Vader vraagt Disney toestemming Spiderman op grafsteen 4-jarig zoontje te zetten. Disney zegt NEE

Disney heeft Marvel gekocht, en is dus eigenaar van Spiderman.

RTL Nieuws komt met een bijzonder triest bericht. In het Britse Kent is een 4-jarig jongetje helaas overleden aan een stofwisselingsziekte. Tijdens zijn leven was Ollie een enorme fan van Spiderman. Zo was zijn laatste vakantie een reis naar Disneyland, had hij een pop van die superheld bij zich in het ziekenhuis waar hij overleed, en hadden zijn ouders de begrafenis zelfs helemaal geregeld in Spiderman-stijl. Gewoon omdat hij dat had gewild.

Om het allemaal op grootse wijze af te sluiten wilde Ollie’s vader graag een afbeelding van Spiderman op de grafsteen zetten. Maar, werd hem verteld, dan moest hij eerst wel even toestemming vragen van Disney. Want dat bezig het copyright.

Pa verwachtte geen problemen — wie had dat wel gedaan in zijn situatie? Maar schrok zich kapot toen Disney hem liet weten dat er geen toestemming gegeven werd omdat Marvel-superhelden hun “onschuld” moeten bewaren.

Nee, dat is geen grap.

Het is te triest voor woorden.

Gelukkig is iemand een campagne begonnen om Disney van gedachten te doen veranderen. Op dit moment is de petitie getekend door bijna 9.000 mensen. Het grote doel is om 10.000 handtekeningen op te halen, wat toch meer dan mogelijk moet zijn gezien het trieste karakter van deze beslissing.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. tailgunner

  Sommige dingen moet je gewoon niet vragen en gewoon doen. Disney zal het echt wel uit zijn hoofd laten om het van een grafsteen te laten verwijderen als het er eenmaal op staat. Maar ja, als je er om gaat vragen, dan zullen ze (helaas) hun juridische regels gaan volgen. Soms kun je dus beter om vergiffenis vragen dan om toestemming.

  1. Neutral

   Heel goed dat er bedrijven zijn die voet bij stuk houden. Anders kan je als beginnend artiest heel lang blijven tekenen terwijl anderen je werk blijven jatten.

   Nu kan je gewoon naar de jurisprudentie wijzen en zeggen: Van Disney mag het niet, van mij ook niet.

   Mijn figuurtje staat voor vrolijkheid, dat hoort niet op een grafsteen thuis. Niet gratis, maar ook niet voor geld.

 2. logisch denken

  toch maar even getekend , baat het niet schaadt het zeker niet

 3. Agios

  Ik kan begrijp op brengen voor Disney. Het gaat om een fantasiefiguurtje dat kinderen spanning en vreugde schenkt. Zo’n figuur op een kindergraf ‘ontheiligt’ de onschuld. Een tweede probleem is dat er veel meer van deze aanvragen komen. Het is treurig maar wel reeel.

  1. Pronounce

   Dat laatste klopt helaas. Ik zou als vader echter geen toestemming vragen en het gewoon doen. Alsof Disney daar serieus een zaak van gaat maken.

   1. logisch denken

    inderdaad pronounce

 4. Mau777

  “Gelukkig is iemand een campagne begonnen om Disney van gedachten te doen veranderen. Op dit moment is de petitie getekend door bijna 9.000 mensen. Het grote doel is om 10.000 handtekeningen op te halen”

  Waarbij het grootste probleem is, dat deze petitie op AVAAZ zit, een organisatie die volledig door extreem-linkse activisten beheerd word en “acceptabele” petities zoals deze gebruikt om leden te werven en deze vervolgens te bestoken met radicaal-linkse petities….

  Ikzelf was zeven jaar geleden nog lid van Avaaz, maar zag toen de organisatie vliegensvlug regressief radicaliseren – iets waar ik toen ook via mail op gereageerd heb.
  De organisatie ontkende aanvankelijk alle verantwoordelijkheid, maar na verloop van tijd werd het pijnlijk duidelijk dat de beheerders ZELF de hand in die radicalizering hadden, iets wat intussen ook door diverse andere internetwatchers werd bevestigd.

  Avaaz promoot massa-immigratie & open grenzen, Avaaz is anti-Israel, Avaaz is communistisch in essentie. De “neutralere” petities op de site dienen enkel nog als camouflage en “lokkers”…..

  1. Pronounce

   Zal wel in het handboek Rules For Radicals van Saul Alinsky staan. In de VS beweert The Green Party ook altijd dat het geld op is precies als er presidentsverkiezingen aan zitten te komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.