maar er is een ander, dieper liggend probleem: het is knettergestoord dat de overheid drugs zo actief bestrijdt. Wat gaat het de overheid in vredesnaam aan wat een burger in zijn lichaam stopt om "een alternatieve state of consciousness" te bereiken? Dat gaat minister Grapperhaus, zijn CDA, en Vadertje Staat helemaal niets aan. De mensheid gebruikt al duizenden jaren drugs -- allerlei soorten drugs -- om zo'n staat te ervaren. En in 'native American' en vergelijkbare maatschappijen gebeurt dat nog steeds.
En niet alleen wil hij drugs bestrijden, maar vervolgens wil hij ook nog eens het aantal festivals aanpakken. Ook dát gaat hem aan. Niet alleen wil hij bepalen wat we in ons lichaam stoppen, hij wil ook nog eens bepalen waar, wanneer, en hoe vaak we op prettige wijze een feestje vieren.
Grapperhaus kan opvliegen. Mafketel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten