Nieuwe Peilingwijzer: blunderende SP en PVV kelderen naar historische dieptepunten

Geen categoriejul 17 2019, 10:45
Er is een nieuwe Peilingwijzer uitgekomen en deze laat ons weer nieuwe inzichten zien. Het laat zien waar de partijen qua zetelaantallen staan en geeft daarbij een marge aan. VVD blijft de grootste en de PvdA zit in de lift. Maar de mensen die zich echt zorgen moeten maken zijn toch wel Lillian Marijnissen van de SP en Geert Wilders van de PVV. Beide partijen zakken steeds verder weg in het politieke moeras.
peilingwijzer 17-7-19
De VVD gaat nog steeds aan kop en heeft volgens deze peiling tussen de 27 en 31 zetels. De PvdA laat een lichte groei zien en heeft drie zetels meer dan de vorige peiligwijzer. Dat na alle gebeurtenissen de VVD nog steeds de grootste is blijft verbazen. Gister werd bekend dat VVD-coryfee Wybren van Haga met teveel alcohol achter het stuur was gepakt. De vraag blijft wanneer de partij van Mark Rutte eens flink gaat kelderen in peilingen.
GroenLinks blijft opvallend stabiel en heeft nu tussen de 16 en 20 zetels. De winst van de PvdA gaat dus niet ten koste van GroenLinks en dus wordt het linkse blok sterker en sterker.
Gelukkig is er ook goed nieuws te melden, want D66 blijft het slecht doen in de peiling. Ze komen niet verder dan een marge van 8 tot 12 zeteltjes. En dan hebben we nog altijd Thierry Baudet. Ook hij blijft goed scoren in de peilingen. Het lijkt er echter wel op dat de groei van Forum voor Democratie ietwat is gestagneerd. Ondanks dat staat FvD er erg goed voor met een marge van 20 tot 26 zetels.
En dan zijn er nog de partijen die al langere tijd flinke klappen te verwerken kregen: PVV en SP. De partij van Geert Wilders levert opnieuw zetels in en heeft nu een marge tussen de 7 en 11 zetels. De SP staat daar nog onder en heeft een marge tussen de 6 en de 10 zetels. Wellicht wordt het voor beide partijen eens tijd om wakker te worden en het tij te keren, voordat hun partijen echt de politieke afgrond instorten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten