Socialisme in de praktijk: 'Doodseskaders Venezuela hebben 6.800 tegenstanders geëxecuteerd'

Socialisme in de praktijk: 'Doodseskaders Venezuela hebben 6.800 tegenstanders geëxecuteerd'

Stalin is terug. Hij heet nu Maduro.

De progressieve, linkse beweging in het Westen neemt het al jaren op voor de socialistische dictators van Venezuela. Met name Hugo Chavez kon, toen hij nog leefde, altijd op de steun van 'links' rekenen. Maar ook wat zijn opvolger betreft, Nicolás Maduro, is links in Europa en Amerika best positief. Misschien dat ze af en toe iets kritisch over hem zeggen, maar op de één of andere manier blijven ze maar beweren dat dit komt doordat het Westen niet vriendelijk genoeg is, dat we Venezuela 'bestraffen' en zo ga maar door.

Nou, speciaal voor die mafketels, hier één heel belangrijk, heel schrikwekkend feit over het socialistische regime van dat land:

In Venezuela zijn er minstens 6.800 mensen geëxecuteerd omdat ze "zich verzetten tegen de autoriteiten." Ook is er in dat land, aldus de VN, "een patroon van martelingen" en zijn er veel "schokkerende verdwijningen."

Zoals Bart Schut zegt op Twitter:

"De doodseskaders zijn terug in Zuid-Amerika. Maar ditmaal is het regime dat zij dienen niet rechts, maar socialistisch. Pinochet en Videla hebben nieuwe namen: Maduro en Chávez. De stilte in de Nederlandse politiek en pers blijft overweldigend."

Zo is het maar net. De nieuwe massamoordenaars van Zuid-Amerika zijn socialisten. En 'vreemd genoeg' lijken onze 'media' dat best prima te vinden. Ach ja, er worden een paar duizend mensen uit de weg geruimd, maar hé, ze zijn daar bezig met het bouwen van een utopie! Waar gehakt wordt vallen spaanders! Dat weet iedereen, en dus heeft het geen zin om er iets over te schrijven. Toch?

Zo denkt links. Links beschermt links. Altijd. En dat is precies waarom linkse regimes steeds weer massamoorden kúnnen plegen. Het is ziek, het is grof, het is misselijkmakend. Maar dit is hoe links in elkaar zit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties